Extraliga dorostu

Rakovník se vyhoupl na čelo tabulky Extraligy dorostu! Plzeň těsně padla s Elbou

Další víkend Extraligy dorostu byl nabitý hlavně v západní divizi, ve které se odehrálo šest zápasů. Tři týmy totiž odehrály dva duely v jeden den. Utkání mezi týmy Suchdolu nad Lužnicí a Kladna skončila nerozhodně 1:1.

Divize Západ

Rebelové padli v obou zápasech

Již ve čtvrtek se proti sobě postavily týmy Nového Strašecí a Rakovníka. Úspěšnějším byl hostující celek, který neinkasoval a zvítězil 2:0. „Velice povedené utkání nehledě na výsledek, který vyplynul z několika povedených akcí soupeře. Našim nechyběla bojovnost, morálka a brankář nás dlouho držel v naději na případné prodloužení. Jedno z nejpovedenějších utkání,“ neskrýval spokojenost trenér Nového Strašecí Jaroslav Skalický.

Novému Strašecí se nepovedl ani nedělní zápas, v tom tentokrát podlehl Keltům. „Toto utkání se opět nepovedlo díky naší zbrklosti a individuálním chybám. Časté vyloučení a nedisciplína hráčů nás dost oslabila fyzicky a nápor ke konci utkání soupeř ustál. Gratulujeme k zisku tří bodů putujících do Berouna,“ vzkázal k soupeři Skalický.

Druhou výhru si naopak připsal Rakovník, jenž se představil na půdě Rebelů, které porazil hlavně díky dobré třetí třetině jasně 9:1. Hned dvě utkání v jednom dni odehráli Rebelové, kteří druhý zápas s Blatnou sehráli lépe. Podařilo se jim však vstřelit pouze jednu branku, a i v tomto utkání svému soupeři podlehli. Dvě utkání mezi sebou odehrály týmy Suchdolu a Kladna a mohly se radovat oba celky. Nejprve si s utkáním lépe poradilo Kladno, které porazilo svého soupeře 6:3. Druhý zápas byl naopak v rukou Suchdolu, který již po první třetině vedl 2:0. Nakonec zvítězil 5:2.

Těsnou výhru mohlo slavit Ústí nad Labem, jež zdolalo Plzeň. „Bylo to vyrovnané utkání s šancemi na obou stranách a se šťastným koncem pro nás. Chtěl bych především ocenit odhodlání a disciplínu našich hráčů, která vedla k úspěchu,“ byl spokojený asistent trenéra Elby DDM Radek Červinka.

„Zápas by krásný se špatným koncem pro nás. Myslím, že po našem představení na Kladně to byl další zápas, který hráče posouvá. Body nás stála špatná koncovka. Asi u žádného týmu, co jsem trénoval, jsme si nevytvořili tolik gólovek z mezikruží, jako v Ústí. Brankář Ústí hodně podržel. Konec zápasu dost vyčítám starším hráčům, protože hru v oslabení musí zvládnout jiným způsobem. Reakcí na tento zápas budou tréninky na malém hřišti na 20. ZŠ, kde je vhodné prostředí k trénování nedostatků, které nás teď trochu potrápily,“ upřesnil hlavní trenér Plzně Michal Edl.

Divize Východ

Svítkov stále neporažen!

V dalším kole narazil ve východočeském derby Svítkov na Heřmanův Městec a poradil si s ním 4:1. „Zápas jsme odehráli velice dobře. Trošku škoda hodně brzy inkasovaného gólu, který soupeři dal potřebný klid. Musím říct, že mně přijde, že my jsme hráli a oni dávali góly. Všechno však plyne z toho, že výsledek jim k tomu napomáhal. Vůbec neměli potřebu se někam hnát a jen si počkali na chyby, které přijdou a ty trestali. Soupeř zápas prostě odehrál velmi zkušeně. Tři góly ze čtyř jsme inkasovali po rychlém protiútoku, jinak v obranném pásmu jsme toho soupeři zase tolik nedovolili a když, tak byl na svém místě náš brankář. Co mi určitě udělalo radost je, že pokud se Svítkov tradičně zatáhl do středního pásma, tak jsme jím dokázali projít, tedy vyjma přesilovky v druhé části, kdy jsme si vybrali dvouminutovku zoufalosti. Musím říct, že mě i příjemně překvapila nálada, ve které se utkání neslo, a ačkoliv samozřejmě došlo k pár faulům a strkanicím, tak vše rychle vyprchalo. Ve srovnání se zápasy z minulých let, kdy to vřelo po celý zápas, to byla zajímavá změna,“ těšilo trenéra Heřmanova Městce Jiřího Kozla.

„Po dlouhé době jsme s Ježky odehráli klidný zápas, kde se zdálo, že karty jsou předem rozdány. Kluci si uvědomovali svoji sílu a s poklidem si došli k vítězství. Mrzí nás neproměněná dlouhá přesilovka 5 na 3, na které stále budeme muset pracovat. V utkání jsme v klidu protočili celý tým a zahrálo si všech osmnáct hráčů. Jsem rád, že zápas probíhal v korektním duchu bez přehnaných emocí,“ povšiml si také svítkovský asistent trenéra Vítězslav Gregor.

Jasné vítězství slavil také druhý pardubický celek, jenž se představil na půdě KOVA. Domácí tým se sice ujal v první třetině jednobrankového vedení, které však Autosklo třemi góly v prostřední části smazalo. Vedení si již do závěrečné sirény udrželo a zvítězilo 5:2. „Cestovali jsme opět do hlavního města a opět na Palmovku, ale tentokrát se utkat s KOVO Praha. Soupeř v předchozích kolech předvedl kvalitu a že má svoji sílu a musí se s ním počítat. Proto jsme šli do zápasu s respektem. My jsme byli opět nuceni udělat změnu v sestavě, a to posunout Míru Hálka do útoku. To se ukázalo jako skvělý tah, neboť od začátku jsme soupeře zatlačili na jeho polovinu a začali ostřelovat jejich bránu. Bohužel opět po naší hrubce jsme si nechali dát góla, ale trpělivou hrou jsme si šli za svým cílem. Soupeř hrozil z protiútoků, ale o to to bylo více nebezpečné. Skóre mohlo být i vyšší, ale zatím se trápíme v koncovce. I když držíme utkání pod kontrolou, stejně se nevyvarujeme faulů, to je velký šrám na našich utkáních. Jinak musím poděkovat a pochválit kluky za týmový výkon,“ vzkázal svým svěřencům Miloš Kamaryt.

Na svého soupeře nestačilo Brno, které Hostivaři vstřelilo pouze jednu branku. „Do zápasu jsme vstoupili aktivně a dařilo se nám Hostivař nepouštět do větších šancí, ale bohužel devět vteřin před koncem první třetiny si hráči špatně rozebrali útočníky hostů, kteří vstřelili první branku utkání. Od druhé třetiny už Hostivař ukázala svou sílu, a odvezla si domů tři body. Nás trápí koncovka, strašně se nadřeme na vstřelení branky,“ je si vědom kouč Brna Martin Jašek.