1. liga

Kdo se stane nejlepším a nejužitečnějším hráčem podzimu v 1. Lize? Hlasujte i Vy!

Prakticky je půlka hokejbalové sezóny za námi, ale před námi stojí otázka, kdo by měl získat ocenění nejlepšího hráče podzimu v druhé nejvyšší soutěži. Máme tu 6 jmen, tím pádem 6 aspirantů na toto ocenění.

Rozjetý Danko bude jasnou volbou?

Petr Danko

Asi nejviditelnějším hráčem celé soutěže je zatím jihlavský útočník Petr Danko, jenž také nastupuje za extraligový Kert Park Praha. Tento borec, který disponuje všemi predispozicemi útočníka je žhavým adeptem na toto ocenění. Jihlavský celek odehrál na podzim celkem 9 zápasů, ale Danko nastoupil pouze k 8 a v nich posbíral neskutečných 24 kanadských bodů za 11 branek a 13 asistencí, to je až neuvěřitelné! Jihlavští forvardé jsou hodně daleko za tímto borcem kromě jednoho, to ale může být velkým problémem Jihlavy do budoucna.

Dankův zastíněný parťák, bude on tím neužitečnějším?

Jan Střecha

Tento útočník je v těsném závěsu za svým spoluhráčem Dankem. Střecha získal 21 bodů, a to pouze za 7 zápasů, což je o jeden míň, než odehrál Danko. Oba kanonýři mají shodně v průměru 3 body na zápas, to je nadprůměrná statistika. Střecha se zaměřuje na svoji rychlost, tvrdost a obětavost. Na druhé straně jeho spoluhráč zase na pohotovost, chytrost a šikovnost. Kdo bude lepším?

A co muž s maskou? Má šanci?

Václav Štoural

Mezi brankáři je hodně jmen, na která se stojí za to podívat. Mnoho kandidátů by se mohlo dostat do této ankety, my jsme ale vybrali mladého gólmana z Hostivaře, jenž bojuje o účast v reprezentaci hráčů do 20 let na juniorském mistrovství světa ve Švýcarsku. Kdyby Hostivař tohoto fantoma neměla, tak by měla méně bodů, než má teď. Štoural odchytal jako jeden z mála brankářů skoro všechny zápasy a stejně si drží téměř 90 % úspěšnost zákroků, což je krásnou statistikou, snad ji tento borec udrží. Je pro Vás brankář více než hráč?

Jeden z nejšikovnějších hráčů 1. Ligy také v anketě!

Filip Štefka

Postupem času se Filip Štefka vypracoval až na kapitána východočeské Komety Polička. Každým rokem se řadil mezi nejproduktivnější hráče této soutěže, ale letos to není ono. Štefka je velmi technicky vybaven a někdy se zdá, jako by se s hokejkou narodil. Tento hráč dokáže i ve velké rychlosti mít balónek pod kontrolou a také vymyslet nějakou kulišárnu. Jak nahrávka, tak i čich na góly jsou jeho přednostmi. Poličský hokejbalista se zatím pohybuje v TOP10 nejproduktivnějších hráčů. Bez tohoto tahouna by Polička jen těžko stanula na 1. místě po podzimní části 1. Ligy.

Rakovník táhne vyrovnaný Sýkora mladší!

Milan Sýkora

Raci nejsou v optimální situaci, ale jeden z jejich hráčů stojí za zmínku. Mistr světa do 20 let z roku 2018, Milan Sýkora ml., je nejproduktivnějším hráčem Rakovníku, a dokonce je v TOP5 hráčů, kteří nejvíce bodují. Tento hráč je svému týmu platný hlavně tím, že se soustředí více na hru než na emoce. Jeho střela se řadí mezi ty tvrdší kalibry a všichni brankáři by si měli dávat pozor. Zatím nastřílel 7 branek. Získá cenu mládí nebo zkušenost?

Nejproduktivnější hráč Extraligy a nejlepší hráč podzimu 1. Ligy?

Jan Bílý

Je známo, že Bílý je ikonou pardubického Autoskla již řadu let. Tento rok po dlouhé době vplul znovu do prvoligových vod, kde zápolí v dresu Jestřábů z Přelouče, kteří s ním mohou být nadmíru spokojeni. Tento rychlonohý forvard chytl formu jako hrom. V podzimní části nasbíral 10 kanadských bodů a tím je nejvíce bodujícím hráčem Přelouče.