Extraliga dorostu

Dorostenci Rakovníku uhájili první příčku, Svítkov stále bez porážky

Díky podzimním prázdninám byl hlavně v Západní divizi Extraligy dorostu nabitý program. Hráči Ústí nad Labem odehráli hned tři zápasy, ze kterých brali šest bodů. Dařilo se také Kladnu, Plzni a Hostivaři, všechny tři týmy vstřelily shodně po devíti brankách.

Divize Západ

Plzeň a Kladno se těšily z gólových hodů

Hned tři zápasy odehrálo Ústí nad Labem, které nejprve ve středu prohrálo s Rakovníkem 3:2. „Vyrovnané utkání plné osobních soubojů, s šancemi na obou stranách, které se muselo líbit. Bohužel rozhodlo využití, respektive nevyužití přesilovek. Ve třetí třetině za stavu 2:2 nám soupeř nabídl hned dvě přesilové hry, které jsme bohužel nevyužili a následně naše vyloučení hráči Rakovníka potrestali, jak se později ukázalo, vítězným gólem. I přes závěrečný tlak s hrou bez brankáře se nám již vyrovnat nepodařilo. Nezbývá než pogratulovat soupeři k zisku tří bodů a upevnění první příčky v tabulce a my se teď budeme muset více zaměřit v trénincích na přesilové hry,“ upozornil asistent havního trenéra Elby DDM Radek Červinka.

V sobotu a neděli se pak Ústí střetlo s Blatnou, s níž si v obou případech poradilo. „I přes zranění, která náš tým poslední dobou provázejí, jsme se na výjezd do Blatné dobře připravili. Obě utkání si byla velmi podobná. Kluci měli za úkol hrát jednoduše a být aktivní, což na soupeře evidentně platilo. Jsme rádi, že máme oba zápasy na asfaltovém hřišti úspěšně za sebou,“ oddychl si Červinka.

Ve čtvrtek se ve vzájemném utkání potkalo Kladno s Novým Strašecím. Zápas měli od začátku ve svých rukou domácí hráči, kteří však nakonec nejvíc branek nastříleli v závěru. Zastavili se až na devíti gólech a svému soupeři nedali žádnou šanci.

Jasnou podívanou předvedla také Plzeň, která hostila Suchdol. „Na začátku zápasu jsme měli velký tlak, který jsme proměnili v gól až v 10. minutě. Soupeř měl několik šancí, které pokryl Vašek Šubrt a pak už jsme navyšovali skóre. Věříme, že si zakončení přeneseme do dalších zápasů, abychom vyhráli i duely v Ústí nebo s Rakovníkem. Hodně kombinací bylo pohledných, a to nás těší,“ mohl být spokojený kouč Plzně Michal Edl.

Se svým soupeřem se nemazlili ani hráči Berouna, kteří povolili vstřelit Rebelům na jejich půdě pouze jeden gól. „Jako tradičně při zápasech venku jsme i na hřišti Rebelů inkasovali první branku, i když z přesilovky. Naštěstí jsme do konce třetiny srovnali a ujali se i vedení 2:1. Druhá třetina byla z naší strany nejlepší. Hráli jsme jednoduše, dobrý pohyb hráčů bez míčku, spolupráce, střelba. Bohužel poslední třetina se hrála na kluzkém terénu a poznamenalo to i hru. Nicméně jsme dokráčeli k vítězství 7:1 a připsali si tak další 3 body,“ těšilo hlavního trenéra Keltů Martina Davídka.

Divize Východ

Svítkov zůstává i nadále suverénní!

Vyrovnané utkání se odehrálo v Malenovicích, kde nakonec velmi těsně zvítězili domácí. „Byli jsme plně soustředěni na zápas, který jsme pokládali za extrémně důležitý, potřebovali jsme už vyhrát, a díky dobré přípravě se nám to povedlo. Soupeř nás přestřílel, ale díky skvělému výkonu Ondry v bráně jsme si soupeře drželi prakticky celý zápas gólově od těla. Utkání bylo vyrovnané a jsme moc rádi, že jsme ho zvládli za plné body,“ neskrýval spokojenost lodivod Malenovic Adam Kovařík.

Jasné vítězství si naopak připsal Svítkov, který uštědřil vysokou porážku KOVU. „Do zápasu s Kovem jsme vstoupili hodně ospale a prvních pět minut nám absolutně chyběl pohyb, a tak se soupeř hned ve 2. minutě dostal do překvapivého vedení 0:1. My jsme se do zápasu dostali až v 9. minutě, když střelnici otevřel Rakovský. Do třetiny jsme zápas rozhodli ještě zásluhou branek Korce, Novotného a opět Korce. Ve druhé třetině se nám povedl bravurní kousek, když v 19. minutě se nám podařilo ve hře 4 na 4 vstřelit během jedné minuty hned 4 branky. Prosadil se dvakrát rychlonohý Malý, Novotný a Bláha. V tu chvíli bylo hotovo a zápas se prakticky jen dohrával. Skóre se zastavilo na konečných 12:3. Nejvíce v zápase byl vidět čtyřgólový Adam Korec, kterému to dnes hodně lepilo. Navrch přidal ještě jednu asistenci. Teď nás čeká série dvou výjezdů na Moravu, odkud budeme chtít přivést dalších šest bodů,“ věří v úspěch hlavní trenér Svítkova Martin Hlavsa.

Hned devět branek vstřelili hráči Hostivaře. „V zápase s Kyjovem jsme měli dva úkoly. Nepodcenit soupeře, jako tomu bylo v zápase s Brnem a zapojit do hry hráče, kteří nedostávají tolik prostoru. Oba úkoly kluci velmi dobře splnili a celý zápas jsme měli pod kontrolou. Kluci hráli sebevědoměji než obvykle a soupeře do našeho pásma pustili jen výjimečně,“ zhodnotil zápas trenér Hostivaře Tomáš Grepl.

Brno dokázalo s pardubickým Autosklem držet gólově krok dvě třetiny, což však na výhru nestačilo. „Domácí měli víc ze hry, značná část zápasu se odehrála v naší obranné třetině, a když už jsme si vytvořili šance, tak jsme nebyli schopni vstřelit víc branek. To nás zatím trápí celý podzim,“ mrzí kouče Brna Martina Jaška.