1. liga

Bilancování: Jak vidí celou sezonu trenér Prachatic? Horalové nakukovali do finále
!

Vít Čapek dovedl svůj tým z Prachatic již ve druhé sezoně v 1. Lize k celkovému 3. místu, a dokonce dokázal svůj tým nasměrovat k zisku trofeje za vítězství v základní části. Horalové za celou základní část vstřelili 74 branek a byli jasným favoritem na vítěze celé ligy.

Nepůsobili jsme tak naivně jako v první sezoně

Tento rok to byla teprve vaše 2. sezona v 1. Lize a vy jste dokázali vyhrát celou základní část! Co bylo hlavním klíčem k úspěchu a dosažení této trofeje?

Odehráli jsme základní část téměř se stejným kádrem, a to jak zápasy doma, tak venku. Hráli jsme na tři lajny, a to myslím bylo velmi důležité. Nepůsobili jsme tak naivně jako v první sezoně.

Který zápas pro vás byl v základní části nejatraktivnějším? Příští rok na vás čeká obhajoba v regulérní části sezony, jaká bude letní příprava?

Myslím, že nejlepší zápas jsme odehráli s Dobřany. Tam jsme hráli to, co jsme chtěli po celý zápas. Příprava začne v červenci. Ladíme soupeře do přípravy a chceme se co nejlépe připravit!

Postupovali jste z nejlepší možné pozice do play off. Jaké byly vyhlídky pro play off? Pomýšleli jste i na vítězství ve druhé fázi soutěže?

Nic se neměnilo na našem cíli hrát semifinále. Samozřejmě po úvodních semifinálových zápasech rostla naše touha postoupit dál. Chtěli jsme hrát finále a samozřejmě vyhrát, ale bohužel to nevyšlo.

Všem hráčům a lidem, kteří dělají v Prachaticích hokejbal, patří velké díky!

Ve čtvrtfinále jste si smlsli na Jihlavě, což pro vás byla rutinní záležitost. Poté jste narazili na mladý tým z Hostivaře, který vás vyřadil po pěti zápasech! Kde se stala chyba?

Vyhráli jsme druhý zápas vysoko a myslím, že jsme jasně přehráli Hostivař, a to se ukázalo jako zavádějící. Do Prahy jsme jeli bez pokory a jakože se nám nic nemůže stát. Prostě na výlet. Nechytili jsme začátky utkání a domácí nakoplo první vítězství a dostali se na vítěznou vlnu. Trochu se nám rozpadly útoky z různých důvodů v tu nepravou chvíli.

Měli jste dva mečboly, ale ani jeden jste nedokázali využít na hřišti hostů. Jak to působilo na vaše hráče?

Není to klišé, že poslední krok bývá nejtěžší. Nám se to potvrdilo. V posledních třech zápasech jsme selhali střelecky, dali jsme pouze 4 branky, a to bylo sakra málo. Taky jsme v posledních třech zápasech ani jednou nevedli, a to bylo frustrující. Dohánět neustále vedení soupeře, který hraje chytře, je obtížné.

Poslední zápas na vašem hřišti vám taky nevyšel, mohl byste ho popsat z vašeho pohledu, v čem byla Hostivař lepší?

Byl to vyrovnaný zápas. Utekl nám zase začátek a museli jsme dohánět náskok. Když se nám podařilo vyrovnat, tak jsme nedokázali převrátit vedení na svoji stranu a tím se dostat do herní pohody. Rozhodla to jedna chyba, které soupeř využil. Zklamání bylo veliké, ale takový je sport. Vyhrát může pouze jeden tým. I přesto všem hráčům, a těm co dělají v Prachaticích hokejbal, patří velký dík.

Postupu do Extraligy se v budoucnu bránit nebudeme

Jak byste zhodnotil celou sezonu? Dosáhli jste na celkové 3. místo, byl váš druhý ročník ve druhé nejvyšší hokejbalové soutěži úspěšný? Co byste ale změnil do budoucna?

Samozřejmě po vypadnutí v semifinále velké zklamání, ale je třeba hodnotit sezonu jako celek, a to musím hodnotit kladně. Vyhráli jsme základní část, a to prokazuje nějakou výkonnost během celého roku a třetí místo s odstupem času je moc dobré. Víme, kde nás tlačila bota a na čem musíme zapracovat. Chceme zapracovat více mladých hráčů do mužstva a budeme se chtít prezentovat dobrým hokejbalem jako letos. Určitě budeme chtít v nadcházející sezoně atakovat nejvyšší příčky.

Věříme, že za rok se budete opět pohybovat v horních částech tabulky. Chtěli byste za pár let hrát Extraligu?

Přání a realita jsou dvě odlišné věci. Vše se ukáže na hřišti. Věřím, že se na novou sezonu dobře připravíme a budeme se pohybovat v horních patrech tabulky, a když vše dobře půjde, tak se rozhodně nebudeme bránit v budoucnu postupu do Extraligy.