1. liga

Suchdol nasekal Malenovicím 14 gólů! Rakovník v problémech, Přelouč se trápí

Nejnabitější program 1. Ligy, tak bychom nazvali minulý víkend, při kterém se odehrálo 8 zápasů. V sobotu 9.11. naskočilo ke svým duelům 6 týmů. V Suchdolu nad Lužnicí bylo velmi horko. Borci ze Suchdolu se asi dobře vyspali, protože na co sáhli, tak to vyšlo.

Malenovice se trápily v suchdolské střelnici!

SK Suchdol nad Lužnicí vs. HBC Malenovice 14:2 (5:0, 4:1, 5:1)

Branky a nahrávky: Tácha M. 4x, Kalát 4x, Dlugoš M. 2x, Braun, Blafka, Bárta O., Škarda - ??.

Těžký výjezd čekal na hráče Malenovic, kteří museli jet do Suchdolu nad Lužnicí, jenž okupuje vedoucí pozici tabulky. O zápasu prvního s posledním se vždy říká, že je to pro favorita vždy ta nejtěžší zkouška, ale v tomto případě to tak nebylo. Okamžitě od úvodní minuty bylo vidět, kdo je domácím týmem a také lídrem ligy. Čamlíci nevěděli kam dříve skočit. V první třetině do branky Malenovic napadalo 5 gólů. Mezi střelce se jako první zapsal Tácha, poté navyšoval stav utkání Kalát. Suchdol byl celou úvodní periodu jenom v útoku a na co borci z jihu Čech sáhli, tak to jim vyšlo. Třetí gól vystřelil Škarda, náhle zvyšoval náskok Jihočechů podruhé Kalát a číslo 5 svítilo na tabuli znovu po střele Táchy.

Suchdolští si i ve druhém dějství otevřeli střelnici. I když Čamlíci nehráli vůbec špatně, tak jim to bohužel nevyšlo. Suchdol je předčil ve všech činnostech, což mělo vliv na skóre celého zápasu. Na začátku druhé třetiny dovršil hattrick Tácha a další gól přidal Blafka. Potom zaúřadoval obránce Bárta svoji tvrdou střelou. Čtvrtou branku Suchdolu v prostřední části si ještě zapsal Dlugoš. Malenovicím se podařilo dát alespoň čestnou branku. Poslední patnáctiminutovka se nesla v duchu první i druhé třetiny a byla spíše formální. Zlíňané dali ještě jeden kosmetický gól a za Suchdol zkompletoval hattrick Kalát. Táchovi se povedlo dát ještě jeden gól a k němu se ještě připojili Braun, Dlugoš M. a počtvrté Kalát. Skvělým výkonem se blýskl brankář Suchdolu, na kterého byli Čamlíci krátcí.

Ohlas po utkání:

Matěj Tácha (kapitán SK Suchdol nad Lužnicí): „Moc jsme nevěděli, co od soupeře očekávat, chtěli jsme vstoupit do utkaní aktivně, což se nám povedlo více než dobře a odměnou nám bylo pět gólů v první třetině. Po zbytek zápasu jsme byli při chuti, a hlavně kvůli našim fanouškům jsme nechtěli nic vypouštět. Jsme rádi za další důležité tři body do tabulky.“

Horalové dali Jestřábům lekci z produktivity!

HBC Prachatice vs. HC Jestřábi Přelouč 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Zavřel (Valek), 3. Turek (Zavřel), 23. Kotlík (Valek, Zavřel), 26. Květoň, 33. Štěpánek (Procházka, Šimůnek), 39. Švácha (Šimůnek, Procházka) – 19. Kovárník.

Přelouč čekal těžký víkend. V sobotu zajížděli Východočeši na jih Čech, konkrétně do Prachatic, kde je nečekalo nic jednoduchého, protože Horalům stoupá jejich herní forma. To se odrazilo hned na začátku utkání, když komando Jihočechů udeřilo okamžitě v první minutě zápasu. Valek nahrával Zavřelovi, který vyzkoušel hostujícího brankáře, a ten svůj tým nepotěšil. Opaření Jestřábi si vybrali svůj špatný den. Za dvě minuty později znovu inkasovali. Tentokrát navyšoval skóre kapitán Turek po přihrávce Zavřela. Přelouč se musela trochu více snažit, což se odrazilo na počtu střel, ale všechny projektily zlikvidoval prachatický gólman.

Do druhé části vstoupili lépe hosté, když se jim hned v úvodu 19. minuty podařilo snížit. Z nájezdu vstřelil branku junior z Kert Parku Jakub Kovárník, jenž vykřesal pro Přelouč naději, ta ale rázem zhasla. V průběhu druhé třetiny Horalové měli pár přesilovek, které mají natrénovány. První z nich proměnil Kotlík a domácí tak znovu odskočili o dva góly. I přes velkou snahu se Přelouči nedařilo více ohrozit branku domácích. Ve 26. minutě přišlo sólo Květoně a bylo to 4:1. Horalové tak odcházeli do kabin s klidem na hokejkách, což bylo poznat i v posledním dějství. Začátek třetí třetiny patřil znovu domácím. Ve 33. minutě dal gól Štěpánek, který se na brance podílel s Procházkou a Šimůnkem. Prachatice si hlídaly zbytek zápasu a korigovaly celou hru. Jestřábi si v tomto zápase vylámali zuby na dobře chytajícím Pixovi. Kosmeticky ještě ve 39. minutě upravil stav zápasu Švácha a trenér Čapek musel být s výsledkem nadmíru spokojen.

