1. liga

ALL STARS týmu 1. Ligy za měsíc září dominuje jihlavské útočné duo

Trend, jenž je zaveden v nejvyšší české hokejbalové lize se začne aplikovat i v 1. Lize. Redakce hokejbal.cz se rozhodla každý měsíc začít vyhodnocovat pět nejlepších hráčů a jednoho brankáře, jenž si zaslouží ocenění toho, že se dostali do „hvězdného týmu“ měsíce díky tomu, jak se jim herně vyvedl.

Začněme v útočných řadách. Povedený start do sezóny zažil celek Jihlavy, kterou táhnou dva borci s četnými extraligovými a reprezentačními zkušenostmi. Konkrétně Petr Danko a Jan Střecha, tito dva hokejbalisté „bez sebe nemůžou snad ani žít“, sehrané duo z Vysočiny bylo jasnou volbou. Třetí forvard, který se k nim přidá, bude teprve osmnáctiletý Ondřej Tobiáš z Poličky. Junior, jenž bojuje o mistrovství světa ve švýcarském Vispu, se na začátku nové sezóny představil skvěle, srší z něj herní pohoda a je jednou z velkých opor Komety.

Postupme dále do obrany, kam jsme museli zvolit dva beky, na které se jejich týmy mohou spolehnout při největších závarech v obranném pásmu. Prachatice se mohou pyšnit rychlonohou akvizicí jménem Jakub Laurinc, jenž stejně jako Ondřej Tobiáš bojuje o juniorské mistrovství světa. Trenér Čapek může být na svého hráče pyšný, protože tento bek si ji jistý jak v rozehrávce, tak dokáže velmi dobře podpořit horalský útok. Druhá volba byla jasná. Jedním z nejlepších obránců v měsíci září byl nestárnoucí Martin Šmíd z Přelouče, jenž se podílel na porážce Rakovníku, kde se mu bodově nesmírně zadařilo. Tato dlouhodobá stálice Jestřábů nesmí chybět ani na jeden zápas.

U gólmanů to bylo poněkud těžší, protože hodně z nich předvedlo senzační výkony, ale v ALL STARS týmu může být pouze jeden. Skvělými výsledky a statistikami se blýskl jihlavský Humlíček a poličský Šupík, ale my jsme do hvězdného týmu za září vybrali brankáře Malenovic, Martina Zálešáka, na něhož se mohou „Čamlíci“ spolehnout.

Petr Danko

Jihlavský útočník je zatím nejproduktivnějším hráčem celé ligy. Dokázal si za 3 zápasy připsat 10 kanadských bodů za 4 góly a 6 asistencí. Tento borec také nastupuje za extraligový Kert Park Praha, kde zatím nasbíral 4 body. Danko je jedním z nejlepších útočníků celé ligy, na tom se můžeme shodnout všichni a konkrétně on bude základem pro úspěch celého jihlavského tažení.

Jan Střecha

Bojovný forvard, který tvoří spolu s Petrem Dankem údernou dvojici. Střecha umí jak vstřelit gól, tak i nahrát na branku. Je platný při napadání, kde dokáže vybojovat mnoho balónků, ale také při bránění, kdy se nebojí vstoupit do trajektorie jakékoliv střely. Jeho prozatímní statistiky stojí na čísle 8 – 5 branek a 3 nahrávky.

Ondřej Tobiáš

Mladý borec, jenž vyztužuje poličské útočné formace a pomalu dozrává. Člen stříbrné osmnáctky z kanadského Saint Johns, který zachytil úvod sezóny, kdy zatím posbíral skvělých 5 asistencí, také jeden gól a velmi často se podílí na poličských gólových situacích. Velmi chytře hrající mladík zatím reprezentační trenéry přesvědčuje o tom, že by si zasloužil podívat se do Vispu.

Jakub Laurinc

Mladý Horal má před sebou slibnou hokejbalovou budoucnost, pokud bude makat nadále, tak jak maká. Zatím si zapsal do kanadských statistik 3 body, a to za 2 asistence, kterými pomohl udolat Hostivař a jeden gól, jenž vstřelil proti Poličce. Šikovný zadák se několikrát za zápas dokáže dostat až před branku soupeře, což by se mohlo zdát, že je útočníkem, ale zdání klame. Tento hráč má také velkou možnost se dostat do finální nominace reprezentační dvacítky.

Martin Šmíd

Zkušený borec, jenž se snaží držet krok s mladými hráči, má stále co nabídnout. Jestřábi se mohou spolehnout na jeho brilantní defenzivu, ale někdy k tomu přidá i nějaký ten gól, což se mu povedlo proti Rakovníku. Stejně jako Laurinc nasbíral tento hokejbalista 3 body – 1 gól a 2 asistence. Veterán, který nastupuje za českou reprezentaci v kategorii Masters, tak piluje formu na nadcházející MS veteránů v Českých Budějovicích.

Martin Zálešák

Maskovaný muž „nováčkovského“ týmu z předměstí Zlína zatím svůj tým drží nad vodou. V prvním zápase potrápil jihlavskou družinu, když málem Malenovice v Jihlavě remizovaly. I když dostal 4 góly, tak zbylých 25 střel, které na něho šly, pochytal. Ve druhém zápase, kdy čelil útoku Přelouče, byl již k nepřekonání, až na jeden gól. Zatím dostal pouze 5 branek, což určitě vyhoupne jeho úspěšnost zákroků nad 90%.