Extraliga juniorů

Extraliga juniorů nabídne podobný formát jako mužská nejvyšší soutěž

Již tento víkend startují všechny soutěže Českomoravského svazu hokejbalu. Do akce se vrhnou i junioři, jejichž soutěž se zúžila na 13 týmů, o to více se ale nabízí možnost atraktivnějších a vyrovnanějších duelů.

Třináct týmů, 24 kvalitních zápasů pro každého z nich v základní části, to je pozměněný formát nejvyšší mládežnické soutěže v České republice. Po základní části se osm nejlepších celků probojuje do play off. Čtvrtfinálové a semifinálové série se stejně jako v loňském ročníku hrají na dva vítězné duely, play off tak začíná prvním čtvrtfinálovým kláním v sobotu 2. května ve svatostánku po základní části lépe postavených celků! Finále, jehož start je naplánován na 30. května, se už hraje klasicky na tři vítězné zápasy. Mistra Extraligy juniorů 2019/20 poznáme nejpozději 10. června, kdy je naplánován případný pátý rozhodující duel.

Soutěž juniorských mistrů světa se naplno rozproudí úvodními zápasy již tuto sobotu 7.9. Obhájce titulu zavítá do Hradce Králové, vicemistr z loňské sezóny v podobě plzeňských Mečounů pak míří do Prahy na Palmovku, kde na ně vyrukuje bronzový celek z loňského ročníku z Hostivaře, u níž bude zajímavé sledovat, zdali za ni nastoupí největší tahouni a esa Jan Čejka, Jiří Vaniš, Ondřej Kubeš a Filip Macek. V zákulisí se totiž šušká, že minimálně tato čtveřice by měla dávat plně přednost nedělním duelům v 1. Lize mužů a v Extralize mužů za Kert Park! Nováčkem v juniorské extralize pak pro letošní ročník bude Třinec, který na úvod soutěže přivítá Jeleny z Letohradu a Prachatice směřující do Kladna.

Mistrovská Elba míří na úvod pod Bílou věž

Rozpis zápasů 1. kola Extraligy juniorů:

11:00 HBC Hostivař vs. HBC Plzeň

13:00 HBC Enviform Třinec vs. SK Hokejbal Letohrad

14:00 HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. TJ KOVO Praha

15:30 HBC Kladno vs. HBC Prachatice

16:00 HBC Hradec Králové 1988 vs. Elba DDM Ústí nad Labem

19:30 HC Kert Park Praha vs. TJ Snack Dobřany