1. liga

Pardubické Autosklo půjde do 1. Ligy s pokorou. Chceme hrát hodně aktivně, slibuje trenér Doležal

Trenér záložního týmu Autoskla Jiří Doležal čeká velice těžkou zkoušku svých svěřenců a také ví, že jeho družina bude nováčkem ligy. Hlavním cílem je odehrát dobré a vyrovnané zápasy proti kvalitním mančaftům. Jiří Doležal také doufá v pla off. Mají Pardubice šanci dostat se až tak daleko?

Budeme hrát to, co nám soupeř dovolí

Jak jste již zmiňoval v dřívějším rozhovoru, tak kostra týmu bude velmi zajímavá, budete podle toho uzpůsobovat Vaši hru?

To určitě musíme. Nemůžeme se vytasit s nějakou profesorskou hrou. Musíme se spolehnout na přednosti mladých hráčů a snažit se o hru v maximálním tempu po celý zápas.

Mladí junioři doplnění o zkušenější hráče, jaký systém hry budete vyznávat? Budete se snažit běhat a soupeře hodně napadat?

Budeme hrát to, co nám soupeř dovolí. Samozřejmě chceme hrát hodně aktivně, ale zaměříme se především na dobré bránění. Samotnou taktiku a styl hry si ale chceme zatím nechat pro sebe.


Čeká nás skvěle obsazený turnaj ve Skutči

Jak vůbec probíhala letní příprava? Kolikrát týdně jste se scházeli na tréninky a na co jste se nejvíce zaměřovali?

S tréninky jsme začali poslední červencový týden a trénovali jsme třikrát týdně. Hráči širšího výběru A týmu pak ještě trénovali i s Áčkem, takže někteří zvládli i pět tréninkových jednotek týdně. Jelikož junioři měli pouze měsíční pauzu od skončení minulé sezóny, upravili jsme proto tréninkový plán a již od počátku jsme rovnoměrně trénovali fyzičku a herní činnosti. Takže s hokejkou jsme prakticky už celý měsíc.

Jak dlouho již chodíte cvičit na hřiště? Stihnou se dát hráči do formy po dlouhé pauze?

Jak jsem již říkal, s hokejkou jsme v tréninku již od začátku srpna a ta pauza pro nás byla jen měsíční, takže ideálně si odpočnout a bez většího úbytku formy znovu začít.

Měli jste s mančaftem možnost nějakého herního vytížení před startem soutěže?

Poslední srpnový víkend nás čeká skvěle obsazený turnaj ve Skutči, kde se střetneme s extraligovou Hostivaří a Hradcem Králové, prvoligovým Svítkovem a ambiciózním druholigovým Heřmanovým Městcem, který tento turnaj připravil.


Systém ligy je určitě atraktivní

Již minule jsme se bavili o počtu týmů, celkem jich bude osm. To znamená, že bude vše velmi vyrovnané. Věříte si na svůj první zápas v 1. Lize?

Je škoda, že je jen tak málo týmů. Myslím, že ve 2. Lize je spousta dalších, které by určitě 1. Ligu hravě zvládly. Na svůj první zápas se hodně těšíme. Přivítáme doma Brno, a to bude prověrka jako hrom. Je to jeden z favoritů celé soutěže, takže doufám, že s námi nezametou. A vyrovnanost soutěže? Určitě šest původních týmů vyrovnaných bude – jsou to týmy z play off 1. Ligy. Jak zapadneme my a omlazené Litice s Plzní se teprve ukáže. Nedokážu zatím posoudit.

Jak se Vám líbí herní systém soutěže? Dva poslední týmy přijdou o play off, co vše uděláte pro to, abyste to nebyli vy?

Systém je určitě atraktivní. Bude o co bojovat. Papírově asi do té poslední dvojky patříme, ale půjdeme zápas od zápasu a budeme se snažit nasbírat dostatek bodů, abychom neskončili před play off.