1. liga

Chceme navázat na loňské výsledky, přeje si lodivod prvoligových Horalů Čapek

V Prachaticích se nezahálí. Trenér Highlanders, Vít Čapek, nám řekne, co bude po svých svěřencích požadovat v další sezoně a co by chtěl zlepšit. Prachatice působí v 1. Lize teprve třetím rokem, ale hokejbalem, kterým se prezentují se vyrovnávají špičce prvoligových týmů.

Nové příchody jsou v jednání, chceme ale zapojit více mladých

Je před vámi a vaším týmem nová sezona, celkově třetí v 1. Lize. V loňském ročníku jste se pohybovali mezi nejlepšími týmy. Budete na to chtít navázat?

Samozřejmě bychom rádi navázali na loňskou sezonu, ale bude to těžké. Soupeři určitě nespí a budeme muset své kvality prokázat na hřišti!

Jak se připravují vaši svěřenci na nadcházející sezonu? Co obnáší vaše letní příprava a plánují se u vás nějaká přátelská utkání před začátkem ročníku?

Na konci července jsme zahájili letní přípravu společně s naší juniorkou v areálu našeho hřiště. Budeme se věnovat fyzické přípravě a pak přejdeme plynule na hřiště. Zúčastníme se turnaje v Sušici a na konci přípravy budeme hrát s HBC Plzeň.

Jsou naplánovány příchody nových hráčů? Budete váš tým nějak obměňovat nebo zůstane stejný jako v minulém ročníku?

Kádr zůstane víceméně stejný. Do Suchdola se vrátí Tácha, což je pro nás škoda, ale máme rozjednané hráče, kteří přijdou. Nechci být však konkrétní a chceme zapojit více mladých hráčů.

Chceme minimálně do semifinále, stát se ale může vše

Loni jste vyhráli základní část a poté jste se dostali až do semifinále 1. Ligy. Budete chtít na tyto výsledky navázat a na jakého soupeře se nejvíce těšíte?

Loni je loni a letos může být jiná situace. Samozřejmě bychom rádi navázali na loňské výsledky, ale vše musíme prokázat na hřišti. Naším cílem bude určitě minimálně semifinále, ale je to sport… Těšíme se na všechny soupeře, už se těšíme, až ten kolotoč vypukne!

Do soutěže vstoupil Suchdol nad Lužnicí, který se také nachází na jihu Čech. Bude to pro vás takové malé derby? Jak si myslíte, že si tento celek povede v další sezoně?

Loni jsme měli derby s Olympem a letos pro změnu to bude Suchdol. Tyto zápasy budou mít určitě náboj a těšíme se na něj. A jak si povedou? Nedokážu říci, vše se bude odvíjet od toho, v jakém počtu se budou scházet na zápasy, ale bude tam euforie z nové soutěže a ta je požene vpřed.

Loňské play off nám ukázalo, na čem musíme nejvíce zapracovat

Co bude váš hlavní cíl v novém ročníku? Budete obhajovat vítězství v základní části. Jak to bude s play off? Pomýšlíte na finálovou účast?

Cíle budeme mít ty nejvyšší (úsměv). Nemá cenu se za něco schovávat, budeme chtít obhájit vítězství v základní části a zahrát si finále, ale to bude chtít určitě více týmů (úsměv).

Jak často budete s hráči chodit před sezonou na hřiště a na čem budete chtít nejvíce zapracovat?

Chodíme dvakrát týdně, ale je to rozhozené prázdninami, tak snad se to zlepší a budeme moci chodit vícekrát. Máme toho hodně na čem musíme zapracovat, to nám ukázalo play off, střelba, obsazování hráčů v obranném pásmu atd.

Jak si povedou staronové celky v 1. Lize? Na koho se nejvíce těšíte? A jak to bude s týmem z Rakovníku, myslíte, že po nezdaru v Extralize se opět zvedne?

Nedokážu říci, budou určitě oživením soutěže. Všechny týmy v této soutěži mají svoji kvalitu, těšíme se na všechny, některé známe z loňska a některé týmy budou nové.