Extraliga juniorů

Junioři ústecké Elby svedli s Hradcem neskutečnou přestřelku! Kert Park naděloval

Diváci v Ústí nad Labem viděli v rámci utkání Extraligy juniorů hned jedenáct branek, šťastnější nakonec byli domácí hráči. Dva jasné zápasy odehrál Kert Park, jenž vstřelil dohromady patnáct branek! Dva zápasy v jeden den odehrála Mladá Boleslav, které se tento tah úplně nevydařil.

Letohrad předvedl proti Třinci suverénní jízdu

Již v pátek se proti sobě postavily týmy Dobřan a Kert Parku a hosté měli jasně navrch. „Zápas v Dobřanech jsme rozhodli v půlce první třetiny, když jsme dali tři góly. Potom to bylo o výši skóre. Domácí se do naší obranné třetiny dostávali velice zřídka. Musím konstatovat, že někteří hráči neumí nebo nechtějí reagovat na pokyny trenéra při řešení situací, které běžně trénujeme. Vítězství za tři body bylo po slušném výkonu naprosto zasloužené,“ zhodnotil utkání asistent hlavního trenéra Kert Parku Zdeněk Strych.

Velmi vyrovnaný zápas se odehrál o den později v Ústí nad Labem, kam zavítal Hradec Králové, Elba DDM nakonec zvítězila až v prodloužení. „S Hradcem jsme hráli v této sezóně podruhé, takže jsme věděli, že hraje nepříjemný, silový a běhavý hokejbal. První kolo v Hradci jsme začali výborně, ale nakonec jsme si náskok nechali vzít a přišli tak o cenné body, takže jsme jim měli co vracet. Zápas jsme začali opatrněji, ale nakonec se to zvrhlo v pořádnou přestřelku, která skončila až po prodloužení, ze kterého jsme odcházeli my jako ti šťastnější. Z mého pohledu měl zápas kvality, ukázal nám, co musíme zlepšit a na čem musíme více pracovat. Chtěl bych také zmínit pěkná fair-play gesta jak z naší strany, tak i ze strany hradeckého kapitána,“ neopomenul zmínit čtyřgólový střelec Ústí David Magasanik.

Svého soupeře naopak nešetřili hráči Letohradu, kteří dovolili Třinci skórovat pouze jednou. „V utkání proti Třinci jsme dali šanci všem hráčům širšího kádru. Do hry se tak dostali mladší hráči, kteří předvedli výtečný výkon. Třinec dorazil na naše hřiště jen se dvěma pěticemi, takže jsem od začátku hráče nabádal k aktivní nátlakové hře plné pohybu, která nám za dvě třetiny vynesla vedení 5:0 a zhruba 50 střel na soupeřovu branku. Nejsem spokojený akorát se třetí třetinou, v níž se hráči uspokojili, přizpůsobili se hře soupeře, obdrželi jsme po lajdáckém přístupu gól a tím tak gólmanovi pokazili čisté konto. Koncentrace a nasazení po celý zápas, to jsou věci, které se nám nedaří udržet po celý průběh zápasu a budu se opakovat, silní soupeři by nás za to potrestali, ostatně důkazem toho jsou dvě porážky v Ústí a na Kertu, takže stále máme na čem pracovat,“ upozornil letohradský hlavní trenér Filip Červinka.

Boleslav odehrála dvě rozdílná utkání

Velmi dobrý zápas odehrálo pražské KOVO, které hostilo pardubické Autosklo. Ve dvou třetinách však za svým soupeřem zaostalo o krok. Pouze v prostřední části vstřelilo o gól více než soupeř, ale to bylo v celkovém hodnocení málo. Mladá Boleslav odehrála v neděli dvě utkání, nejprve se střetla s Dobřany, s nimiž si jasně poradila. Hned od začátku měla jasnou převahu a svému soupeři dala deset branek.

Druhý zápas byl z pohledu Mladá Boleslavi úplně jiný. O pár hodin později se utkala s Kert Parkem, proti němuž se neprosadila. „Včerejším utkáním jsme uzavřeli šnůru čtyř zápasů v jedenácti dnech se soupeři z druhé poloviny tabulky. Nejsou to vůbec jednoduchá utkání, hráči mají povinnost bodovat a soupeře nepodcenit. Sérii jsme začali s Kovem, tam náš výkon nebyl dobrý hlavně kvůli nedisciplinovanosti. Utkání s Prachaticemi, Dobřany a včerejší s MB již byla v naší režii a každým zápasem jsme si více zvykali na styl hry těchto mužstev. Urputná osobní obrana nám ze začátku dělala velké problémy, ale postupně každým duelem jsme byli schopni stupňovat naše tempo hry. Hráče jsme nabádali ke zvýšené aktivitě a pohybu, a to se nám vyplatilo tím, že jsme se dostávali do nespočtu gólových příležitostí. Pozitivní je, že jsme k těm třem utkáním přistoupili odpovědně a bylo na nás znatelné, že chceme vyhrát, a ne si jít jen zahrát. Za to si tým zaslouží pochvalu. Teď nás čeká zase jiný hokejbal, kdy jedeme do Pardubic a budeme chtít soupeři vrátit porážku z domácí půdy. Těším se na aktivní hru z obou stran a věřím, že v odvetě předvedeme naše maximum,“ přeje si kouč Kert Parku Karel Manhart.

Výsledkově jasnou výhru slavila Hostivař, která si poradila s Plzní především i díky nasazení silného kvarteta Čejka - Vaniš - Macek - Kubeš, které se spíše soustředí na zápasy Extraligy mužů v Kert Parku. „Přestože výsledek utkání vypadá jednoznačně, dle mého názoru jsme odehráli jedno z těch lepších utkání podzimu. V první a druhé třetině jsme měli spoustu brankových příležitostí, které jsme však špatně vyřešili, střely končily na tyčce nebo je chytil brankář. Soupeř doplněný o zkušené hráče nás v proměňování šancí, a především přesilovek vyučoval. Přesto si myslím, že pokud budeme nadále podávat podobné výkony, je na čem stavět,“ byl i přes prohru spokojený plzeňský trenér Tomáš Semera.

„Myslím, že obě mužstva podala velmi slušný výkon, utkání se hrálo ve vysokém tempu. Z velkého nasazení bohužel pramenil vysoký počet vyloučených, a to zejména na naší straně. V dalších zápasech si na podobnou nedisciplinovanost musíme dávat pozor. Celkově jsme ale s výkonem mužstva a výsledkem spokojeni,“ řekl po utkání lodivod Hostivaře Jiří Vaniš.