Ohlas po utkání:

Vít Čapek (HBC Prachatice): „V sobotu se nám podařil vstup do utkání a hned ve 30. vteřině jsme vedli, a to nás asi uspokojilo. Hráči si říkali, že vše půjde snadno, ale Přelouč byla po celý zapas hodně houževnatá a výsledek je pro ni až moc krutý. Velký rozdíl byl v brankářích. Náš Pixa nás opět podržel a tím pádem jsme dovedli zápas do vítězného konce.“

Zápas jako na houpačce! Raci na Buldoky nestačili!

HBK Bulldogs Brno vs. HBC Rakovník 6:4 (2:2, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 1. Šmarda M. (Fišar, Nazad), 7. Zapletal (Šíp), 24. Šíp (Klíma, Vysloužil), 37. Jelínek, 44. Klíma (Jelínek), 45. Emmer – 10. Kovářík (Tvarůžek M., Sýkora M. st.), 14. Tvarůžek M. (Kovářík, Sýkora M. ml.), 19. Sýkora M. ml. (Kovářík, Sýkora M. st.), 25. Sýkora M. ml. (Tvarůžek M.).

Na Rakovník čekala tvrdá výzva, protože po dvou domácích zápasech museli hráči ze středních Čech na plastový povrch. Start Raků nebyl zrovna povedený, protože hned po půlminutě otevřel skóre domácí Šmarda. Do poloviny úvodní třetiny Buldoci čím dál více na svého soupeře tlačili, což způsobilo navýšení domácího vedení. Zapletal se dostal do rychlého protiútoku a přesnou střelou zvyšoval na 2:0. To ale bylo ze strany Brna v úvodní patnáctiminutovce vše, protože pak převzali otěže utkání Raci. V průběhu zbývajících minut první třetiny Rakovník dvakrát orazítkoval brněnskou konstrukci branky, ale také se mu podařilo do konce 15. minuty vyrovnat. V 10. minutě přiklepl míček Martin Tvarůžek mezi kruhy Kováříkovi, jehož pohotová střela skončila za zády Sterenčáka.

Domácí po snižujícím gólu dostali přesilovou hru 5 na 3, tu ale nevyužili. Poté znovu udeřil hostující celek. Kovářík z rohu nahrával Martinovi Tvarůžkovi, jenž se z mezikruží nemýlil a stav utkání byl vyrovnán. Druhá část zápasu začala dvojnásobnou početní převahou zase pro změnu pro Raky. S tou Středočeši naložili skvěle. V 19. minutě pouhou vteřinu před vypršením trestu „dělovkou“ z kruhu navyšoval skóre hostů na 2:3 Milan Sýkora ml. V prostřední periodě oba mančafty trošku bláznily a hra se přelévala nahoru a dolů. V půlce druhé třetiny domácí Buldoci srovnali krok s Raky, když ze situace 2 na 1 dokázal Klíma prostrčit balónek přes obránce na Šípa, který prostřelil Hubálka mezi betony. V dalších minutách mělo Brno možnost jít do vedení po nájezdu, jenž byl nařízen proti rakovnickým borcům, ale hostující brankář si s Fišarem poradil. Do konce této patnáctiminutovky ještě jednou udeřil Rakovník. Konkrétně gól vstřelil opět Milan Sýkora ml., který vykroužil zpoza brněnské branky a pohotovou ránou vymetl šibenici.

Po druhé pauze ale na hřiště nastoupili odhodlaní Buldoci, chtěli nepříznivý stav utkání otočit na svoji stranu. Uprostřed poslední třetiny se povedlo domácím znovu vyrovnat. Branka padla z hole Jelínka, který byl důrazný na brankovišti. Rakovník se v posledním dějství spíše snažil bránit a do útoku se moc nepouštěl, z čehož těžili Buldoci. Čas utíkal a už to vypadalo, že celý zápas půjde do prodloužení, ale to by si museli Raci pohlídat Klímu. Po vyhraném buly se Klíma dostal ke střele, která zapadla do rakovnické sítě. Na závěr ještě zkusili borci z Rakovníku hru bez brankáře, to jim ale bylo málo platné, protože vítězství Brna pečetil do prázdné branky Filip Emmer.

Ohlas po utkání:

Josef Moravec (hlavní trenér HBC Rakovník): „Tentokrát se nám nevyvedl úvod zápasu, kdy jsme během dvou minut prohrávali 0:2. Postupem času se nám podařilo hru srovnat i přidat nějaké branky a do závěrečné třetiny jsme šli s jednobrankovým vedením 4:3. V poslední třetině se hrál vyrovnaný hokejbal na obou stranách. Domácí se štěstím vyrovnali. Díky našim osobním chybám soupeř otočil vývoj utkání opět ve svůj prospěch a upravil na konečný výsledek 4:6.“