1. liga

Prohrát se může, ale vždy se vztyčenou hlavou, upozorňuje Staněk

Lukáš Staněk se vrací na lavičku Jihlavy, kde se vytvořil nový tým. Kostru staronového celku budou tvořit hráči „B“ týmu, kteří dokázali vyhrát v loňské sezoně 2. Ligu na jihu Moravy.

Letní příprava naznačuje, kdo se chce porvat o své místo

Jak zatím probíhá letní příprava?

Letní přípravu jsme začali druhý týden v červenci. Do 11. srpna jsme jeli model tři tréninky týdně, a to jednou hokejbalový trénink, jednou kruhový trénink a jednou trénink zaměřený na výbušnost, naopak gólmani mají svůj speciální trénink. Teď od 13. 8. budeme chodit třikrát týdně jen na hřiště s tím, že jeden z tréninků bude zaměřen pouze na taktické prvky.

Jste spokojený s hráčským kádrem? Dojde ještě na nějaké menší doplnění týmu?

Stávající kádr doplní Richard Peschout, který do mateřského klubu přestoupí zpět z Ústí nad Labem. Dále navrátilci z Kert Parku, Jan Střecha a Petr Danko. S Kertem ještě jednáme o návratu Blaška s Javorkou. Navíc by nás na jaře měl doplnit Martin Sobotka a Jarda Fejt. Uvidíme, zda už podzim stihne Martin Trybuček, všichni tři jsou po dlouhodobých zraněních.

Takže máte k dispozici široký kádr, je tomu tak?

Kádr se zdá být široký (smích), ale už letní příprava naznačuje, kdo se chce porvat o své místo v sestavě a kdo to vzdává předem.

Máme dost zkušených hráčů a všichni akceptují herní styl

Nemáte obavu z nezkušenosti některých hráčů? Tým tvoří hodně hráčů bývalého „béčka“ z 2. Ligy...

V týmu je spousta zkušených hráčů a pokud všichni akceptují herní styl, který se budeme snažit nastavit, bude to dobrá sezona. Navíc se mi zdá, že tu bude dobrá parta, což nám v 1. Lize trochu chybělo.

Kdo bude podle vás favoritem 1. Ligy?

Asi Hostivař, záleží na tom, kolik hráčů odejde do Kert Parku nebo s jakou formou se sejdou. Svou kvalitu jistě ukáže Polička a Prachatice jsou podle mě největší favorit. U Rakovníka záleží, kdo jim zůstal v kádru z extraligového týmu, tam těžko tipovat.

Těšíte se na nováčky soutěže, jež postoupili z 2. Ligy?

Těším se na Suchdol, co si pamatuji, byli tam skvělí fanoušci a také tam dělali skvělé pozápasové klobásy (smích).

Snad se nám vyhnou zranění. Chceme dojít co nejdále!

Jaké jsou ambice Jihlavy?

Máme sílu a kvalitu na to, abychom byli do 5. místa po základní části. Potom se o to v play off porvat a jít co nejdále. Snad se nám vyhnou zranění, na které jsme měli v loňské sezoně velkou smůlu.

Prozradíte nám složení realizačního týmu?

Letos bude realizační tým bohudík větší (smích). U týmu budeme já, Jarda Fejt st., který vedl poslední 4 roky „B“ tým, potom Pavel Pleško a jako vedoucí mužstva Martin Fatrdla s Liborem Doležalem. Kapitánem jsme zvolili Petra Krále a jeho asistenti budou Jan Střecha a Jaroslav Růžička.

Jakým hokejbalovým způsobem se chcete prezentovat?

Hrát moderní styl hokejbalu se snahou o tvorbu hry. A hlavně bojovat každou vteřinu na hřišti. Jak říkávám, prohrát se může, ale vždy se vztyčenou hlavou!