Extraliga juniorů

Junioři Kladna se díky šesti bodům dotáhli na první Letohrad!

Kladenští hráči se představili během víkendu ve dvou zápasech a oba se jim podařilo vyhrát. Dva duely odehrála také Hostivař, která však málem ztratila dobře rozehrané utkání s Hradcem Králové, jenž stáhl dvoubrankovou ztrátu a vynutil si prodloužení.

Kert Park ve šlágru přetlačil vedoucí Letohrad!

V sobotu přicestoval na hřiště Kert Parku Letohrad, který nakonec odjel s těsnou porážkou 3:2. „Do dnešního utkání jsme šli s pokorou a s vědomím síly našeho soupeře. Letohrad v letošním ročníku podává velmi kvalitní výkony a díky tomu je i ve statistikách v čele tabulky. Náš vstup do utkání nebyl dobrý, do zápasu jsme se dostali až v páté minutě. Tam se hra vyrovnala a postupně jsme získávali víc sebevědomí, že to můžeme sehrát na vítězství. Ve druhé třetině jsme měli více ze hry, ale nevyužili jsme naše šance a tím byl zápas stále otevřený. Třetí třetina, to byl boj o každý metr hřiště, úžasný zápas plný nasazení z obou stran. Fakt jsem si to užil,“ neskrýval po utkání spokojenost Karel Manhart.

„Bohužel zápas měl pár stinných momentů. Touto cestou se chci omluvit za mé výroky na stranu sudích. Utkání na krev plné emocí odpískala dvojice, myslím si s odstupem pár hodin, ve svých maximálních možnostech. Tam asi chyba nebyla. Chyba je spíše v nasazování rozhodčích do jednotlivých zápasů, a to musí řešit komise rozhodčích, aby na takto kvalitní utkání dostali delegaci sudí, kteří to zvládnou,“ zklamalo Manharta.

„Do utkání proti Kert Parku jsme šli s maximální pokorou k síle soupeře, což Pražané potvrdili hned od začátku zápasu. Mrzí mě, že jsme po dvě třetiny nebyli maximálně koncentrovaní, více jak polovina hráčů budila dojem, že se jich zápas vůbec netýká, a taky tomu odpovídal stav 2:1 pro domácí po dvou třetinách. Před závěrečnou částí proběhla hodně energická porada, zlepšili jsme pohyb, tlačili se více do šancí a 4 minuty před koncem zápasu to přineslo kýžené vyrovnání na 2:2. Hned poté, místo toho, abychom utkání otočili, se zbytečně nechal vyloučit jeden z našich nejzkušenějších hráčů na 5 minut plus do konce utkání a Kert Park sehrál výborně přesilovku a zajistil si zasloužené vítězství. Soupeři musím pogratulovat, předvedl konstantnější výkon, ale zápas dosahoval nejvyšších kvalit, bohužel musím říct jen těch hráčských. Utkání se neslo jinak ve velkých emocích, čemuž nepřispěla delegace na utkání, bohužel. Když se hraje šlágr kola prvního se třetím týmem tabulky, musí se očekávat vypjatý průběh, na který se musí reagovat zkrocením mladých energických hráčů, aby se z toho leckdy nestala bramboračka, jaká nastala, to mě dost mrzí a neviním z toho rozhodčí, měli by se nad tím zamyslet jiní lidé…,“ vzkázal letohradský trenér Filip Červinka.

Jasné utkání odehrály Prachatice, které vyhrály 5:1 v Třinci. „Do zápasu jsme vstoupili velmi vlažně, hledali jsme všude chyby – asfalt, prší, zima, … Ani první gól v naší síti nás z letargie neprobral, a tak můžeme být rádi, že jsme obdrželi pouze jednu branku v úvodní části. Až bouřka v šatně nás probrala, brzy jsme vyrovnali a následně přidali druhý gól. Domácí hrozili z rychlých kontrů, ale vždy nás podržel Dudla. V závěrečné části jsme přidali ještě tři branky a odvezli si cenné vítězství. Myslím, že naše výhra je zasloužená, kromě první třetiny jsme to byli my, kdo diktoval tempo hry. Výhry si vážíme, zde to budou mít všichni těžké,“ ocenil kvalitu soupeře Vít Čapek.

Hostivař brala body až po samostatných nájezdech

Jasným výsledkem překvapivě skončilo utkání mezi Dobřany a KOVEM. Tyto dva týmy se pohybují na podobných příčkách tabulky, ale KOVO odehrálo zápas na jedničku, svému soupeři nedovolilo skórovat a odvezlo si vítězství 5:0. Se svým soupeřem si poradilo také Kladno, které porazilo Plzeň. „Zápas s Plzní jsme zahráli parádně, dostali jsme soupeře svojí aktivní hrou pod tlak. Po celý zápas jsme plnili to, co jsme v týdnu trénovali a co jsme si řekli v kabině před zápasem. Když k tomu přidáme výbornou hru, nasazení všech hráčů, tak jsme brali zaslouženě tři body,“ byl spokojený s výkonem svých hráčů kladenský trenér Jaroslav Procházka.

„Do utkání na Kladně jsme šli po delší herní pauze. Chtěli jsme se držet určité taktiky, a to se nám dařilo pouze první třetinu. Na začátku druhé přišel herní kolaps a nám se již utkání nepodařilo ani zdramatizovat. Soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál. My jsme chtěli tak napůl, k tomu jsme dělali zase spoustu chyb, a to je prostě na takové soupeře málo. Čekají nás teď zápasy doma a je potřeba si uvědomit, že musíme zápasy odjezdit po prdeli od začátku do konce, abychom pravidelně sbírali body. Jinak budeme jen účastníci těch zápasů,“ upozorňuje kouč Plzně Tomáš Semera.

Těsnou výhru nad Hradcem si připsala Hostivař, která zvítězila až po samostatných stříleních. „Dnešní výkon hodnotím se smíšenými pocity. Samozřejmě, že mám radost z výhry, nicméně si myslím, že jsme dnes měli vyhrát za tři body. Doplatili jsme na přílišnou bohorovnost s předčasným uspokojením, což by se nám stávat rozhodně nemělo. Soupeř nic nezabalil, zcela zaslouženě vyrovnal a výsledek mohl být nakonec úplně obráceně,“ byl si vědom trenér Hostivaře Jiří Vaniš.

Druhá výhra pro Kladno a Hostivař

V neděli už Hostivař nezaváhala a proti pardubickému Autosklu brala tři body. „Nesmírně těžké utkání proti výbornému soupeři. Oproti sobotnímu utkání v Hradci jsme podali o poznání disciplinovanější výkon podpořený výborným výkonem brankáře. Včera jsme si přijeli zahrát, dnes, oproti tomu, vyhrát,“ zhodnotil krátce zápas Jiří Vaniš.

Kladno si proti Mladé Boleslavi došlo pro výhru hlavně díky dobrému vstupu do utkání. „Po zápase s Plzní jsme věděli, že ani v neděli to nebude jednoduché, a to se potvrdilo. Boleslav perfektně bránila po celém hřišti a každé naše zaváhání trestala rychlými protiútoky, které pochytal Adam Pulec v bráně. Jsem rád, že i po vlažném výkonu bereme tři body,“ měl radost kladenský lodivod Jaroslav Procházka.