Extraliga dorostu

Dorostenci Plzně vstřelili sedm branek, Svítkov stále suverénní!

V Extralize dorostu si dokázaly dva týmy udržet čisté konto a samy přidaly velké množství branek. Plzeň se zastavila na sedmi přesných zásazích. Svítkov vyhrál díky první třetině, ve které vstřelil všechny čtyři góly statečně bojujícím Jestřábům z Přelouče.

Divize Západ

Ústí zvítězilo těsně nad Novým Strašecím

V souboji prvního s posledním Rakovník nezaváhal. „V tomto utkání jsme splnili povinnost za 3 body. Jinak se těžce hodnotí takové zápasy, kdy soupeř teprve začal připravovat tým, který bude mít příští sezónu určitě jiné ambice,“ je si vědom asistent trenéra Rakovníku Pavel Slabý.

Těsnou výhru slavilo Ústí, proti kterému odvedlo dobrý výkon Nové Strašecí. „Do posledního domácího zápasu letošního roku jsme šli s tím, že budeme hrát aktivně a jednoduše a hráči mají být trpěliví. Což také v první třetině bylo k vidění a vedlo ke vstřelení úvodní branky v závěru třetiny. Ve druhé části hry po individuálních chybách jsme soupeři lacino předali vedení. Naštěstí soupeř hrál velmi nedisciplinovaně, čehož jsme využili nejen k vyrovnání na konci druhé třetiny, ale i k vstřelení vítězné branky v poslední třetině. Klukům patří dík za bojovnost, a především disciplínu v takto nervózním utkání,“ vzkázal svěřencům asistent trenéra Ústí Radek Červinka.

„Na toto utkání byli naši hráči dobře motivováni a bylo to vidět i na samotné hře, kdy se naši snažili odolávat urostlejším hráčům Elby, kteří nás dostávali pod tlak. Díky několika šancím, které si náš tým vytvořil bylo utkání velmi vyrovnané. Také díky skvělé podpoře našeho brankáře a obětavým zákrokům hráčů byly dvě třetiny pro sledující diváky atraktivní. Bohužel třetí třetina byla hodně ovlivněna ze strany mosteckého sudího, který začal psát svůj příběh a po sporných vyloučeních, které nedokázal nám trenérům vysvětlit ani po zápase, ukončil naše naděje a díky těsné prohře jsme odjížděli bez bodů. Kluky jsem musel pochválit za obrovskou odhodlanost a vytrvalost. Nyní je třeba se nachystat na závěr podzimní části," neskrýval zklamání trenér Nového Strašecí Jaroslav Skalický.

Bez inkasované branky odehrála utkání Plzeň, která narazila na Blatnou. „Zápas hodnotím pozitivně, měli jsme jej od začátku do konce pod kontrolou. Myslím, že tomu dost pomohlo tréninkové utkání s juniory. Zápas nám opět ukázal několik poznatků, na kterých chceme pracovat,“ upozornil kouč Plzně Michal Edl.

Divize Východ

Autosklo v zajímavém klání zdolalo Hostivař

Neporazitelnost i nadále drží Svítkov, který tentokrát porazil Přelouč. „V zápase se nám povedla první třetina, kterou jsme vyhráli jednoznačně 4:0. Od druhé třetiny jsme na hřišti ztratili chuť, absolutně jsme přestali komunikovat a přizpůsobili se hře soupeře. V brance Přelouče opět čaroval Čára a my mu naším laxním zakončením práci velmi usnadnili. První branku ve svém prvním utkání v hokejbale vstřelil rychlonohý Dan Besperát. Po sérii slabších soupeřů se teď těšíme na poslední zápas na Hostivaři, kde si zahrajeme skvělý hokejbal,“ těší se trenér Svítkova Martin Hlavsa.

