1. liga

Malenovice se těší na start 1. Ligy! Už víme do čeho jdeme, bude to hrát v náš prospěch, věří Novák

V loňské sezóně se Malenovice vrátily do 1. Ligy, kde si vybraly daň nováčka a po zimní části ztrácely. Na jaře to bylo lepší, ale velké snažení zhatil nouzový stav. Bude se tento tým pohybovat na lepších místech než loni? A kdo bude trénovat Malenovice? Martin Novák nebo Jiří Christ?

Letos chceme mít lepší vstup

Po návratu do 1. Ligy jste poznali, že to nebude příliš lehké se naladit na tempo této soutěže. Myslíte, že tento ročník to bude již lepší?
1. Liga splnila naše očekávání a byla výrazně těžší než 2. Liga. Bylo více vyrovnaných zápasů na vysoké úrovni, které nám ukázaly, na čem musíme zapracovat. Letos bude jiný formát soutěže a podzim bude spíše na rozjezd a vše se bude rozhodovat na jaře. V lize jsou také nové týmy, takže uvidíme, jak obstojíme v konkurenci. Ale už víme, do čeho jdeme, a to bude hrát v náš prospěch.

Ve zrušené sezóně jste se pohybovali spíše ve spodní části tabulky, ale přesto jste byli nepříjemným soupeřem. Jaké jsou plány do nového ročníku?
Ano, začátek sezóny jsme nechytili, ale postupně se nám začalo výsledkově dařit. Pro letošní sezónu bychom chtěli mít lepší vstup a získávat body hned od úvodních zápasů. Chceme jít zápas od zápasu a naladit formu na jarní část soutěže.


Zkušený trenér Christ? Může nás posunout dále

Post hlavního trenéra týmu má zaujmout Jiří Christ, je to pravda?
Informace máte správné. S trenérem Christem jsme domluveni na spolupráci. Je to zkušený kouč, který nás může posunout dále.

Když přijde do týmu nový trenér, tak je pravděpodobné, že přijdou i nějaké nové tváře. Čekáte příchod nových hráčů?
Zatím jsme nové tváře do týmu neřešili. Začneme sezónu s našimi hráči a uvidíme, jak se bude vše vyvíjet.

V jakém složení se zatím na soutěž připravujete? Jste s letní přípravou spokojen?
Kádr by měl být velmi podobný tomu, jaký byl minulý rok. Letošní příprava nebyla nijak vydařená, spíše se každý připravoval individuálně.


Malenovice povede v nadcházejícím ročníku velezkušený trenér Jiří Christ, jenž vede národní tým juniorů do 16 let a v loňské anulované sezóně působil jako asistent na lavičce extraligového Letohradu. Autor fotky: Jiří Zaňát.

V každém zápase chceme podat dobrý výkon

Jaký máte názor na to, že soutěž přihlásilo jenom 8 klubů? Bude to mít nějaký dopad na celou 1. Ligu?
Jelikož se jedná o druhou nejvyšší soutěž, tak je přihlášených týmů málo. Ale celostátní formát 1. Ligy je dle mého nešťastný. Bylo by lepší rozdělit 1. Ligu na východ a západ. Nezájem o ligu přisuzuji hlavně velkým finančním a časovým nárokům.

Určitě se znovu těšíte na hřiště. Na jaké soupeře byste si chtěli vyšlápnout?
Samozřejmě, po dlouhé pauze se všichni na hřiště těšíme. Nemáme žádné vytipované soupeře, které bychom chtěli porazit, ale v každém zápase budeme chtít podat dobrý výkon.