1. liga

Kubal si sednul s Králem a střílí góly! Vydrží jim to? Postavení v tabulce není ideální, uvědomuje si Kubal

Za poslední dva zápasy získal Pavel Kubal v 1. Lize 6 kanadských bodů. Nejdříve v Prachaticích pomohl svému týmu 4 asistencemi k výhře 7:4, což byly první body pro východočeský tým. Poté Svítkov svedl vyrovnanou partii s Brnem, kdy si Kubal připsal gól a nahrávku, jak tomu bude dál? Udrží si formu?

Za výhrou v Prachaticích stál celý tým

Pavle, jak jste zatím spokojený s postavením Vašeho týmu v tabulce? Po 4 duelech máte jenom 3 body a patří Vám 6. místo.

Naše postavení v tabulce není zatím úplně ideální, ale ještě nás čeká asi 5 zápasů do konce podzimní části a my uděláme vše pro to, abychom z těch zápasů získali co nejvíce bodů a do jarní části šli s mnohem lepším postavením v tabulce.

Povedlo se vám utkání v Prachaticích, kde jste soupeři nasázeli 7 branek a Vy jste byl skoro u všech, potěšilo Vás to?

Samozřejmě, že to potěší, ale více mě těšily první body pro tým, které jsme už potřebovali. Za výhrou v Prachaticích stál celý tým, který odvedl perfektní bojovný výkon.

Ze statistik je vidět, že hrajete s Jakubem Králem a docela si rozumíte, protože jste zatím nikomu jinému na gól nenahrál, jak se vám spolu hraje?

Kuba je výborný hráč se zkušenostmi z Extraligy, takže já jsem jen rád, že jsem si sedl zrovna s takovým hráčem a doufám, že nám to tak půjde i nadále.


Chceme se poprat o postup do Extraligy

Proti Brnu jste mocně dotahovali, ale v závěru jste opět inkasovali, není to škoda? Kde se stala chyba?

Určitě je to škoda a taková prohra vždy mrzí, nejvíce, když dotahujete, a nakonec inkasujete a prohrajete o gól. Neřekl bych, že by Brno bylo jasně lepším týmem, byl to vyrovnaný zápas, kde rozhodovala zbytečná vyloučení (včetně mého) a následně inkasované branky v oslabení. Takže zápas jsme si prohráli sami.

Ve Svítkově máte určitě vyšší ambice než hrát o udržení v 1. Lize, jaké postavení v tabulce by se Vám líbilo před play off?

Ambice máme jasné, chceme se poprat o postup do Extraligy a do play off jít nejhůře ze 4. místa.

Proti Brnu chybělo málo a Svítkov se těšil minimálně z bodu. Autor fotky: Jana Nekolová.

Letošní ročník je hodně specifický

K dalšímu duelu cestujete na asfalt Malenovic, to bude těžký oříšek. Věříte si? Jak se na toto utkání připravit?

Malenovice budou těžký soupeř, ale my si věříme na každého soupeře a do všech zápasů jdeme naplno s tím, že chceme vyhrát. Musíme hlavně hodit za hlavu prohru s Brnem a nebýt v nějaké herní křeči, že máme jen 3 body v tabulce. Na zápas s Malenovicemi se musíme znovu pořádně připravit, hodit se do pohody a věřím, že úspěch se dostaví.

Jak se Vám zatím líbí probíhající ročník 1. Ligy? Probíhá podle očekávání? Snad se i celá sezóna dohraje.

Letošní ročník je hodně specifický a hektický kvůli tomu, co se děje kolem nás skrz Covid. Zatím ligu nějaké větší omezení nezasáhlo, co se týče trénování či zápasů. Nám teď zbývá jen doufat, že tomu bude tak i nadále a sezóna se v klidu dohraje. Byla by to to škoda pro všechny hráče, trenéry a fanoušky hokejbalu.


Bude se Svítkov v Malenovicích radovat teprvé z druhé výhry v sezóně? Autor fotky: Jana Nekolová.

Další duely 1. Ligy nás čekají hned tento víkend. V sobotu se můžete těšit na souboj Prachatic s Autosklem. Navážou Horalové na skvělý výkon z Poličky? V neděli budou Prachatice čelit také Brnu. Dokážou se Horalové dostat na vítěznou vlnu? Polička po prohře bude hrát proti poslední Plzni. Zlepší si Polička chuť na soupeři ze západu nebo Plzeň zaboduje jako Prachatice? Svítkov bude čekat těžký zápas na hřišti Malenovic, koho tipujete jako vítěze?