Extraliga dorostu

Tři dorostenecké týmy neinkasovaly, celky Plzně a Autoskla se přehouply přes desítku

V rámci dalšího utkání se Plzeň představila na půdě Rebelů z Prahy, kde svého soupeře nešetřila a vstřelila mu hned čtrnáct branek. O tři góly méně dalo pardubické Autosklo, jemuž se navíc podařilo udržet čisté konto. To slavily také Malenovice, které odehrály s Brnem vyrovnané utkání.

Divize Západ

Kelti udolali Kladno, Rakovník se vyhřívá na čele

Rakovník potvrdil v utkání s Novým Strašecím svoji pozici v tabulce. Dařilo se mu již v první třetině, ve které vstřelil tři branky, hosté naopak dali svůj jediný gól celého utkání. Domácí celek se nakonec zastavil na sedmi gólech a drží se na prvním místě tabulky. „V utkání proti Novému Strašecí jsme byli favoritem, ale derby má vždy své kouzlo a tabulkové předpoklady se mnohdy mažou. Jsme rádi za tři body, soupeř, který hrál se staršími žáky v sestavě, nám nedal nic zadarmo,“ všiml si trenér Rakovníku Pavel Slabý.

Výhru bez inkasované branky slavilo Kladno, které si vyšláplo na Blatnou. Druhý zápas odehrálo Kladno v úterý, kdy vstřelilo opět tři branky, ale tentokrát mu to na vítězství nestačilo. Kelti rozhodli ve třetí patnáctiminutovce třemi přesnými zásahy. „Vstřícnost nám přinesla pět bodů. Kladnu jsme 2x vyhověli a přeložili oba zápasy a oba jsme vyhráli. Tentokrát v úterý za tři body. Zápas měl vysokou úroveň. Byl rychlý, plný krásných akcí, velkého nasazení. I přes mírnou převahu jsme prohrávali 0:2. Ke konci 2. třetiny jsme snížili Taufrem na 1:2 a to byl signál k velkému nástupu. Nádherným únikem a střelou pod “víko” nás poslal Chromek do vedení a střelou do prázdné branky jsme navýšili na 4:2. Bohužel jsme ještě inkasovali na 4:3. Kaňkou utkání byl zákeřný faul v poslední vteřině zápasu, který rozpoutal bitku na hřišti, ale i tam Kelti ukázali, že nejsou otloukánci a postavili se fyzicky vyspělejšímu soupeři. Z Kladna odjíždíme s hrdostí a důkazem, že máme na víc než páté místo,“ neskrýval spokojenost trenér Keltů Martin Davídek.

Vyrovnaný zápas se odehrál mezi týmy Suchdolu a Ústí nad Labem, kde ústečtí hráči dohnali čtyřbrankovou ztrátu až ve třetí třetině. „První polovinu zápasu ovládli domácí, kteří svojí bojovností naše hráče naprosto přehráli a díky čtyřem vstřeleným brankám se zdál být zápas rozhodnut. Ve třetí třetině zlepšenou hrou a naprosto odlišným přístupem našich hráčů se nám podařilo vyrovnat a v prodloužení ve vlastním oslabení po 37 sekundách dokonce vstřelit vítězný gól. Poděkování patří hráčům za to, že dokáží držet pohromadě i v kritických situacích,“ těšilo asistenta hlavního trenéra Ústí Radka Červinku.

Jasné vítězství slavila Plzeň, která porazila Rebely vysoko 14:3. „Zápas nám otevřel oči a ukázal, že v některých věcech máme rezervy. Naopak kluci v několika případech ukázali pěkné akce. Soupeře chválím, v první třetině nám byl vyrovnaným partnerem,“ vzkázal protivníkovi kouč Plzně Michal Edl.

Divize Východ

Brno odehrálo s Malenovicemi vyrovnané utkání

Vzhledem k tabulkovému postavení odehrály Malenovice s Brnem překvapivě vyrovnaný zápas. „Do zápasu jsme vstoupili aktivně, k čemuž jsme hráče hodně nabádali a povedlo se nám taky z kraje zápasu vstřelit důležitý gól. Soupeř pečlivě bránil a do nebezpečných šancí nás moc nepouštěl. Ve druhé třetině jsme se nechali zbytečně zatlačit, až jsme museli brát oddechový čas. Poté se situace srovnala a třetinu jsme dohráli už v klidu. Na začátku třetí třetiny jsme vstřelili uklidňující gól a zbytek utkání si zkušeně pohlídali. Zápas to jednoduchý nebyl a my si ho museli v Brně vybojovat,“ byl si vědom hlavní trenér Malenovic Adam Kovařík.

Jasné vítězství naopak slavilo Autosklo, které nedovolilo Přelouči skórovat. „Naše zlepšení hry jsme chtěli zúročit proti pardubickému Autosklu, nicméně kvůli špatné komunikaci s hráči na hostování a střídavý start jsme se připravili o gólmana a jednu útočnou lajnu. Do brány se nám převlékl útočník a šlo se hrát. Značně oslabený tým neměl šanci, proti sehrané partě z Polabin. Naši hru ovládala nepřesnost a snaha bránit výsledek od úvodního vhazování. Na začátek druhé třetiny nám přijeli dva opozdilci z Jihlavy a mohli jsme trochu síly rozložit. Jejich příchod nám i trochu pomohl směrem dopředu a vypracovali jsme si pár šancí. Asi v té největší byl David Synek (mladší žák v našich službách), který se nečekaně sám ocitl s míčkem na zadní tyčce soupeře, bohužel se gólman hostí stihl přemístit a míček, který mířil za jeho záda, vytěsnil vedle brány. Musím vyzdvihnout výkon Milana v bráně, který byl 40 minut před zápasem zpraven, že se musí obléknout do výstroje a chytat. Zhostil se toho se ctí a spoustu gólů, které měl soupeř na svých holích, chytil. I když bychom jeho výkony potřebovali spíš v poli. S tím, co se stalo ani s výsledkem se nedá nic dělat, nezbývá než to hodit za hlavu a jít se připravit na další těžký zápas, co nás čeká,“ chce co nejrychleji na nepovedené utkání zapomenout lodivod Jestřábů Michal Křemenák.

Svého soupeře nešetřil ani Svítkov, který nechal Kyjov skórovat pouze jednou. „Do Kyjova jsme odjeli s omlazenou sestavou hned se čtyřmi staršími a dvěma mladšími žáky. Od začátku jsme diktovali tempo hry a vytvářeli si brankové příležitosti. Soupeře jsme do hry pustili pouze přesilovkami, které si zkusil hned čtyři. Stav se zastavil na konečných 8:1 v náš prospěch. Jsem rád, že jsme vyzkoušeli další hráče našeho širšího kádru, kteří si vedli velmi dobře a získali tak cenné zkušenosti. Pochvalu zaslouží mladší žák Tom Koudela, který ke svému prvnímu zápasu nastoupil bez respektu a skvěle plnil taktické pokyny. Opět zářil třígólový Adam Korec, který poslední zápasy hraje ve skvělé formě. Tým chválím za přístup k utkání a nadšení, se kterým zápas odehrál,“ byl velmi spokojený svítkovský trenér Martin Hlavsa.

Tabulkoví sousedi se sešli na hřišti pražského KOVA, kam zavítal Heřmanův Městec. Utkání nabídlo podle očekávání vyrovnaný průběh a domácí celek nakonec rozhodl až ve třetí třetině. V té vstřelil dva góly a soupeře naopak ke skórování nepustil. Pražský tým tak získal tři body a dostal se v tabulce před svého soupeře.