1. liga

Jakub Král opět kraluje ve Svítkově. Do pár let bychom mohli hrát Extraligu, doufá

Pardubický Svítkov se může těšit ze služeb svého kapitána, Jakuba Krále, který opět v nové sezóně táhne svůj tým.

„Hrába“ přináší bekům cenné rady a zkušenosti

Svítkov se aktuálně po startu sezóny nachází mezi prvními třemi mančafty tabulky, s čímž musí být na východě Čech více než spokojeni. Svítkovu se prakticky daří na výbornou, až na výpadek v jihočeském Suchdolu nad Lužnicí, kde Stars padly vysoko 4:8. Velký vliv na povedených výkonech Svítkova má juniorský mistr světa z roku 2018 Jakub Král. „Jsem se začátkem sezóny spokojen, hrajeme týmově, a to má velký vliv na naše výsledky,“ má radost produktivní forvard.

Prvoligový Svítkov se může pyšnit spoluprací s extraligovým Hradcem Králové. Na střídavý start mu přišel pomoci velezkušený obránce Hrabica, jehož příchod je zajisté velkým přínosem. „Kádr máme velikostí tak na čtyři až pět lajn. S Honzou Doležalem jsme se bavili s Hrábou (Jan Hrabica) na SpeedDeer Českém poháru, když tam byl jako divák. Ptali jsme se ho, jestli by nešel hrát k nám. Pak asi za měsíc nám trenér řekl, že máme novou posilu do týmu,“ prozrazuje Jakub Král. „Hrába je zkušený hráč s dobrou střelou. Je to také velké plus pro obránce, mohou od něj získat cenné rady a zkušenosti,“ nepochybuje Král.

Náročná letní příprava nám dala dost fyzičky

Svítkov každým rokem sílí a buduje čím dál více kvalitnější kádr, který se netají těmi nejvyššími ambicemi ve druhé nejvyšší soutěži v České republice.„Cíle máme ty nejvyšší, určitě máme na to se dostat do semifinále play off,“ má jasno kapitán Stars Král. „Myslím si, že máme na to být na konci sezóny v top trojce,“ věří Jakub Král.

Produktivní, teprve jednadvacetiletý útočník nasbíral ze čtyř zápasů devět kanadských bodů, což svědčí, že je jednoznačně jedním z největších tahounů mužstva. „Trenér mi dává hodně prostoru a myslím si, že mu to vracím na hřišti,“ nepochybuje Jakub Král. Za každou povedenou sezónou stojí důkladná letní příprava a trenéři. Je to tak i v případě Svítkova? „Letní příprava byla náročná, ale fyzicky nám to dost dalo, vliv to určitě má,“ souhlasí Král. „Chceme hrát běhavý a kombinační hokejbal,“ zdůrazňuje.

Musíme získat zkušenosti, máme dost mladých kluků

Svítkov se před startem letošního ročníku zúčastnil SpeedDeer Českého poháru v Jičíně, kde v konkurenci silných extraligových týmů rozhodně nezklamal. „Na Českém poháru se nám docela dařilo, skončili jsme na 4. místě mezi extraligovými týmy. Je to dobrý turnaj před začátkem sezóny,“ má jasno Jakub Král, jenž si stále uvědomuje, že jeho parta nesmí usnout na vavřínech. „Myslím si, že zapracovat potřebujeme jen herně – zkušenostmi, máme v týmu mladé kluky,“ upozorňuje.

Jakub Král nastupoval v loňském ročníku za extraligový Hradec Králové, jenž má zatím 11 bodů a může se vyhřívat mezi top čtveřicí týmů extraligové tabulky. Jak to má juniorský mistr světa letos? Podívá se brzy se svou svítkovskou partou do nejvyšší hokejbalové soutěže? „Letos za Hradec Králové nehraju, ale myslím si, že do pár let bychom mohli být se Svítkovem v Extralize,“ přeje si sympatický útočník Jakub Král.

Program dalšího kola: Suchdol pokračuje v sérii domácích zápasů!

Již tuto neděli 13.10. bude koloběh 1. Ligy pokračovat. Rakovník se konečně chytil, ale to musí ještě potvrdit. Svůj pátý zápas tohoto ročníku odehraje na hřišti plzeňských Litic, jež se poměrně také trápí. Kdo získá body? Zkušení Středočeši nebo „nováčci“ z Plzně? Suchdol vyhlíží další domácí zápas na svém hřišti. Tento celek ještě stále nezažil duel v cizím svatostánku, což bude určitou nevýhodou do budoucna. Jak se k tomu Jihočeši postaví? Jestli doma prohrají další zápas, tak jim body v průběhu sezóny budou chybět. Jestřábi z Přelouče už si na ně brousí drápy.

Na pražskou Palmovku pojede k zápasu dosavadní vedoucí celek tabulky, SK Jihlava, která si bude chtít navýšit svůj bodový náskok nad ostatními. Prachatice po nezdaru s Poličkou přivítají pardubické Hvězdy. Kometa v Prachaticích vyhrála jen o chloupek, ale jak tento duel zvládne Svítkov? Na jihu Čech to bude opravdová řež. Urvou Prachatice svoji první výhru na domácí půdě? Kometa se vrátí zápolit na své hřiště, konkrétně se utká s brněnskými Buldoky, jenž jsou zatím na posledním místě. Kdo bude lepším týmem? Uvidíme zaváhání Poličky nebo jasnou záležitost, ve které nebude mít Brno šanci? O kvalitní a atraktivní hokejbal nebudete ochuzeni!