1. liga

V sezoně jsem si věřil a dopadlo to výborně, těší prvoligového šutéra Kováříka

Velice nadprůměrná sezona Jana Kováříka z Dobřan pomohla Snacku dosáhnout na ten nejvyšší stupínek v celé lize. Pro mladého forvarda to byla nejspíše nejlepší sezona v jeho kariéře, v základní části posbíral 28 kanadských bodů (16+12) za 16 zápasů a tím se stal 3. nejproduktivnějším hráčem.

V play off byl pro svůj celek ještě důležitějším článkem. Kovářík dokázal za celé play off, kde s Dobřany odehrál 14 zápasů, vstřelit parádních 12 gólů, což bylo klíčovým faktorem jeho hry. Trenér Snacku se na tohoto útočníka mohl v těch nejdůležitějších chvílích spolehnout a vsadil na jeho důraznou a tvrdou hru. Jak vyřazovací boje a finále vnímal novopečený mistr 1. Ligy?

Nejtěžší sérii jsme sehráli proti Poličce. Měla parametry finále!

V posledním zápase finále jste vstřelil dvě branky, jak se to všechno semlelo? Hostivař jste porazili 0:7!

Od začátku jsme na ně vlétli a podařilo se nám dát 3 hodně rychlé góly, a to si, myslím, rozhodlo celý zápas.

Jak probíhaly oslavy po 4. rozhodujícím zápase, nebo spíše jak ještě probíhají? Předpokládám, že to bude dlouhé.

Určitě, oslavy si užíváme až, až (smích). Takový úspěch se vždy oslavuje pořádně a dlouho! A ještě dlouho bude. Jen škoda, že se mi to zrovna kříži s dovolenou (smích).

Jak byste zhodnotil celou sezonu a zejména play off? Kdo pro vás byl nejtěžším soupeřem?

Celá sezona byla hodně povedená, už od začátku jsme hráli vysoko a pomýšleli na ten nejvyšší stupínek, kterého se nám povedlo dosáhnout. Nejtěžší série v play off byla za mě jednoznačně proti Poličce, myslím si, že celá série byla hodně vyrovnaná a hrál se pěkný hokejbal nahoru a dolu. Semifinále s Poličkou mělo parametry finále.

V základní části jste skončil jako 3. nejproduktivnější a v play off dokonce na 2. pozici za Janem Čejkou. Jaké z toho máte pocity? Zároveň vyhrát titul a také nejproduktivnějšího hráče, to se poštěstí málokomu…

Určitě je to super, když můžete tomu týmu takhle pomoci k úspěchu, jsem za to rád, ale ještě lepší je, když máte na krku zlatou medaili.

Nejproduktivnější hráč v play off? Je to o hlavě a tréninku

Určitě jste o tom již se spoluhráči a trenéry mluvil, jak to vypadá s postupem do Extraligy? Chtěl byste to zkusit v nejvyšší české hokejbalové soutěži s rodným klubem?

Myslím, že tenhle týden si všichni sedneme a budeme to řešit, akorát místo mě, protože jak už jsem říkal, jsem mimo Českou republiku. Ale co se týče mého názoru, já bych vůbec neváhal a vrátil bych Dobřany zpátky do nejvyšší soutěže. (rozhovor vznikal předtím, než Dobřany přijaly postup do Extraligy!!!)

Prozraďte nám, jak se připravit na to, aby člověk vyhrál nejproduktivnějšího hráče 1. Ligy v play off? Je to spíše o hlavě nebo fyzické kondici a šikovnosti? Určitě velkou roli hraje i to, že můžete v Dobřanech trénovat i v zimě, je tomu tak?

Tým hrál celou sezonu výborně, a hlavně je to týmový sport, takže bez spoluhráčů bych to nedokázal, ale určitě je to hlavně o hlavě a tréninku, člověk si musí věřit. Já si tuhle sezonu věřil a dopadlo to super. Hala má své kouzlo.

Kdybyste měl vybrat jednoho hráče z vašeho týmu, který dal týmu nejvíce v této sezoně?

Celý tým tomu dal všechno, a za to přišla sladká odměna v podobě prvního místa.

Po tak skvělé sezoně byste už mohl dostat pozvánku na nějaký ten reprezentační sraz v dalších letech, pomýšlíte na to?

O tomhle vůbec nepřemýšlím…