1. liga

Nedaří se nám navázat na povedené zápasy, mrzí hráče a vedoucího týmu Litic Šimana

Plzeňské Litice se v 1. Lize sice zatím nachází těsně pod čarou postupové osmičky do play off, ale na nováčkovskou sezónu se jim nedaří zase tak špatně. Jakub Šiman, který je litickým hráčem, ale také zároveň vedoucím družstva nám poskytl zajímavý rozhovor.

Rozdílový hráč nám bohužel chybí

První otázkou bych se chtěl zeptat na to, jak je těžké vykonávat roli vedoucího mužstva a řadového hráče?

Popravdě řečeno, na pozici vedoucího týmu jsem veden spíše formálně. Veškeré úkony, co se týkají chodu týmu, respektive klubu zastává „Jury“ (Jakub Juroško pozn. red.), já jsem mu k ruce, abych mu jeho pozici alespoň trochu ulehčil.

Všimnul jsem si, že i Váš spoluhráč Jakub Juroško nastupuje v základní sestavě, a přitom je předsedou klubu, jak je tohle možné?

Momentálně v celém klubu není nikdo, kdo by tuto funkci mohl zastávat. Zároveň je to nezbytně nutná součást A týmu. Proto má i moje uznání za to, jak obě role zvládá skvěle.

Všichni plzeňští forvardi jsou na tom bodově stejně a ani jeden z nich nevyčnívá. Nechybí Vám v týmu nějaký ten rozdílový hráč?

Rozdílový hráč nám zatím bohužel chybí, ale pevně doufám a věřím, že se z někoho z nás rozdílový hráč stane. Bohužel je vidět, že v některých zápasech, ve kterých se nedaří, chybí hráč, který by to dokázal vzít na sebe.

Ukázali jsme si, že hokejbal hrát umíme!

Zatím se držíte na 9. místě, ale máte stejně bodů s osmým Rakovníkem. Jaký je Váš cíl do budoucna?

Jednoznačným cílem je urvat co nejlepší pozici v tabulce zajišťující účast v play off.

Trpíte velmi nevyváženými výsledky, jednou přejedete favorita a podruhé prohrajete s outsiderem… Není to Váš menší handicap?

Do sobotního zápasu se nám povedlo vstoupit, tak jak jsme si řekli a až na pár krátkodobých výpadků jsme předvedli stabilní výkon. Po výprasku na hřišti Svítkova jsme dokázali nejen soupeři, ale především sobě, že hokejbal hrát umíme. O to víc mne mrzí, že jsme si to opět nedokázali přenést do nedělního zápasu proti Suchdolu, kde jsme oproti sobotnímu zápasu ve všech aspektech hry propadali a soupeř naše chyby nemilosrdně trestal a po právu si odvezl tři body.

Před sezónou jste vůbec řešili, jestli 1. Ligu hrát. Podařilo se Vám domluvit nějaké posily, třeba z extraligového týmu Plzně?

Určitě největším problémem je to, že po povedeném zápase se nám nepodaří na to navázat v dalším utkání. Ale osobně si netroufnu říct, že jsme doposud přejeli nějakého favorita či prohráli s outsiderem. Dosavadní průběh soutěže jasně naznačuje, že papírové předpoklady nehrají roli. O posilách se snažíme jednat neustále, ale zatím nemohu říci nic konkrétního.

Hokejbal a rybaření jsou mými největšími koníčky

Osobně jste jedním z nejvíce bodujících hráčů, jste sám se sebou spokojený? Nebo je ještě nutné na něčem zapracovat?

Pracovat na sobě je potřeba neustále. Kdybych byl sám se sebou spokojený, nebyla by možnost se herně posouvat.

Na závěr mám takovou pikantní otázku, zjistil jsem, že Vaším koníčkem je rybaření, tak se chci zeptat, jestli dostává více prostoru hokejbal, anebo ryby? (úsměv)

Máte pravdu, hokejbal a rybaření jsou mými největšími koníčky, a proto se snažím dávat obojímu co největší prostor. Naštěstí mám skvělou rodinu, která mě v obojím maximálně podporuje a tráví se mnou čas jak na hokejbale, tak i na rybách.