Extraliga dorostu

Dorostenci Malenovic a Plzně otočili utkání, Svítkov pokračuje v krasojízdě bez porážky

Nejvyšší výhru si o uplynulém víkendu v Extralize dorostu připsalo Kladno, které Rebely moc nešetřilo. Těsnou výhru naopak slavili berounští Kelti, kteří ve třetí třetině otočili skóre s Blatnou. To stejné se povedlo Malenovicím, jež si nakonec připsaly výhru v prodloužení.

Divize Západ

Kladno rozstřílelo Rebely, ostatní duely přinesly vyrovnané zápletky

Plzeň potvrdila lepší postavení v tabulce, než jeho soupeř a Nové Strašecí porazila 4:1. „Upřímně mohu pochválit kluky za celkově pohlednější projev týmu. Předvedli zcela jiný projev než před týdnem a za to jsem rád. Věřím, že to je konečně ta správná cesta. Hodně pozitivní byla reakce na předzápasový mentální koučink, který je zde důležitý. Zatím se musíme radovat z menších úspěchů a trpělivě a odhodlaně bojovat. Soupeři gratuluji a děkuji za fair play utkání,“ vzkázal trenér Nového Strašecí Jaroslav Skalický.

Zcela nemilosrdně odehrálo utkání Kladno, které se utkalo s Rebely. Pražský celek v soutěži čeká na svoji první výhru, ale Kladno s ním slitování rozhodně nemělo. Celkem mu vstřelilo třiadvacet branek. Naopak vyrovnaný průběh měl duel Blatné s Kelty. Domácí tým se dostal v prostřední části do vedení, Beroun však dvěma góly v závěru zvrátil zápas ve svůj prospěch. „Utkání v Blatné bylo hodně bojovné a těžké vzhledem k terénu. Povrch, ač byl dobře připraven, nám dělal velké problémy. Těžko jsme se vyrovnávali s hrou na “betonu”. Přes velkou převahu ve druhé i třetí třetině jsme míček nedokázali dostat do soupeřovy branky. Soupeř nás ohrožoval rychlými protiútoky, a tak rozhodla až krásná individuální akce Matěje Taufra. Jsme spokojeni s důležitými body a bojovností, s hrou jako takovou ne," řekl trenér Keltů Martin Davídek.

Divize Východ

Dva týmy udržely čistý štít, Malenovice předvedly otočku

Jasné vítězství si připsal stále neporažený Svítkov, který se utkal s Brnem. Výborně zvládl již začátek, kdy vstřelil svému soupeři hned pět gólů. „Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně a soupeře jsme nepouštěli do žádných šancí. Dařila se nám kombinace v útočném pásmu a byli jsme i důrazní na brankovišti. Všechny tři lajny se nám dokázaly gólově prosadit. V prvním útoku se zaskvěl po boku Drbala a Bláhy mladší žák Daniel Martínek, který vstřelil dvě branky. Po důrazu na brankovišti se prosadil i letos premiérově starší žák Max Seidl. Třetí lajna pak výborně zvládala útočná vhazování, které pravidelně vyhrával Kutnar a prosadila se hned pětkrát. V obraně při svém debutu zahrál bez chyby Lukáš Korec (MŽ) a Filip Uhlíř (SŽ). Posledních 10 minut odchytal i Kuba Smolík (SŽ), který si připsal kvalitní zákroky. Tým chválím za přístup k utkání a chuť, se kterou zápas odehrál. Stále se ale trápíme v přesilových hrách, kde nám chybí jednoduchost a klid na hokejce,“ našel i přes dobrý průběh utkání nedostatky trenér Svítkova Martin Hlavsa.

Jen o dvě branky méně dala svému soupeři Hostivař. Po první třetině držela Přelouč ještě nadějný stav 0:1, ale hosté udeřili hlavně ve třetí patnáctiminutovce, ve které se do černého trefili hned čtyřikrát. „Do zápasu jsme vstoupili velice dobře a sebevědomě. Prakticky celý zápas jsme odehráli v útočném pásmu. Jedinou překážkou k většímu počtu branek byl výborně chytající gólman domácích, ze kterého už měli naši hráči v některých situacích malém infarkt," přiznal hostivařský kouč Tomáš Grepl.

Na pardubické Autosklo si chtěl vyšlápnout Kyjov, který po první části vedl. Autosklo si však se zápasem zkušeně poradilo a postupnými kroky si nakonec došlo pro vítězství.

Malenovice zvrátily utkání ve třetí třetině, a nakonec si došly pro dva body. „Zápas jsme začali velmi nekoncentrovaně a namistrovaně. Musela přijít důrazná promluva kolegy Chovančíka. Od konce druhé třetiny jsme přebrali otěže zápasu, povedlo se nám vstřelit gól do šatny a deset vteřin po začátku třetí třetiny vstřelit gól kontaktní. Čtyři minuty před koncem jsme dokázali vyrovnat a v prodloužení vstřelit vítěznou branku. Velký problém nám dnes dělalo střední pásmo, tam byl soupeř jednoznačně lepší a my zápas vyhráli jen díky obrovskému nasazení. Stav 3:0 se neotáčí každý den, a nám se to podařilo otočit hlavně díky týmovosti a zápalu všech. Z druhé půlky zápasu jsem nadšený, ale ta první se už nesmí opakovat, protože v dalších zápasech nás to už může hodně mrzet,“ upozorňuje hlavní kouč Malenovic Adam Kovařík.