Extraliga juniorů

Přišlo nám pěkné gesto, aby to byl právě Memoriál Libora Topolánka, říká Kuna

O posledním prázdninovém víkendu se uskuteční na hřišti Kert Parku přípravný turnaj pro juniory. Do Prahy zavítá čtveřice celků, která uctí na Memoriálu památku tragicky zesnulého Libora Topolánka. S nápadem věnovat turnaj tomuto bývalému hráči přišel předseda klubu David Kuna.

Budeme rádi, když se z toho stane tradice, přeje si David Kuna

Kdo přišel s nápadem uspořádat memoriál Libora Topolánka?

S tímto nápadem jsem přišel já osobně v momentě, kdy jsme byli v klubu domluveni, že uskutečníme během léta kromě turnaje o pohár starosty i turnaj juniorů a přišlo nám jako pěkné gesto, aby to byl právě Memoriál Libora Topolánka. Psal jsem si s jeho sestrou Lucií a ta ráda souhlasila.

Proč jste se rozhodli uspořádat turnaj pro kategorii juniorů?

Tato kategorie žádný takový předsezónní turnaj nemá, a navíc chceme, aby naši junioři měli co nejvíce utkání.

Turnaj se uskuteční pro čtyři celky, máte v plánu zachovat stejný systém turnaje i do dalších let?

Ano, zatím nemám důvod systém měnit, turnaj má svůj první ročník a pokud se z něj stane tradiční turnaj, budeme jenom rádi.

Pozvané byly týmy Plzně, Letohradu a Kladna, proč zrovna tyto tři týmy?

Myslím si, že všechny tyto celky mají jednak kvalitní týmy, ale současně si myslím, že mezi námi panují dobré vztahy a v neposlední řadě jsou to všechno hokejbalové „bašty".

Rozpis turnaje:

09:00 HC Kert Park Praha vs. HBC Kladno

10:15 SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Plzeň

12:15 HC Kert Park Praha vs. HBC Plzeň

13:30 SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Kladno

15:30 HC Kert Park Praha vs. SK Hokejbal Letohrad

16:45 HBC Plzeň vs. HBC Kladno

Každý z oslovených celků turnaj kvitoval, těší Karla Manharta

Turnaje se zúčastní čtyři týmy, myslíte, že by bylo do budoucna dobré tento počet rozšířit?

Myslím, že je to dobrá příležitost před začátkem sezóny vyzkoušet všechny hráče ve hře, jak pro nás, tak i pro pozvané týmy, můžeme ještě prohazovat sestavu, zkoušet určité varianty. Do dalšího ročníku bych si dovedl představit přibrat ještě dva týmy, kvalita v lize je. Jde o to, jaký by byl zájem.

Pozvané jsou čtyři kvalitní celky, takže to bude určitě dobrou prověrkou před novým ročníkem…

Myslím si, že to bude dobrý turnaj. S Plzní a s Letohradem jsme loni hráli jen jedno utkání a obě byla kvalitní, proto jsme je pozvali. Kladno máme za barákem, a také je to dobrý mančaft. S Hostivaří a s Bolkou máme domluvené přáteláky. Myslím, že to bude dobrá příprava na sezónu, a že nám trenérům ukáže, jak na tom jsme.

Museli jste některý z celků přemlouvat, nebo všechny vyjádřily okamžitě pozitivní reakci na účast?

Reakce byla rychlá, každý z oslovených celků tuto možnost kvitoval. Jsme sice soupeři, ale hodně spolu jako trenéři mluvíme. Je to další možnost pro naše hráče zahrát kvalitní utkání, tím se budou zlepšovat a tudy vede cesta, jak je připravit do velkého hokejbalu.

Cíle jsou jasné, chceme lepší umístění!

Jaké cíle má turnaj splnit? Jedná se pro Vás pouze o přípravný turnaj před startem nového ročníku?

Jde o to rozehrát hráče do sezóny. Každý má nějaký program přípravy, ještě si nemusí všechno úplně sednout, je to pořád jenom turnaj, nejde o body v soutěži, ale já chci od svých hráček a hráčů, aby podávali maximální výkon. Chci to hrát jako mistráky. Už jdeme do sezóny.

A jaké cíle máte před novou sezónou?

Cíle jsou jasné. Asi jsme loni nezklamali, ale chceme lepší umístění, pro kluky to byl křest juniorkou. V letošním ročníku je cíl postoupit do závěrečných utkání a poprat se o placku. Je daleko spravedlivější systém, hraje se dvoukolově doma venku každý s každým. Tým na to máme, tak se uvidí, jak si s tím poradíme.

Jak moc se tým oproti letošnímu ročníku změní?

Nějaké změny máme, kostra ale zůstala stejná. Nikdo nám neodchází, možná budou ještě nová jména, ale to teď ještě není aktuální.