1. liga

Zkušený Michal Šupík z Poličky se stal nejlepším prvoligovým brankářem sezony!

Cenu za nejlepšího brankáře sezony 2018/19 v 1. Lize přebrali dva maskovaní muži, což je velice kuriózní. Prvním byl fantom Jan Marek z Dobřan, jenž si toto ocenění zasloužil za nejlepší procentuální úspěšnost zákroků, tento borec tímto dokonce svůj tým dovedl až na samotný vrchol 1. Ligy.

Druhým gólmanem je Michal Šupík. Muž, jehož hokejbalové zkušenosti jsou obrovské a teď se snaží pomoci Kometě zpět na vrchol. Poličský brankář, který také dříve působil v mistrovské Vlašimi či v Letohradu, v průměru na zápas obdržel 1,99 branek, a tím předčil svého dobřanského soka Marka, ten obdržel za celou sezonu v průměru pouze o jednu setinu gólu více.

Jaro vyšlo Poličce parádně, tým šlapal na jedničku

Vyhrál jste ocenění za nejlepšího brankáře 1. Ligy, jaký je to pro vás pocit? Je to aspoň malé zadostiučinění místo toho, že jste nemohli hrát s Poličkou o titul?

Tak pocity jsou to opravdu smíšené, stále cítím „pachuť“ v podobě vyřazení v semifinále, ale lhal bych, kdybych řekl, že mě ocenění nepotěšilo

Odchytal jste víceméně celou základní část, kde jste se nakonec umístili na 4. místě. Jak vnímáte faktor toho, že jste postupovali do play off až ze 4. pozice?

Podzim jsme měli dost nevyrovnaný, ale na jaře si vše sedlo a začali jsme sbírat body. Nakonec bylo asi jedno, jestli skončíme čtvrtí nebo druzí.

Na jaře jste dokonce dokázali famózní kousek, měli jste neuvěřitelnou šňůru 10 výher v řadě! Jaká nálada panovala v týmu a jaký zápas se vám na jaře nejvíce líbil?

Jak už jsem říkal, jaro nám vyšlo parádně a tým šlapal. Od toho se pak odvíjí vše, také i nálada mimo hřiště a v kabině. Skvělých zápasů bylo víc, ale cením si výhry s Hostivaří, kde jsme to urvali tuším v devíti lidech a potom v Prachaticích, kde jsme jako jediní dokázali vyhrát.

Obě série byly nesmírně vyrovnané, Dobřany byly nebezpečnější

Kometa se na vás mohla spolehnout i v play off proti Svítkovu a poté i Dobřanům, kde jste se střídal s Michalem Novákem, která série pro vás byla zajímavější?

Obě série byly opravdu vyrovnané. Se Svítkovem jsme po dvou domácích výhrách v prvním utkání venku zaváhali, a nakonec byli rádi, že jsme to ukončili ve čtvrtém zápase. S Dobřany to bylo ještě vyrovnanější, ale musím uznat, že Dobřany byly mnohem nebezpečnější než Svítkov.

Finále vám nakonec uteklo v 5. zápase v Dobřanech, kde jste byli lepším týmem. Bylo to pro váš tým velké zklamání? V čem byl hlavní rozdíl mezi Šneky a Kometou?

Pro mě osobně ten zápas strašně rychle utekl. Ukázalo se, že kdo dá první branku, vyhrává zápas a my opět brzy inkasovali a celý zápas jen dotahovali. Z mého pohledu hrály Dobřany mnohem jednodušeji než my - dlouhý lob za naši obranu a hned se tlačily do branky. V tom pátém utkání dva góly prostě dotlačily do brány a tohle nám trošku chybělo, měli jsme možná více střel, ale ne tolik nebezpečných.

Tři sezony si říkám, že by mohla být poslední, hra mě ale stále naplňuje!

Kolikátou sezonu již působíte v Poličce? Dříve jste chytal Extraligu za Letohrad, ale hlavně za mistrovskou Vlašim, jak moc se od té doby hokejbal změnil?

V Poličce působím druhou sezonu. Když to srovnám s Extraligou, tak ta je opravdu ještě o level výše, co se týče rychlosti a přesnosti a jestliže v první lize má každý tým dva nebo tři hráče, na které si musíte dávat opravdu pozor, tak v extralize je takových hráčů pět až deset, a v Kert Parku patnáct (smích). Jinak hokejbal se opravdu šíleně moc posunul a myslím, že to mohu posoudit, protože já začínal ještě, když se hrálo s tenisákem a bez helem při formátu 4 proti 4. Když to srovnám s dneškem na plastu, tak je to úplně jiný sport.

Jste nejlepším gólmanem 1. Ligy za sezonu 2018/19! Říká se, že v nejlepším se má skončit, jak to vypadá s vámi? Budete i příští rok pokračovat v barvách Komety?

No je pravda, že si už tak tři roky říkám, že dám poslední sezonu, ale stále mě ta hra naplňuje, cítím ten adrenalin, těším se na kluky v kabině, a hlavně nerad prohrávám. Až tohle přestanu cítit, bude ten pravý čas to zabalit. Do té doby rád spojím své jméno s klukama z Poličky.

Budete mít za cíl i příští sezonu dosáhnout tohoto ocenění pro muže v masce nebo se spíše více zaměříte na zisk titulu? Jaké šance má poličská Kometa? Mohl by tento tým hrát Extraligu?

Nad tím teď nemá cenu přemýšlet, samozřejmě si nějaké motivační cíle člověk dávat musí a kdo by něco nechtěl vyhrát, že? Pokud budu hráčem Komety, tak chci určitě dojít co nejdál, ale jestli to bude stačit na případný postup do Extraligy si netroufám říct, je to opravdu veliký rozdíl a dle mého názoru by se hodně věcí muselo změnit. Každopádně ten potenciál v tomto týmu opravdu je!