1. liga

Matěj Tácha čeká vyrovnanou sezónu! Pomůže Suchdolu tajný trumf? Jméno si necháme pro sebe, zůstává tajemný

Suchdol poodkryl svoji letní přípravu, kdy každý hráč měl možnost trénovat individuálně a společně se celý tým sešel až na hřišti. Budou všichni hráči na 1. Ligu správně připraveni? V nové sezóně pomůže Suchdolu Jakub Laurinc a kapitán Jihočechů Matěj Tácha plánuje příchod tajné posily. Kdo to bude?

Čím víc se poté opatření uvolňovalo, tak tím víc jsme chodili na hřiště

Minulá sezóna byla pro všechny soutěže zrušena, tím pádem se nikdo nemohl zdokonalovat ve své herní činnosti, jak vnímáte tuto situaci? Není to škoda, že se nepokračovalo jako například na Slovensku?

Pro nás jako tým, který byl v popředí tabulky a který pomýšlel hodně vysoko, to byla obrovská škoda. Pořád jsme doufali, že se sezóna úplně nezruší, ale bohužel k tomu z pochopitelných důvodů muselo dojít.

Dokázal Váš celek vyplnit dlouhé hokejbalové volno? Tuším, že veškerá opatření začala od března, jaký systém byl ve vašem týmu nastaven v těchto dobách?

V této době byla tak velká opatření, že jsme se ze začátku nescházeli vůbec. Čím víc se poté opatření uvolňovalo, tak tím víc jsme chodili na hřiště si alespoň zahrát mezi sebou sranda zápasy 3 na 3.


Celý kolotoč hokejbalu zachvilku opět vypukne a se Suchdolem se musí počítat! Zdroj fotky: menge1.rajce.idnes.cz 

Hlavní cíl je se probojovat do play off, kde už se může stát ledacos

Teď ale zpět do přítomnosti, start 1. Ligy se blíží. S jakými ambicemi budete do dalšího ročníku vstupovat? Budete se chtít dále držet na vrchu tabulky?

Určitě bychom se rádi drželi na vrcholu tabulky, ale víme, že to nebude letos vůbec jednoduché. Hlavní cíl je se probojovat do play off, kde už se může stát ledacos.

Jak vůbec vypadala vaše letní příprava na novou sezónu? Od kdy se například připravujete na hřišti?

Letní přípravu měl každý individuální, někdo s ní naložil lépe a někdo o něco hůř. Každopádně na hřišti se připravujeme od začátku srpna. Čeká nás ještě přípravný turnaj.

Došlo nebo dojde ke změnám ve vašem kádru? Očekáváte příchod nějakých posil?

Určitě ke změnám došlo a možná ještě dojde, bohužel nabídkám z Extraligy se nevyhneme jako plno týmů z 1. Ligy. Opouštějí nás David Braun a Ondřej Bárta, kteří jdou vyzkoušet zmiňovanou Extraligu. Já bych jim tímto chtěl poděkovat za jejich odvedenou práci pro náš klub a ať se jim daří. Naopak se nám vrací suchdolský odchovanec, Kuba Laurinc (obránce národního týmu juniorů do 20 let pozn. red.), který k nám bude mít vyřízené střídavé starty z Kert Parku. Poté máme domluvenou ještě jednu posilu, je to ale tajný trumf, takže jméno si necháme pro sebe.


Kdyby se soutěž rozdělila, tak nás bude v 1. Lize mnohem víc

Druhou nejvyšší soutěž tuto sezónu přihlásilo pouze 8 klubů, jak to vnímáte? Jaký vliv to bude mít na kvalitu soutěže? 

Nemyslím si, že kvalita bude horší. Naopak si myslím, že to bude velice vyrovnaná soutěž. A jak vnímám, že se přihlásilo jen 8 klubů? Možná by se jich přihlásilo více i třeba z nižších soutěží, ale bohužel letos pro ně možnost nebyla. Většina týmů, co v 1. Lize skončila, tak uvádí jako důvod hlavně náročné cestování. Věřím tomu, že kdyby se soutěž rozdělila, tak nás bude v 1. Lize mnohem víc. Také se může stát, že 1. Liga nebude za chvilku vůbec a jak všichni víme, tak dost hráčů z 1. Ligy chodí pomáhat týmům z Extraligy. To by byla škoda pro celý hokejbal.

Do soutěže nově přibude B tým pardubického Autoskla. Co od něj očekávat? Na jaká další střetnutí se nejvíce těšíte?

V letošní sezóně se budeme těšit na každý zápas, protože v této době nevíte, jestli nebude zrovna poslední. Rezervy Pardubic a Plzně určitě nebudou do počtu. Občas za ně jistě nastoupí hráči z Extraligy, letos čekáme hodně vyrovnané zápasy se všemi soupeři.