1. liga

Jakub Šiman se proti Brnu blýskl dvěma góly! Spolupráce s Mečouny byl dobrý tah, nezastírá

Plzeňská rezerva zatím chytá formu, která ale nepřichází. V předposlední zápase Západočeši podlehli Brňanům 2:5. Jak vnímá situaci Jakub Šiman, jenž vstřelil proti Brnu dvě branky? Jak vůbec zatím funguje spolupráce Litic a plzeňských Mečounů?

Na nějakou frustraci ještě příliš brzo

Soutěž je v plném proudu a vy jste zatím nezískali ani bod, není to trochu frustrující?

Sezóna teprve začala a po dvou odehraných zápasech (rozhovor vznikal před minulým víkendem před zápasem Plzně v Malenovicích pozn. red.) si myslím, že je na nějakou frustraci ještě příliš brzo, každopádně příjemné to určitě není, ale já věřím, že si to sedne a body sbírat začneme.

Jak vůbec zatím funguje tým? Jak si pochvalujete spolupráci mezi Liticemi a Mečouny?

Co se herního projevu týče, tam to rozhodně ideální není, ale spolupráce s Mečouny byl dobrý tah. V předchozích sezónách se nás scházelo na trénink opravdu jen pár, což teď je pravým opakem a věřím, že to brzy bude vidět i na naší hře.


Jakub Šiman dlouhá léta táhnul Litice, nyní působí ve spojeném celku za HBC Plzeň v 1. Lize. Zdroj fotky: hbclitice.rajce.idnes.cz 

Hlavním cílem je pomoci plzeňským juniorům

Kde zatím vidíte problém toho, že jste ve všech zápasech podlehli? Pracujete na zlepšení?

Jak už jsem řekl výše, sezóna teprve začala a tým se postupně sehrává. Každopádně po dosavadních zápasech vidím velký problém v příliš velkém počtu naivních chyb, které soupeři dokázali náležitě potrestat.

Jaké jsou cíle a mety vašeho celku? Je to rozvoj mladých plzeňských hráčů nebo cílíte na úspěch?

Samozřejmě jedním očkem pokukujeme po úspěchu. I když je to amatérský sport, každý tým se chce vidět na předních příčkách v tabulce, ale prioritou to není. Hlavním cílem je pomoci plzeňským juniorům při adaptaci na mužský hokejbal.


Jakub Šiman (č. 26 v zeleném dresu) nasázel Brnu před 14 dny 2 góly, jeho tým ale i tak prohrál 2:5. Zdroj fotky: hbclitice.rajce.idnes.cz 

Doufám, že se sezóna dohraje

Proti Brnu jste hráli vyrovnanou partii, ale nakonec jste podlehli. Spravily Vám chuť alespoň Vaše dva góly?

Myslím, že každého hráče potěší, když dá gól, ale já osobně moc osobní statistiky neřeším a určitě by mě více než kanadské body potěšily body do tabulky.

Situace je jaká je, myslíte si, že se ročník 1. Ligy i dalších soutěží bude muset zrušit? Mrzelo by Vás to?

Doufám, že se sezóna dohraje, ale v dnešní době, kdy se situace mění ze dne na den, si ani netroufám tipovat.