Extraliga dorostu

Dorostenci Svítkova zdolali v dramatickém zápase Hostivař! KOVO se rozparádilo

Extraliga dorostu nabídla nabitý víkend. Nejvíce se dařilo pražskému KOVU, které vstřelilo hned dvanáct branek a jasně si poradilo s Brnem. Střelecky se však prosadily také další týmy.

Divize Západ

Kelti padli vysoko s Plzní! Rakovník slavil první 3 body

Berounským Keltům se vůbec nepodařilo utkání na plzeňské půdě, kde padli vysoko 3:9. „Kluky jsme na zápas připravovali. Od začátku do konce jsme byli aktivnějším týmem. Někteří hráči to zvládli po nemoci nebo částečně nachlazeni. Rozhodující byly zvládnuté přesilovky a oslabení. Mladší hráči a kluci ze starších žáků viděli, že musí hodně pracovat, ale cestu si dnes ukázali,“ byl spokojený plzeňský trenér Michal Edl.

„Po slušně a bojovně odehraném utkání s Kladnem jsme odjeli bojovat o body i do Plzně. Vlažný začátek Plzeň potrestala lacinými góly z přesilovek po zbytečných útočných faulech. Hráli jsme bázlivě, nezodpovědně a laxně ve hře dozadu. Plzeň s námi neměla nejmenší námahu. Vždy, když jsme se chtěli vzepnout k nějakému odporu, byli jsme potrestáni. Pozitivum však najdu ve hře všech starších žáků, kteří se bez ostychu pouštěli do napadání a útočných akcí a zvládli i hru v obraně. Na rozdíl od zkušených starších spoluhráčů. Máme na čem pracovat a těšíme se na dalšího soupeře,“ nevzdává se kouč Berouna Martin Davídek.

První body do tabulky si shodně připsaly týmy Suchdolu a Nového Strašecí, které se utkaly spolu. Suchdol držel po druhé třetině jednobrankový náskok, jenž však soupeř dohnal, a tak základní hrací doba o vítězi nerozhodla. V prodloužení se dařilo domácím, kteří nakonec rozhodli o své výhře a získali prémiový bod.

První tři body do tabulky slavil Rakovník, který odehrál první letošní zápas. Proti Blatné se prosadil hned čtyřikrát, což mu na vítězství jasně stačilo. „První zápas sezóny, na který jsme čekali déle než náš soupeř, jsme zvládli na jedničku. Naši dorostenci hráli celé utkání v tempu, plnili úkoly, které dostali a zaslouženě si připsali první tři body do tabulky. Z týmu soupeře bychom vyzdvihli výkon brankáře, který svůj tým opravdu podržel,“ vzkázal k soupeři trenér Rakovníka Pavel Slabý.

Tři body za těsnou výhru si z hřiště soupeře odvezlo Kladno. Proti Ústí nad Labem se mu podařila hlavně třetí třetina, v níž vstřelilo dvě branky a náskok udrželo. „Utkání bylo od úvodního hvizdu až do konce velmi vyrovnané. I přesto, že jsme v průběhu utkání dvakrát vedli, tak se nakonec z vítězství radovali hosté, kterým se podařilo vstřelit dva slepené góly v úvodu třetí třetiny. I přes velkou snahu a spoustu šancí se nám již bohužel nepodařilo skórovat. Dobrý dojem ze zápasu pak pokazila hromadná bitka hráčů po závěrečném hvizdu,“ mrzelo asistenta ústeckého trenéra Radka Červinku.

Divize Východ

Svítkov v krásném souboji těsně udolal Hostivař, Čamlíci si zastříleli

Hned ke dvěma zápasům nastoupily Malenovice proti Přelouči, v obou případech udržely čisté konto, a navíc vstřelily dohromady třináct branek. „Oba zápasy byly kompletně v naší režii, soupeř se snažil, ale my si v pohodě dokráčeli pro šest bodů. Jsem rád, že góly dávali i takzvaní sváteční střelci a my si zápasy doufám všichni užili. Jsou to další dvě důležité výhry a jsem opravdu zvědavý, co nás čeká v dalších zápasech,“ těší se hlavní trenér Malenovic Adam Kovařík.

Jasnou výhru zaznamenalo KOVO, které zvítězilo nad Brnem 12:2. „Do druhého zápasu sezóny jsme nastoupili s odhodláním napravit si chuť a reputaci z nevydařeného utkání v Heřmanově Městci. Hráči Brna pro nás byli vesměs velkou neznámou. Od začátku jsme se snažili hrát nátlakovou hru a hodně střílet, což nám v prvním utkání chybělo. V páté minutě jsme se štěstím vstřelili první branku a vypadalo to, že bychom mohli získat náskok už v první třetině, ale soupeř úsporně a dobře bránil a samozřejmě hrozilo nebezpečí rychlých brejků. I přes střeleckou převahu 15:3 v první třetině jsme vstřelili pouze dva góly. Uklidnění pro nás přinesla druhá třetina, kdy se nám v průběhu čtyř minut podařilo pětkrát skórovat. Vyrobili jsme i řadu chyb, kterých naštěstí pro nás soupeř využil jen dvakrát. Utkání hrané na obou stranách na dvě formace mělo výborné tempo a čtyři vyloučení za celý zápas svědčí, že hráči obou mužstev se soustředili na hru. Díky patří našim hráčům i soupeři,“ neskrýval po utkání spokojenost vedoucí týmu KOVA Pavel Kabát.

Zatím neporažení zůstávají Ježci z Heřmanova Městce, kteří si tentokrát poradili s Kyjovem. „Již na rozcvičce bylo znát, že se tým připravuje dost vlažně a moc se to nezlepšilo ani po upozornění na tuto skutečnost. Start do utkání tomu i odpovídal. Sice jsme se okamžitě ujali územní převahy, ale zkoušeli jsme samé kudrlinky a souhru až do prázdné branky. Po chybě našeho brankáře se soupeř ujal vedení 0:1, a tým se konečně probudil a značně zjednodušil svoji hru, což znamenalo ještě do první třetiny otočení výsledku. To, že jsme se dostali do vedení, nás naštěstí neuspalo a hráli jsme celkem ve slušném tempu. Zápas to byl myslím daleko pohlednější než ten předchozí, jelikož s námi soupeř přijel hrát hokejbal a nechtěl jen bránit. Opět jsme proházeli složení formací a konečně se nám prosadila zase jiná formace než jen ta první, což nám udělalo radost,“ byl nakonec s utkáním spokojený kouč Ježků Jiří Kozel.

Přestřelka proběhla mezi Svítkovem a Hostivaří, utkání se zvrtlo ve třetí třetině, kdy padlo celkem osm branek a výhru bral pardubický celek. „Myslím, že v zápasu jsme byli aktivnější a dokázali si vytvořit spoustu brankových příležitostí. Bohužel nás trápila mizerná koncovka, kterou jsme prolomili až v poslední třetině. Hostivař hrála velmi dobře a byl to pro nás rovnocenný soupeř. Konečně utkání hodné extraligy. Hráče musím pochválit za přístup k utkání, nasazení a bojovnost. I za nepříznivého stavu 1:3 jsme stále věřili, že zápas rozhodneme. Jak my, tak Hostivař předvedla skvělý hokejbal. Do příště musíme zapracovat na přesilovkách a počínat si zkušeněji při dvoubrankovém vedení v závěru zápasu. Nyní se již těšíme na pardubické derby, kam si pojedeme pro 3 body,“ hlásá odhodlaně lodivod Svítkova Martin Hlavsa.