Extraliga dorostu

Dorostenci Ústí dvakrát bez inkasované branky! Rakovník porazil Kladno v prodloužení

Ústečtí hokejbalisté odehráli jedno utkání již v pátek 4.10., kdy jasně zvítězili nad pražskými Rebely, vítězství bez inkasované branky pak slavili také v neděli. Těsnou výhru získal Rakovník, jenž dovedl utkání s Kladnem do vítězného konce v prodloužení.

Divize Západ

Nové Strašecí slavilo první výhru, vstřelilo dvanáct branek!

Už v pátek nastoupilo k utkání proti pražským Rebelům Ústí nad Labem, které slavilo vysokou výhru 9:0. Také v neděli se podařilo Elbě DDM udržet čisté konto, když porazila Kelty 4:0. „Oba zápasy si byly hodně podobné. Brzy jsme si vytvořili vedení, které i přes polevení v důslednosti ve druhé třetině, jsme dokázali nejen udržet, ale i lehce navýšit. V poslední třetině naši svěřenci splnili taktické pokyny a zasloužená vítězství si pohlídali. Zápasy nám ukázaly, že je potřeba s týmem stále pracovat, a že náš tým má budoucnost,“ těší asistenta trenéra Ústí Radka Červinku.

Vysokou porážku museli Rebelové přijmout i v neděli, kdy padli s Novým Strašecím. Nové Strašecí si naopak připsalo svoji první výhru, a navíc dokázalo udržet čisté konto. „Utkání bylo zpočátku velmi dramatické kvůli zbrklosti a nepřesnosti střel. Po první třetině jsme nemohli být spokojeni s hrou a ani s výsledkem, proto jsme s kolegou A. de Finem důsledně vysvětlili hráčům, jak budeme dále hrát a hlavně, že musí být trpěliví. Soupeře ale oceňuji za bojovný výkon až do poslední sekundy. Mne osobně pozitivně překvapila řada mladých hráčů. Oba týmy disponují s nadějnými hráči mladších ročníků, kde je důležité zapracovat je do starších kategorií. Klub investuje do budoucnosti a bude mít tak později možnost čerpat z vlastních řad," těší trenéra Nového Strašecí Jaroslava Skalického.

Na první body v letošním ročníku čeká také Blatná, která se tentokrát představila v Suchdolu. Domácí se dostali v první třetině do dvoubrankového vedení, od druhé části srovnala Blatná se soupeřem krok, ale na výhru to již nestačilo. Na Kladno si vyšlápl Rakovník, jemuž se podařilo svého soupeře porazit v prodloužení. „Chtěli bychom především kluky pochválit za výkon, i když vždy se najdou chybičky, na kterých je potřeba pracovat. Přijel k nám soupeř v silné sestavě, prověřil nás a my jsme ho zvládli. Od první buly to byl tvrdý a nekompromisní boj o každý kousek na hřišti, nechybělo nic, co k hokejbalu patří,“ byl spokojený asistent trenéra Rakovníku Pavel Slabý.

Divize Východ

KOVO si vyšláplo na Přelouč a k ničemu ji nepustilo

Po minulé porážce se Svítkovem si náladu zlepšilo pardubické Autosklo, které si poradilo s Malenovicemi 2:7. „Soupeř zvládl zápas takticky skvěle. My herně dobře první třetinu, pak jsme už přestali hrát a soupeř si to v klidu dohrál. Tento zápas se nám vůbec nepovedl a je třeba ho hodit rychle za hlavu a soustředit se na další," zhodnotil porážku trenér Malenovic Adam Kovařík.

„Zápas s Malenovicemi byl hodně ovlivněn tím, na jakém hřišti se hrálo. Betonový povrch je dle mého názoru již překonán a trpěly tím oba dva týmy. My jsme se pomalu rozjížděli a trvalo nám to půlku první třetiny. Soupeř hrál útočný hokejbal a v první třetině byl určitě lepším týmem. O první přestávce jsme museli zvýšit hlas v kabině, abychom začali hrát hokejbal, který umíme. Od té chvíle jsme dominovali na hřišti a byli lepším týmem. Bohužel v přemíře snahy jsme začali i zbytečně faulovat. Toto nás trápí od začátku sezóny a musíme se na to také zaměřit a zlepšit,“ upozorňuje trenér Autoskla Miloš Kamaryt.

První body do tabulky si připsalo Brno, které se střetlo s Kyjovem. Brněnští měli výborný vstup do utkání, když po první třetině vedli již 3:0. Dalších branek se diváci dočkali až v závěrečné patnáctiminutovce, kterou sice vyhrál Kyjov, ale na obrat již neměl příliš mnoho času, a tak prohrál 5:3. Jasnou výhru slavilo pražské KOVO, jemuž se zatím daří, utkání s Přeloučí mu nenadělalo žádné problémy, a vyhrálo ho 10:0.

Ježci z Heřmanova Městce se zatím drží na druhé příčce a nezalekli se ani Hostivaře. S tou odehráli dobré utkání, na body to však tentokrát nestačilo. „Když přijede tým, jakým je Hostivař, a na soupisce mají hráče, jaké mají, tak si člověk říká, jestli ten tým vylepšený ještě o reprezentanty z jiných týmů dokážou kluci z Ježkovky zastavit. Nezastavili jsme je, ale silně přibrzdili. Myslím, že samotné utkání bylo zcela vyrovnané, dokonce jsme soupeře přestříleli, což jsem nečekal, ale byli jsme méně produktivní. Celé utkání se neslo ve vlnách, kdy jsme soupeře přehrávali my a o chvilku později nám zase zatápěl soupeř. Škoda závěru druhé třetiny, kdy nám ve vyrovnání stála tyč, a hned následně jsme inkasovali na 1:3. Ze zápasu jsme odešli s hlavou nahoře, protože jsme byli vyrovnaným soupeřem. Z týmu bylo cítit, že i přes prohru to berou tak, že pro vítězství udělali maximum a prostě to jen nevyšlo,“ mohl být i přes prohru spokojený kouč Heřmanova Městce Jiří Kozel.