1. liga

Malenovice jsou stále poslední. Zachrání Milan Skyba svůj tým od sestupu?

HBC Malenovice loni postoupil do druhé nejvyšší hokejbalové soutěže v České republice. Letošní ročník 1. Ligy ale tomuto týmu zatím moc nevychází. Čamlíci jsou na chvostu tabulky a ze sedmi zápasů vyhráli pouze dva a jeden z toho až po nájezdech.

Trápí nás koncovka, proměňujeme málo šancí

Poslední víkend se vám moc nevyvedl, oba zápasy jste prohráli a nezískali ani bod. Není to poněkud frustrující?

Frustrující to rozhodně je. Naneštěstí děláme stále stejné chyby, hlavně v obraně máme velké problémy. Musíme zjednodušit přechod středního pásma a více se tlačit do brány.

Ze sedmi utkání jste vyhráli pouze dvě, je možné, že jste si stále nezvykli na tempo 1. Ligy, jenž se určitě liší od kvality 2. Ligy?

Rozdíl v tempu 1. a 2. Ligy je znatelný, ale nemyslím si, že bychom si nezvykli. Už před sezónou jsem říkal, že to bude atletický hokejbal. A běhavé hráče máme taktéž jako ostatní týmy. Ale rozhodně proměňujeme méně šancí, které si vytvoříme, koncovka nás velmi trápí.

Na kanadské body nehledím, důležité jsou body v tabulce

V sobotu jste dokonce inkasovali na hřišti Suchdolu nad Lužnicí 14 branek, to se vidí málokdy… Co jste si říkal Vy, když jste to viděl? Podepsala se ta prohra i na druhém víkendovém zápase?

Jednoduše, ostuda. Já bohužel nehrál, v zápase s Hostivaří jsem se zranil, ale dostával jsem průběžné informace. Suchdol nás přehrával ve všem a nebýt našeho gólmana, mohl být konečný výsledek ještě horší. Ale naopak zápas v Prachaticích kluci odehráli dobře, bohužel ke konci utkání jim už docházely síly, soupeř toho využil a body jsme nezískali ani zde.

Zatím se Vám více bodově daří v Karviné než v Malenovicích. Jakému týmu dáváte větší přednost?

Jsem s „Rosim“ (útočník Karviné Lumír Rosůlek pozn. red.) domluvený, že přednost dávám mateřskému týmu z Malenovic, abych mohl co nejvíce pomoci klukům u nás.

V 1. Lize máte zatím 3 body za 3 asistence a v Extralize 5, čím to je? O kolik je Extraliga kvalitnější než 1. Liga?

Hlavním důvodem bude to, že za Karvinou hraji útočníka, jen na Kladně jsem byl v obranné linii a v Malenovicích hraji v obraně a každý ví, že útočník se dostává do šancí ke vstřelení gólu častěji. Na kanadské body nehledím, důležité jsou body v tabulce. Extraliga je někde jinde, je to dané ale kvalitou hráčů, kteří tuto soutěž hrají. A někteří jsou opravdu velmi šikovní, až někdy nechápu.

Proti Poličce musíme využít výhody asfaltového povrchu

Příští týden Vás na domácím hřišti čeká poličská Kometa, která je zatím druhá. Budete mít nějaký speciální plán na tohoto soupeře?

Žádného soupeře z 1.Ligy neznáme a doby, kdy „staré“ Malenovice v této soutěži působily, jsou dávnou minulostí. Hokejbal se od té doby velmi změnil. Takže se určitě na soupeře kvalitně připravíme, na dvojzápas z minulého víkendu už všichni zapomněli. Musíme využít výhody asfaltového povrchu a budeme chtít body.

Co je vaším cílem do této sezóny, jež se pro vás zatím nevyvíjí moc dobře? Doufáte stále v play off nebo se spíše zaměřujete na udržení se v druhé nejvyšší soutěži?

Můj osobní cíl před letošní sezónou byl a stále je dostat se do play off. Věřím, že se naše hra může zlepšit. Přece jen není ještě ani polovina soutěže odehraná.

Kdo ovládne pikantní východočeské derby? Další zápasy jsou tady!

Velké množství zápasů je za námi a o nadcházejícím víkendu nás v neděli čekají pouze 4 prvoligová klání. Přelouč čekají pouhá dvě poslední utkání na podzim a první z nich bude na domácím hřišti proti Svítkovu. Jestřábi se musí vzpamatovat a konečně znovu získat nějaký ten bod. HBC Malenovice přivítají na svém asfaltu poličskou Kometu, která se bude muset sžít s tímto nehostinným povrchem, na kterém již dlouho dobu nehrála. Kdo bude brát body? Kometa nebo hokejbalisté z předměstí Zlína? Prachatické Horaly čeká výjezd do Plzně. Litice doma umí hrát dobrý hokejbal, takže Jihočechy nečeká nic lehkého. Rozjetý Suchdol nad Lužnicí bude čelit nájezdu mladíků z Hostivaře, kteří by mohli jihočeský tým trápit aktivním pohybem. Zvládne Suchdol uhájit body na svém hřišti, nebo bude Hostivař druhým týmem, který Jihočechy porazí v základní hrací době?