Extraliga juniorů

Hrát v barvách reprezentace je snem každého hráče, zdůrazňuje Jan Škurla

Reprezentace do 18 let má za sebou kvalitně obsazený SpeedDeer Český pohár v Jičíně, kde se umístila na posledním 8. místě, ale dojmy z turnaje byly pozitivní. Součástí širšího výběru národního týmu je i ústecký Jan Škurla, jenž obdivuje nejen amerického šikulu z Chicaga, kterým je Patrick Kane.

Týmová atmosféra v reprezentaci byla úžasná

Honzo letošní sezónu jste začal SpeedDeer Českým pohárem v dresu reprezentace U18. Jak byste turnaj zhodnotil?

Za sebe jsem byl nadšený. Mohl jsem hrát v barvách reprezentace, a to je sen každého hráče, když mohu reprezentovat zemi, kde žiju ve sportu, který mě baví. Mrzí mě však naše umístění, které mohlo být mnohem lepší. Týmová atmosféra byla úžasná. Všichni splnili své pokyny, ale chybělo tomu štěstí, které do sportu patří.

Pro každého hráče je čest reprezentovat a hrát se lvem na prsou. Jaké máte při zápasech reprezentace pocity?

Jako každý jste ze začátku nervózní, abyste nic nepokazili, a taky chcete předvést ten nejlepší výkon, co je ve vás, ale pak nastupujete na hřiště a uvědomíte si, že je to jako každý jiný zápas. Nervozita je pryč a adrenalin se vám dostává do krve, který přinese ten sebejistý pocit na holi.

Odvezeme tě, ale budeš hrát za Berany

V říjnu vás čekají přípravné zápasy se Slovenskem. Určitě po nominaci toužíte, jak se budete i nadále připravovat?

Nejprve budu doufat, že budu nominován, ale co si budeme povídat. Kdo by se netěšil na zápas proti kvalitnímu soupeři jako je Slovensko. Připravovat se budu jako celou sezónu. Budu chodit na tréninky s A týmem Elby, abych se zlepšoval proti lepším hráčům, než jsem já.

V letošní sezóně Vás budeme moci vídat nejen v ústecké Elbě, ale i v dresu Beranů! Jak se tato spolupráce upekla?

Vše začalo už na SpeedDeer Českém poháru. Neměl mě kdo odvést domů, a tak jsem se zeptal mého spoluhráče Ondry Tučka, kterého znám z okresní ligy, zda by neměli místo a nevzali mě domů. Odpověděl, že mají, ale musí se ještě zeptat Beranů. Cvaklo to, „Tůča“ se hned zeptal, zda bych nechtěl hrát za Berany. Chvíli jsem váhal, ale kývl jsem na to. Kluci si dělali srandu, když za ně budu hrát, tak mě odvezou. Pak slovo dalo slovu a střídavý start byl na světě.

MS ve Švýcarsku, obhajoba s Berany a juniory jsou jasné cíle

Myslíte, že právě beraní angažmá, kde budete hrát seniorskou soutěž, by Vás mohla lépe připravit na zápasy na mezinárodní úrovni?

2. Liga, kde Berani hrají, je plná kvalitních týmů. Je to další způsob, jak se zlepšovat proti těžkým soupeřům. Zahrát si vedle hráčů, kteří nastupují v barvách Beranů, je pro mě zkušenost do budoucna, a to zkušenost do mezinárodního týmu.

Jaký je Váš hokejbalový cíl v nejbližší budoucnosti?

Můj cíl je dostat se do nominace, která pojede na mistroství světa ve Švýcarsku. Obhájit titul s juniorkou a taky vyhrát 2. Ligu s Berany.