Extraliga juniorů

Junioři Letohradu protáhli vítěznou šňůru na pět zápasů! KOVO otočilo utkání s Hradcem

Hned tři juniorské týmy si připsaly o minulém víkendu vysokou výhru. Nejvíce branek vstřelila Mladá Boleslav, která postupně zvyšovala svoje tempo. O branku méně dal Letohrad, který překvapivě slavil vysokou výhru na půdě Hostivaře a drží se na prvním místě tabulky bez jediné porážky.

Letohrad si vyšlápl na Hostivař

Další jasnou výhru si na domácí půdě připsalo Ústí nad Labem, které přivítalo Prachatice. „Do zápasu jsme vstoupili poměrně vlažně. Po první třetině jsme sice vedli 3:1, nicméně skóre neodpovídalo předvedené hře. Soupeř poté zaslouženě vyrovnal, což byla pro naše hráče jasná facka, abychom začali hrát naši aktivní hru. Na konci druhé periody jsme se dostali zásluhou Petra Mauleho do vedení, což nás nabudilo. Do konce zápasu jsme však nedovolili žádné drama, a i díky zkompletovanému hattricku kapitána Stupky zůstaly všechny tři body v Ústí,“ mohla být spokojená vedoucí týmu Elby DDM Markéta Štroufová.

„Cestovali jsme k utkání s touhou potrápit úřadujícího mistra, a nakonec zůstalo jen u touhy. Vstup do utkání se nám nepovedl, brzy jsme prohrávali 2:0. Podařilo se nám zkorigovat na 2:1, ale do šaten jsme opět inkasovali. O přestávce jsme si řekli, že nemáme co ztratit a změnili jsme trochu taktiku a rázem jsme si začali vypracovávat šance, které vedly ke vstřelení dvou branek. Ale opět hrubá chyba v obraně a gól do šatny. V poslední třetině jsme vůbec nenavázali na zlepšený výkon ve druhé třetině a hrubými chybami v obraně a nedisciplinovaností jsme domácím hodně dopomohli k výhře v zápase. Máme stále na čem pracovat,“ je si vědom prachatický trenér Vít Čapek.

Utkání mezi Hostivaří a Letohradem slibovalo pěknou podívanou, jež se však nekonala. Utkání měl jasně ve svých rukou Letohrad, který vstřelil svému soupeři devět branek. „Soupeři jsme byli důstojným protivníkem pouze v první třetině, pak jsme již nedokázali předvést nic, čím bychom utkání alespoň trochu zdramatizovali. Letohrad hrál výborně,“ přiznal po utkání kouč Hostivaře Jiří Vaniš.

„Do Prahy jsme jeli s neskutečným respektem k soupeři, dorazili jsme totiž bez celkem deseti hráčů, kteří nemohli jet kvůli nemoci či povinnostem v extraligovém A týmu mužů. Hráče, kteří ale nastoupili na Hostivař, tato skutečnost neskutečně semkla, všichni plnili od prvních do posledních minut to, co jsme si řekli. Nikam jsme se nechtěli v malém počtu hnát a chtěli hlavně čekat na chyby soupeře, které přicházely pro mě nečekaně až v moc velkém měřítku a díky výborné koncovce se z utkání stalo střelecké galapředstavení. Někteří hráči hráli trochu nachlazení a já před všemi smekám, jakým způsobem ovládli velmi náročný duel. Na rozdíl v gólech se vůbec nedíváme, jde o to, že jsme předvedli dosavadní nejlepší výkon sezóny a získali zaslouženě další tři body do tabulky,“ neskrýval spokojenost hlavní trenér Letohradu Filip Červinka.

Hráči KOVA zvítězili po velkém obratu nad Hradcem

KOVO čekala během víkendu dvě utkání. V tom prvním proti Hradci Králové sice po druhé třetině prohrávalo o dvě branky, ztrátu však dokázalo v závěrečné části dohnat a vynutilo si až samostatná střílení, v nichž pražští hráči předvedli šikovnost a získali bonusový bod navíc. Druhý den se už tak KOVU nedařilo, představilo se v Boleslavi, kde inkasovalo celkem desetkrát. „Jsme spokojeni s dnešním výsledkem, byli jsme produktivní, což je vždy potěšující. Horší byla předvedená hra, ta nám v první půlce zápasu skřípala, na můj vkus jsme hráli hodně individuálně. Ve druhé půlce zápasu byl náš výkon o dost lepší, což jsme potvrdili deseti brankami," těšilo trenérského lodivoda Mladé Boleslavi Lukáše Nevosada.

Se svým soupeřem si dokázala poradit také Plzeň, která odehrála proti pardubickému Autosklu výbornou první třetinu. V té druhé se sice dostal ke slovu pardubický celek, Plzeň si však vítězství pohlídala. „Na první domácí utkání v sezóně jsme se hodně těšili. Do utkání jsme podle toho vstoupili a první třetinu vyhráli 3:0. Ve druhé třetině byla hra rozháraná kvůli častým vyloučením. Nám se však dařilo držet koncentraci a kázeň nad samotnou hru. Díky tomu jsme ve třetí třetině utkání dvěma brankami v přesilovkách rozhodli,“ popsal utkání trenér Plzně Tomáš Semera.