Extraliga juniorů

Junioři Autoskla vynulovali ústeckou Elbu, Letohrad se vyhoupl na čelo tabulky!

Letohrad se po jasné výhře nad Dobřany drží na čele tabulky. Stejným výsledkem 7:1 skončilo také utkání mezi Prachaticemi a pražským KOVEM, trenér domácích však s výkonem svého týmu nebyl i přes zisk tří bodů vůbec spokojený.

Autosklo s Kladnem bez inkasované branky

Autosklo přivítalo na vlastní půdě silné Ústí nad Labem a dokázalo si s ním poradit bez inkasované branky. „V zápase byli sice domácí o chlup lepší, bohužel my jsme nedokázali vstřelit jedinou branku. Pardubický brankář měl ve vlastní brance zavřeno, své o tom ví hlavně David Magasanik, který měl nespočet tutovek, ale žádnou neproměnil. To Pardubičtí dokázali vsítit dvě branky, a tak zůstaly všechny tři body na domácí půdě. Bez vstřelené branky se prostě vyhrát nedá,“ mrzelo vedoucí týmu ústecké Elby Markétu Štroufovou.

Skórovat svému soupeři nedovolilo ani Kladno, to navíc vstřelilo hned čtyři branky. „Do utkání jsme vstoupili dobře, hned první střídání po rychlé akci jsme šli do vedení. Po celý zápas jsme byli lepším mužstvem a zaslouženě získali tři body. Tentokrát musím kluky pochválit za udržení koncentrace po celý zápas,“ neskrýval spokojenost hlavní trenér Kladna Jaroslav Procházka.

Týmy Letohradu a Prachatic se rozstřílely

Prachatice přivítaly na svém hřišti KOVO, které s nimi odehrálo vyrovnanou pouze druhou třetinu. „Hosté přicestovali k utkání jen s devíti hráči do pole s cílem bránit a pokud to situace umožní, vyrazit k rychlým brejkům. Naše hra byla těžkopádná bez pohybu, vázla kombinace. Hráči si mysleli, že se soupeř porazí sám, a tak jsme první třetinu vyhráli pouze 1:0. Obraz hry se nezměnil ani po změně stran. Hra byla rozdrobena častými vyloučeními na straně soupeře, a tak skóre po dvou třetinách bylo 3:1. Až v poslední třetině se nám podařilo vstřelit čtyři branky, a tím určit výsledek utkání. Byl to hrozný zápas z naší strany, podřídili jsme se soupeři, jejich tempu a způsobu hry. Z naší strany tomu chybělo hrozně moc, raději na tento zápas zapomenout. Jediným pozitivním jsou tři body do tabulky,“ nebyl i přes výhru příliš spokojený kouč Prachatic Vít Čapek.

Stejný počet branek vstřelil také Letohrad, který nedovolil získat body Dobřanům. „V první třetině jsme se absolutně přizpůsobili hře soupeře, který má v týmu opravdu mladé hráče a my jsme vůbec neběhali, hrál vždy pouze hráč s míčkem a můžeme být rádi za nerozhodný stav 1:1. Důraznější promluva v první přestávce naštěstí pomohla, hráči začali aktivně napadat, pomáhat si, být neustále v pohybu, což neslo své ovoce v podobě čtyř gólů a nespočet dalších šancí. Ve třetí třetině už jsme měli v hlavách, že soupeře přehráváme, a tak v kombinacích nemohly chybět kudrlinky a zbytečné vymýšlení… Za vítězství jsem pochopitelně rád, byla to proti poslednímu týmu tabulky povinnost, ale výkon zdaleka nedosahoval kvalit našeho celku. V dalším utkání nás po pauze čeká Kert Park, jenž má nesmírně silný tým a zde už na jakékoliv výpadky nebude prostor,“ upozorňuje hlavní trenér Letohradu Filip Červinka.

V neděli se odehrálo utkání mezi Třincem a Mladou Boleslaví, které přineslo napínavý průběh. Domácí celek si nakonec připsal těsnou jednobrankovou výhru. První dvě třetiny byly gólově vyrovnané a Třinec rozhodl až v té třetí, ve které vstřelil o branku více než soupeř.