Extraliga juniorů

Hned několik týmů využilo rozvolnění! Soutěž se rozjela i na severu Moravy a Čech

Nikdo neví, jak dlouho se bude moct hrát, ale i tak se spousta celků vrhla do dalších soubojů, aby využila příležitost opět hrát. Jako jediní se utkali junioři Letohradu a Heřmanova Městce. Více zápasů se pak rozjelo na severu Moravy a Čech.

Junioři Letohradu střílet nezapomněli

Jako jediní z nejvyšších soutěží ČMSHb odehráli svůj zápas junioři Letohradu a Heřmanova Městce. Ve vzájemném měření sil se dařilo lépe domácím hráčům, kteří stejně jako v prvním letošním zápase svého soupeře přestříleli. Tentokrát se jim však dařilo také střelecky, protože se prosadili hned devětkrát. První branku vstřelil Letohrad už v osmadvacáté vteřině, kdy se prosadil Filip Lux. Na jeho branku rychle odpověděl hostující Vojtěch Šmíd, který se ale za hosty prosadil jako jediný. Zbytek utkání už byl v režii domácích, kteří zvítězili 9:1.


Ohlasy trenérů:

Filip Červinka (hlavní trenér SK Hokejbal Letohrad): „K Heřmanovu Městci jsme cítili velký respekt a k zápasu přistoupili zodpovědně, což neslo své ovoce. Soupeř hrozil z nepříjemných přečíslení, v naší hře byly vidět hlavně v obranné činnosti po tak velké době bez zápasu nepřesnosti při rozehrávkách, ale v útoku se projevila velká zkušenost hráčů, kteří už pravidelně nastupují také za muže. Chtěl bych na závěr vyseknout poklonu Ježkům, opět potvrdili, že mají silný a talentovaný ročník dorostenců, Jirkovi Kozlovi pak s tím, že přišel s návrhem odehrát zápas po rozvolnění, na obou týmech byla vidět velká chuť si znovu po dvouměsíční pauze zahrát. Bohužel to byl asi i zároveň poslední duel podzimní části, ale nám i Ježkům toto utkání alespoň trochu umožnilo ne tak napěchovaný program v plánované jarní části, uvidíme však, jak to vše vůbec bude..."

Jiří Kozel (hlavní trenér Ježci Heřmanův Městec): „Jsem strašně rád, že jsme si zase po dvou měsících mohli zahrát. Stačil nám k tomu jediný trénink, který byl ještě zpestřen odklízením sněhu, protože zrovna ve čtvrtek napadl sníh. V sobotu jsme již zajížděli na půdu jednoho z favoritů soutěže. Moc dobře jsme si byli vědomi, že nás čeká daleko silnější soupeř než v prvním utkání, i tak jsme opět vsadili na aktivní pojetí a na snahu si i něco vytvořit a udělat také něco směrem dopředu. Drtila nás hlavně zvučná jména Letohradu, která hrají prim v jednotlivých mládežnických reprezentacích, ale i mužské extralize. Na jejich zrychlení jsme málokdy dokázali zareagovat. Nehráli jsme však vůbec špatně, ale bylo znát, kteří hráči přes vynucenou pauzu na sobě pracovali, a kteří se věnovali spíš odpočinku. Škoda zranění ruky K. Daníčka, jinak jsem se zápasem i přes prohru velmi spokojen.“

>>ZÁZNAM UTKÁNÍ NA TVCOM.CZ<<


Zápasu nechyběly ani emoce. Na hráčích obou týmů byla vidět velká chuť si po více jak 2 měsících zahrát. Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Na severu Čech se soutěže rozjely naplno

Natěšenost ukázali také hráči ze severu Čech, kteří opět rozjeli všechny svoje soutěže. Ve 2. Lize se odehrálo celkem pět zápasů, v nichž se nejvíce dařilo Vlčí Smečce, která zvítězila ve dvou zápasech a vstřelila dvanáct branek. Ani ostatní vítězné celky však nezaostaly a góly nešetřily.

Výsledky:

HbC Rondo Teplice vs. Vlčí smečka Ústí nad Labem 2:7

HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem vs. SHC Killers Litoměřice 9:5

HBC Bazzy Děčín vs. HBC Most B 8:4

HBC Dandy Malé Březno vs. Panthers Kadaň 7:5

HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem vs. Vlčí smečka Ústí nad Labem 1:5

Také Morava Sever se na zápasy těšila

2. Liga pokračovala o prvním prosincovém víkendu také na severu Moravy, kde se odehrály tři duely. Také tady tak hráči využili hned první příležitosti pro další měření sil. Jasnou výhru zaznamenala Poruba, která si připsala tři body za konečný stav 0:6. Ani tady se však ostatní týmy nedržely zpátky, škoda jen, že zápasům nemohli přihlížet diváci.

Výsledky:

HBC F-D Ostrava vs. SK IHC Jaselská Opava 2:5

HBC Přerov vs. TJ Sokol Poruba 0:6

HBC Enviform Třinec vs. HBK Vsetín 5:3