1. liga

Listopad poodkryl vývoj celé sezóny 1. Ligy! Kdo byl nejvíce vidět?

V měsíci listopadu se odehrálo suverénně nejvíce zápasů druhé nejvyšší soutěže, proto bylo velmi těžké vybrat hráče, kteří měli největší zásluhu na výkonech jednotlivých týmů.

Prachatice šly nahoru zásluhou brankáře!

Pixa Tomáš (HBC Prachatice)

Navzdory tomu, že Pixa odchytal v této sezóně méně zápasů než loni, tak je zřejmé, že se na něj trenér Čapek může spolehnout. Prachatice se průběhem podzimu vytáhly na 18 bodů a s tím mohou být naprosto spokojené. Po každém listopadovém klání, kdy za Horaly chytal Pixa, tak Prachatice braly minimálně bod, na čemž se hodně podílel právě prachatický gólman, kterého trenér Čapek chválil. Základem úspěchu Prachatic byly zákroky navíc, jež Pixa vždy vykouzlil. Strážce jihočeské svatyně odchytal v podzimní části 8 zápasů, v nichž si udržel úspěšnost zákroků na 91,71 % a v průměru za utkání obdržel jen 2,13 gólů.

Suchdol má střelce jako hrom!

Kalát Jiří (SK Suchdol nad Lužnicí)

Jihočeský Suchdol zatím zažívá naprosto pohádkovou sezónu v 1. Lize. Hraje vršek tabulky a nemůže si na nic stěžovat. Statisticky Suchdol střílí nejvíce gólů v celé soutěži. Jedním z velkých střelců tohoto mančaftu je Jiří Kalát, jenž zatím vstřelil 11 gólů. Velkou listopadovou parádou Suchdolu byla porážka Malenovic 14:2, kdy byl Kalát do listin střelců zapsán čtyřikrát.

Opory Poličky se pomalu probouzejí!

Tobiáš Jiří (SK Kometa Polička)

V předchozích sezónách Jiří Tobiáš tvořil s Filipem Štefkou mnohem produktivnější dvojici, ale tuto sezónu se stroj lehce rozbíhá. Bylo těžké rozhodnout mezi těmito dvěma borci, protože mají skoro identické statistiky. Tobiáš má zatím na svém kontě 10 kanadských bodů, čímž se řadí do TOP 20 nejproduktivnějších hráčů ligy. I když Tobiáš boduje, tak by mohl mnohem více, protože hodně svých gólových šancí zahazuje, ale i přesto v listopadu pomohl Poličce na 1. místo tabulky.

Přelouč sází na pardubickou reprezentační posilu!

Bílý Jan (HC Jestřábi Přelouč)

Přelouč před začátkem nové sezóny přivedla zvučná jména a jedním z nich je Jan Bílý. Tento pardubický borec, český reprezentant, teď trápí obránce soupeřů v 1. Lize. V každém zápase, ke kterému na podzim nastoupil, nasbíral minimálně 2 body. Za 5 odehraných duelů v dresu Jestřábů posbíral 11 bodů a je vidět, že jeho zásluhou mají Jestřábi alespoň 12 bodů v tabulce. Bílý je jasnou oporou přeloučské ofenzivy. Když Přelouč vždy vyrazila na utkání bez této ikony, tak měla problém s produktivitou.

Vítěz podzimní části se může spolehnout na poctivého obránce!

Hnát Denis (SK Kometa Polička)

Poličský hráč, Denis Hnát, zatím neodehrál moc zápasů, ale řadí se mezi velké defenzivní opory tohoto týmu. Letos ale tento mladý obránce udivuje více než své spoluhráče. Tento defenzivní bek má letos i ofenzivní choutky. Zatím má na kontě 4 asistence, kterými svému týmu velice napomáhá k dobrým výsledkům. Trenér se na něj hlavně může spolehnout v obraně, kde je jeho hlavní postavení.

Komplexní bek táhne Litice!

Šiman Jakub (HBC Plzeň-Litice)

Jakub Šiman zatím nasbíral 6 kanadských bodů za 4 góly a 2 asistence, čímž se řadí na 3. místo v produktivitě svého týmu. Prvoligový nováček z plzeňských Litic se nachází na předposledním místě celé ligy se ziskem 8 bodů, což není optimální. Plzeňští hráči, a hlavně útočníci, budou muset začít být o něco produktivnější a nenechávat veškerou práci na tomto bekovi, protože i obranná činnost je velmi důležitá. Litice dostávají nejvíce branek ze všech týmů, celkem zatím inkasovaly 63 gólů.