1. liga

Danko se Střechou opět řádí! Kdyby Honza nebyl dřevák, dává gólů víc, směje se Danko

SK Jihlava vstoupila do nové sezóny v obměněné sestavě, když se s prvoligovým týmem Jihlavy spojila jeho rezerva. Vypadá to, že vše šlape tak, jak má. Navrátilci do sestavy Střecha s Dankem zatím bodovali v každém zápase, což se promítlo do všech výsledků.

Nový tým Jihlavy? Mix mládí a zkušeností

Vrátil jste se do Jihlavy po úspěšné sezóně v extraligovém Kert Parku, kde stále nastupujete. Jak se celý tým změnil, a jak zatím funguje spojení týmu s Vaší druholigovou rezervou?

Po loňské sezóně, která v Jihlavě dopadla prachbídně bylo spojení s „béčkem“ jedinou volbou a jsem rád, že to tak dopadlo. Doplnili to kluci, se kterými jsem hrál v dorosteneckých letech jako je kapitán Petr Král, Zápy, Koudy atd. Obměnil se prakticky celý kádr, a ještě se vrátili kluci z Kert Parku, je to takový mix mládí a zkušeností.

Kde hrajete radši? Za Kert Park nebo za Jihlavu? A s jakými cíli jdete s těmito týmy do nové sezóny?

Raději hraji za Kert Park, protože tam je to kvalitativně o pár levelů výš, Jihlavu mám zase jen 40 km, takže tam jezdím raději než do Prahy. Každá kabina má něco svého, takže kamarády mám v obou. Budu hrát primárně v Praze a cíle jsou víceméně stejné, zapracovat mladé a předat jim nějaké zkušenosti.

Trenér Staněk se může v Jihlavě spolehnout na Vaše ofenzivní dovednosti a produktivitu, kterou zařizujete s Vaším spoluhráčem Janem Střechou. Není to frustrující, že bodujete víceméně jenom Vy dva?

Očekávám, kdy se chytne Jarda Javorka, ten se vsadil s koučem, že dá za sezónu 20 gólů. No, ze tří zápasů na jeden zaspal, na druhý nejel a v jediném co hrál, netrefil z lodi vodu (smích). Kdyby se hráli jenom domácí zápasy, tak by Ríša Peschout vyhrál střelce, ten nebyl na venkovním zápase snad nikdy (smích). Chci jen říct, že v týmu jsou střelci i hráči, co umí gól připravit, jen na to kašlou.

Ze tří zápasů devět bodů, ale ani jednou jsme nebyli lepší

První tři zápasy jste vyhráli a jste na čele tabulky, chcete bojovat o titul? Jaký zápas byl pro Vás zatím nejtěžší?

Každý chce vyhrávat, ale musím být upřímný a říct, že sice máme ze tří zápasů devět bodů, ale ani v jednom zápase jsme nebyli lepším týmem, zatím je to bojácný a utrápený výkon, máme na čem pracovat.

Proti Plzni-Litice jste zaznamenal 3 góly a 3 asistence, jak se to všechno seběhlo? Jan Střecha si do statistik zapsal 4+2, jak to děláte, že jste tak produktivní?

Se Stříškou (Jan Střecha) jsme vyrazili už v sobotu na „čajový“ dýchánek k manželům Wróbelovým, který probíhal až do ranních hodin, takže to bylo správnou přípravou na zápas!! Hrajeme spolu už tak dlouho, že o sobě prostě víme, ale kdyby Honza nebyl úplný dřevák, tak by dal těch gólů osm, bude muset zapracovat na zakončení! (smích)

1. Liga jde podle naší redakce stále kvalitou nahoru, co si myslíte Vy? V čem je pro Vás konkrétně největší rozdíl mezi Extraligou a druhou nejvyšší soutěží?

Extraliga je úplně jinde ve všech ohledech, však se podívejte na Dobřany. Nováček, který patřil ke špici 1. Ligy je nahoře za „otloukánka“. Ale přeju jim, ať se udrží, je to jejich první sezóna a mají strašně mladý a potencionální tým.

Dle mého názoru vyhraje letos Polička

V minulém roce jste se probojoval na světový šampionát do Košic, kde jste s reprezentací skončili na 4. místě, není to zklamání? Jak byste celé MS zhodnotil?

Samozřejmě brambory mrzí pořád, mistrovství světa byla super akce a my jsme měli smůlu, že jsme v posledních dvou zápasech nerozhodli v normálním hracím čase a dvakrát prohráli v prodloužení. Bohužel naše zápasy rozhodovali rozhodčí druhého sledu, kteří nás dle mého hodně zařízli.

Proti jakému týmu se těšíte až nastoupíte v této sezóně? Kdo bude největším kandidátem na zisk titulu 1. Ligy?

Žádného oblíbeného soupeře nemám, dle mého názoru letos vyhraje Polička.

Kdo zvládne asfaltovou bitvu? Svítkov chce odčinit vysokou porážku!

Nejbližší nadcházející zápas bude k vidění v sobotu 5.10., kdy čeká HBC Hostivař souboj s Rakovníkem, jenž letos sestoupil z Extraligy. Raci zatím nezískali ani jeden bod do tabulky, což zatím nemusí být žádná tragédie. Hostivař nebude mít nic zadarmo, jaké šance má Rakovník, aby porazil mladý tým z Prahy? V neděli budou na programu pouze dva zápasy, a to na hřišti Svítkova, kam zavítají Pražané. Hvězdy budou muset před domácím publikem odčinit vysokou prohru ze Suchdolu nad Lužnicí. Jak zvládnou tento zápas hokejbalisté Hostivaře? Ti potřebují body jako sůl. Druhý duel se bude odehrávat na asfaltu Raků, kam zamíří „nováček“ z Malenovic. Bitva dvou týmů, jež mají v 1. Lize na domácích stadiónech stále asfalt. Kdo s koho? Rakovník nebo „Čamlící“?