1. liga

Junioři Pardubic se s mužskou soutěží vyrovnali hravě. Styl hry v 1. lize mně vyhovuje více, přiznává Geisler

Rezervní tým pardubického týmu se před nucenou pauzou ukotvil na skvělém 4. místě. Asi málokdo čekal, že by tomu tak mohlo být. V útoku se skvěle chytil Jakub Geisler, který svými body pomáhá Pardubicím kupředu. Čeho by chtěl se svým celkem dosáhnout? Nakoukne někdy do Extraligy? A co reprezentace?

Každý zápas v 1. lize je pro nás něco nového

Jakube, jak se Vám zatím líbí ve Vaší první prvoligové sezóně? Když se podíváte na výsledky, máte radost?

První liga je v porovnání s juniorskou soutěží mnohem rychlejší a všichni spoluhráči z týmu si na ni museli postupně zvykat. Pro celý tým byla výzva vstoupit do 1. ligy a doufáme, že se brzy vrátíme na hřiště a pojedeme zpět na vítězné vlně.

Podle mého jste překonali i vaše vlastní očekávání tím, že jste zatím na 4. pozici, je to tak? Na tomto místě nejspíše i přezimujete, nechtěli jste výše?

Každý zápas v 1. lize je pro nás něco nového a každý bod se nám hodí, myslím si, že jak trenéři, tak hráči jsme spokojeni za aktuální umístění v tabulce. Na začátku sezóny v to asi nikdo nedoufal.


Autoskláři byli sice na Poličku krátcí, ale jinak předvádějí více než obstojné výkony v 1. lize mužů. Autor fotky: Jana Nekolová.

1. liga dává více zkušeností ze hry

Jak se Vám zatím hraje? Hra je určitě jiná oproti juniorským soutěžím, tento styl je však zábavnější, co myslíte?

Hra je rychlejší, tvrdší a celkově všechno je těžší než v juniorce. Myslím si, že jak mně, tak spoluhráčům 1. liga dává více zkušeností ze hry. Styl hry v 1. lize mně vyhovuje více než v juniorce.

Docela se Vám daří i v osobních statistikách, kde jste za svým spoluhráčem Nicolasem Langrem. Máte o jeden bod méně než on, je ve vašem týmu zdravá soutěživost?

Za posledních pár zápasů se mi docela dařilo. Jsem rád za každý bod, hlavně, když můžu podpořit svým výkonem tým k vítězství.

Váš tým je poskládán převážně z hráčů, se kterými jste prošel všechny juniorské kategorie, je tomu tak? Jaký je to pocit hrát neustále s těmi samými borci?

S některými spoluhráči jsem začínal u hokejbalu už v přípravce a s většinou kluků hraji doposud. Nemůžu si stěžovat na náš tým, jsem v něm spokojený.


Jakubovi Geislerovi vyhovuje styl mužské druhé nejvyšší soutěže více než ten v juniorech. Autor fotky: Jana Nekolová.

Mistrovství světa juniorů? Příležitost by mě potěšila

Na jakou metu míříte týmově? Které celkové místo byste v první sezóně brali? A co osobně? Chtěl byste nakouknout do extraligového týmu?

Jako tým bychom se shodli, že náš hlavní cíl je dostat se do play off a ukázat ostatním, že i pardubická 1. liga na to má. Určitě bych se do extraligového týmu chtěl podívat a získat nějaké zkušenosti.

A jak je to s reprezentací? Myslíte, že byste se mohl dostat na MS hráčů do 21 let do Švýcarska? Jak na sobě pracujete přes nucenou pauzu?

Kdybych dostal příležitost se dostat na MS, tak by mě to potěšilo. Občas si jdu zaběhat do lesa a někdy si zastřílet na branku, abych z toho úplně nevypadl. Ale nejraději bych se už vrátil na hřiště.


Reprezentační dvacítka na začátku přípravy na mistrovství světa ve Vispu. V širší nominaci tehdy nechyběl ani Jakub Geisler. Autor fotky: David Šebek.