1. liga

Dva zápasy 1. Ligy odloženy: Buldoci na domácím hřišti zaskočili vedoucí Svítkov!

Den před státním svátkem byla na programu 1. Ligy tři utkání, ale odehrálo se pouze jedno, jelikož dvě z nich byla přeložena.

Zběsilé tempo úvodní části góly nepřineslo

Plán Buldoků byl jasný, získat tři body z domácího zápasu. Svítkov už ale také konečně chtěl uspět na venkovním hřišti. Brno však svému soupeři ukázalo svoji parádní formu. I přesto, že v Brně už je položený plast, tak to domácím nedělalo sebemenší problém. Svítkov tohoto faktu využít nedokázal. První třetina skončila bez gólu, ale více ze hry měli Buldoci, kteří se dostali do dvou vyložených šancí, konkrétně to byl Emmer, jenž samostatný únik nedokázal proměnit. Jak domácí tým, tak hosté ale nasadili velké tempo. Oba mančafty se snažili běhat a vytvářet si dobré střelecké pozice, ale oba brankáři byli připraveni.

Brno se dostalo do laufu i díky využitým přesilovkám

Buldoci opět nasadili svoji tvrdou hru, což dělalo Svítkovu menší problémy. Do druhé části zápasu vstoupili lépe domácí, kterým vycházelo vše, na co sáhli. Byli všude o krok dříve, z čehož těžili. Dokonce i přesilové hry na domácím hřišti Brnu fungovaly. Z několika šancí dokázali proměnit dvě, což jim zajistilo vedení 2:0. Úvodní gól vstřelil Šmarda, kterého vybídli před prázdnou branku jeho spoluhráči. Branku uklidnění zanedlouho dal muž tohoto zápasu, Jakub Klíma, jenž svůj tým táhl za vítězstvím.

Svítkovský Bureš zahodil šanci, Sterenčák udržel nulu!

Svítkov také Brno chvílemi tlačil, ale střeleckou formu si asi Hvězdy vybraly proti Kometě. Poslední třetina se nesla ve stejném duchu jako ta druhá. Svítkovští zabrali, ale bez účelu. Sterenčák střežící klec Brna svůj tým držel, co to jen šlo, zastavil i tutovou šanci Bureše, která měla skončit gólem. Brno pak Svítkovu přidalo do košíčku další dva banány a bylo hotovo. Góly padly z hole Klímy a Baláče. Brno si tak připsalo další tři body do tabulky, což je opět posunulo vzhůru. Trenér Emmer doufá, že v této pohodě a tomto tempu bude hrát jeho smečka i nadále.