1. liga

Suchdolský sen pod taktovkou Matěje Táchy! Jak se vytáhnou Jihočeši na jaře?

Asi málokdo by tipoval, že se jihočeský „nováček“ bude pohybovat tak vysoko v tabulce. Suchdol je zatím na 3. místě druhé nejvyšší soutěže, což značí velké kvality. Kapitán týmu Matěj Tácha je jedním ze suchdolských hráčů, jež jsou na hřišti nejvíce vidět.

Třetí místo po podzimu je pro nás všechny nadstandardní

Většina lidí musí být z Vašich výkonů nadšená, ještě loni jste hráli 2. Ligu a teď jste v 1. Lize na průběžném 1. místě. Jak rychle jste se dokázali aklimatizovat na hru v druhé nejvyšší soutěži?

První zápasy pro nás jednoduché vůbec nebyly. První utkání s Poličkou jsme se dost hledali a museli si zvyknout na podstatně větší tempo. Ve druhém zápase s Brnem to už bylo o něco lepší, ale do vítězného konce to také nevedlo.

Celkové 3. třetí místo z podzimu pro Váš tým musí být úspěchem, jak to vnímáte Vy? Myslel jste, že budete výš?

Stačilo vyhrát v Poličce poslední zápas na podzim a výš bychom byli. Ale popravdě, třetí místo po podzimu je pro nás všechny nadstandardní.

Jediný tým, který Vás dokázal porazit v základní hrací době byla Polička, a to dvakrát. Čím na Vás Kometa vyzrála?

Hlavně velkou zkušeností, už pár let hraje Polička v 1. Lize na špici, a to je dost znát. V druhém zápase ještě ke všemu zachytal výborně brankář, kterému jsme nebyli schopni dát jediný gól.

Je na čem pracovat, hlavně na docházce na tréninky

Jak byste zhodnotil vaše podzimní výsledky? Jste se vším spokojeni? A jaké jsou vaše sezónní priority po tak skvělém vstupu do 1. Ligy?

Určitě převládá spokojenost, když nebudu počítat první dva zápasy, kde jsme se hledali, tak jsme prohráli zápas už jen se zmiňovanou Poličkou. Ale určitě spokojeni se vším nejsme, je ještě na čem pracovat, hlavně na docházce na tréninky.

Váš celek se stal překvapením podzimní části, s čím jste popravdě vstupovali do 1. Ligy?

S tím, abychom neudělali ostudu, o čemž si někteří mysleli, že ji uděláme, tím pádem i vzrostla motivace nás všech hráčů zavřít těm dotyčným pusu. Jinak moje osobní přání bylo a pořád je udělat play off.

Jste kapitánem Suchdolu a podle toho to také vypadá. Bodově svůj tým táhnete kupředu, máte na kontě okolo 15 kanadských bodů, jste zatím s Vaší produktivitou spokojený?

No spokojený tak na půl, určitě těch bodů mohlo a může být víc, ale nastupuji v lajně s výborným střelcem, Jiřím Kalátem, a hlavně nám dělá centra David Braun, to se pak hraje a boduje mnohem lépe. Ale jako kapitán mám a cítím velkou zodpovědnost za výsledek, a to je pro mě na prvním místě.

Na derby s Prachaticemi se opět všichni těšíme

Jaký zápas pro Vás byl na podzim nejkurióznější? A na jakého soupeře se opět nejvíce těšíte?

Určitě to bylo derby proti Prachaticím, na to jsme se těšili všichni a pro mě osobně to bylo hodně zvláštní, jelikož jsem tam dvě předešlé sezóny působil na střídavé starty, ještě ke všemu jsme ten zápas vyhráli fotbalovým výsledkem 1:0. Na jaře nás čeká domácí zápas proti Prachaticím, tak na ten se těšíme všichni, a hlavně naši fanoušci.

Chystáte v Suchdolu nějakou speciální zimní přípravu? Snažíte se i o Vánocích získávat radost z hokejbalu nebo jde vše stranou?

Asi se to o Vánocích přehánět dvakrát nebude, máme na programu vánoční sranda turnaj, někteří z nás si zajdou zahrát florbal atd. Docházka na zimní přípravu asi nikdy nebude slavná, pokusíme se určitě něco naplánovat, ale konkrétnější teď určitě nebudu.

Co budete dělat o Vánocích? Vyměníte plast za asfalt nebo si dáte zasloužené volno?

Momentálně jsem vyměnil plast za asfalt a tenisák a snažím se odehrát i zápasy za HBC Plav, můj klub v druhé asociaci. Tam následuje také pauza okolo Vánoc, takže poté už si dám volno a po Novém roce bych se chtěl připravovat alespoň individuálně.