„Od zápasu ve Svítkově jsme toho moc neočekávali, chtěli jsme, aby tým hrál to, co chceme a trénujeme. A zároveň musím i tímto poděkovat soupeřům, že po kanonádě v Přelouči doplnili tým staršími žáky, což pro nás bylo přijatelnější, počet dorostenců a žáků byl tak na obou stranách přibližně stejný. Nevím proč, ale všichni od nás přistoupili k zápasu s velkým respektem a dávali soupeři tolik prostoru. Celkem snadno si během první třetiny udělali čtyřgólový náskok a na jejich hře byl vidět klid. O přestávce jsme klukům a děvčeti řekli, ať se nebojí a hrají tak, jak jsou zvyklí a naše hra se vyrovnala hře soupeře. Škoda, že jsme nehráli takto od začátku, protože síly byly vyrovnané a gól do konce zápasu už nepadl, i když šancí na obou stranách bylo dost, a to ani na konci zápasu, kdy jsme hráli patnáct vteřin hru s šesti hráči v poli a soupeř byl jen ve čtyřech. Nehledě na to je vidět, když se sejdeme na tři lajny a nebojíme se soupeře, dokážeme hrát hokejbal a trápit soupeře,“ je si vědom kouč Přelouče Michal Křemenák.

Výhru slavil také druhý pardubický tým, který zvítězil nad Hostivaří. „Musím pochválit celé mužstvo za celkový přístup k zápasu. Nasazení, s jakým jsme hráli, a předvedená hra byly zaslouženou odměnou za celý podzim. Až na malé zaváhání na začátku třetí třetiny jsme měli celou dobu utkání pod kontrolou,“ byl spokojený trenér Autoskla Miloš Kamaryt.

Vyrovnaný zápas mezi sebou odehrály týmy Brna a Heřmanova Městce. Brno muselo dohánět dvoubrankovou ztrátu, kterou si soupeř vytvořil během třiceti minut. V závěrečné patnáctiminutovce sice vstřelili domácí o branku více, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. „Po prohraných zápasech jsem chtěl udělat nějakou změnu a trošku nám napomohla i absence některých hráčů, kteří nemohli k utkání vinou nemocí zasáhnout. Povoláni byli starší žáci J. Holub a J. Kachlík, kteří nám doplnili běžnou sestavu. Snad poprvé jsme od sebe oddělili V. Šmída a V. Vohralíka, kteří jinak pravidelně nastupovali spolu. Do utkání jsme vstoupili s chutí a bylo znát, že se už prohrám chceme vzepřít, ale po odskočení soupeři na dvě branky jsme trošku ztratili kontakt s utkáním a hráči si začali myslet, že se nemůže nic stát. Před třetí třetinou jsem upozorňoval hráče, ať nikam nepospícháme a dáme si při rozehrávce záležet, ale po dvou vlastně po třech individuálních chybách, kdy dvou se dopustili obránci a jedné brankář, to bylo najednou 3:3. Hned poté se hráči probudili a ačkoliv i soupeř mohl utkání rozhodnout, bylo znát, že naši borci druhou půlku zaspali. Naštěstí se nám povedlo díky kombinované lajně rozhodnout 30 vteřin před koncem a nepřipravili jsme se tak o další body," těšilo trenéra Heřmanova Městce Jiřího Kozla.

Tři body do tabulky si připsaly také Malenovice, které se představily v Kyjově. „Do zápasu jsme, asi jak je letos už tradiční, vstoupili špatně, ale povedlo se nám ještě do první přestávky otočit skóre. Zbytek zápasu jsme hráli zodpovědně do obrany a taky trochu úsporně. Góly jsme nedali, protože jsme byli v útočném pásmu nedůslední a lehkovážní. Na konci se nám povedlo udeřit v oslabení a při soupeřově powerplay, který odvolal brankáře sympaticky už tři minuty před koncem, naštěstí se nám povedlo stav udržet a přidat branku. Soupeř podal dobrý výkon a ukazuje velké zlepšení. Výhru jsme si museli v Kyjově vybojovat,“ prozradil lodivod Malenovic Adam Kovařík.