Extraliga dorostu

Ve východní divizi Extraligy dorostu střílely branky pouze vítězové! Kelti udolali Kladno

Oproti prvnímu hracímu víkendu v Extralize dorostu přinesl ten druhý už větší množství zápasů. Nejvíce se dařilo Svítkovu, jenž vstřelil hned sedmnáct branek. Dobrý výkon předvedly také další tři týmy ve východní divizi, kterým se podařilo dát sedmnáct branek dohromady a dokázaly udržet čisté konto.

Divize Západ

Plzeň musela v utkání s Plzní dohánět ztrátu

Po úvodní výhře a udržení čistého konta si Kladno ve druhém zápase připsalo pouze bod. V utkání s Berounem muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém se prosadili Kelti. „Jsem rád, že jsme vyhověli Kladnu s posunutím utkání až na 15:30, aby soupeři mohli přijet i hráči hrající za juniorku. Zápas přinesl za slunečného počasí pro diváky slušný hokejbal, bojovný, na úvodní utkání sezóny i upracovaný a urputný. Vedli jsme 2:0, ale ve druhé třetině jsme se soustředili více na rozhodčí a tvrdší hru Kladna a bylo srovnáno na 2:2. Do třetí třetiny jsme pro vyčerpání gólmana Titla nastoupili v bráně s Kupcem (výborný výkon), a hra se přelévala z jedné strany na druhou. O našem vítězství rozhodla hned v úvodu prodloužení nejpohlednější akce utkání. Po krásném pasu Vrabce šel do samostatného úniku Taufer, a nekompromisně zakončil,“ mohl být s výhrou spokojený hlavní kouč Keltů Martin Davídek.

„Občas v zápase nevyhraje lepší tým, a to byl zrovna tento případ. Od začátku zápasu jsme soupeře jasně přehrávali, ale bohužel jsme udělali dvě individuální chyby a dostali tak soupeře do vedení. To se nám povedlo ještě do konce druhé třetiny smazat a věřili jsme, že zápas otočíme. Ve třetí třetině jsme měli místy i drtivý tlak, ale branku jsme již nedali. Na začátku prodloužení jsme se opět vrhli do útoku, ale po naší další neproměněné šanci jsme propadli a nejlepší hráč soupeře se v samostatném úniku nemýlil. Keltům gratuluji k vítězství. Zápas jsme si prohráli sami nevyužíváním šancí, jsou to pro nás bohužel ztracené body, protože takovéto zápasy musíme vyhrávat,“ netajil zklamání trenér Kladna Jakub Kotek.

První body do tabulky si připsala také Plzeň, která se představila na hřišti Blatné. Domácí se sice dostali v první třetině do vedení, ale Plzeň ve zbytku utkání zabrala. Ve zbylých třiceti minutách se jí postupně podařilo vstřelit čtyři branky a utkání tak jednoznačně zvrátila na svoji stranu.

Vyrovnané utkání se odehrálo v Novém Strašecí, kam zavítalo Ústí nad Labem. O vítězi nakonec rozhodla jediná branka, o kterou bylo úspěšnější hostující mužstvo. „První domácí utkání bylo velmi vyrovnané a začalo pro nás dobře. Bohužel poslední třetina byla z našeho pohledu hlavně o disciplíně, a to rozhodlo ve prospěch soupeře. Těsný výsledek nám ale odkryl mnohé detaily, s kterými můžeme dále pracovat. Bojovalo se až do posledního hvizdu, čehož si nesmírně cením. Náš tým se nezalekl ani značně vyspělejšího kádru, který přijel ve skutečně hojném počtu,“ zhodnotil utkání trenér Nového Strašecí Jaroslav Skalický.

„V první třetině bylo vidět, že šlo o první zápas nové sezóny. Spousta nepřesností na obou stranách a když už se někdo dostal do šance, tak ji zlikvidovali skvělí gólmani. Do druhé třetiny lépe vstoupili domácí, kteří na rozdíl od nás využili přesilovou hru, a navíc po chvilce přidali i druhý gól. Zlepšenou hrou a větším nasazením se nám podařilo ještě do konce druhé třetiny srovnat stav na 2:2. Ve třetí třetině jsme pokračovali v nátlakové hře, která nám přinesla dvoubrankové vedení. Na konci třetiny díky našim zbytečným vyloučením domácí dokázali snížit a tím zápas zdramatizovat. Konec zápasu jsme si však už pohlídali, a tak si připisujeme první tři body v sezóně,“ těšilo ústeckého asistenta trenéra Radka Červinku.

Divize Východ

Svítkov se střelecky pořádně rozparádil

Žádnou šanci na lepší výsledek nedostala v utkání Přelouč, na tu se totiž vrhl Svítkov, který se zastavil až na sedmnácti brankách. „Do zápasu s Přeloučí jsme chtěli vstoupit lépe než do posledního s Kyjovem. Hned od počátku jsme diktovali tempo hry. Dařila se nám koncovka a rychlými kombinacemi jsme prakticky nepustili soupeře do hry. Sehráli jsme i několik dobrých přesilovek z nacvičených signálů. Zápas nám pomohl sehrát útočné lajny a pomalu hledáme vhodné složení. Za zmínku stojí devět bodů Lukáše Novotného (3+6), který ukázal, že je po právu stabilním hráčem A týmu. V dobré střelecké pohodě působil i Matyáš Malý, který se trefil hned pětkrát. V dresu Přelouče opět vynikal brankář Čára. Divím se, že si ho ještě nevšiml nikdo z reprezentačních trenérů. Jsem rád, že se hráči neuchylovali ke zbytečnému sólování a místo toho volili stále kombinační hru. V neděli nás však již čeká soupeř silnějšího formátu, když k nám přijede pražská Hostivař. Těšíme se na tento výborný tým a věříme, že uvidíme skvělý hokejbal z obou stran,“ těší se už na další kolo trenérský lodivod Svítkova Martin Hlavsa.

„K tomuto zápasu není co dodávat, soupeř byl herně I fyzicky na výši, což prokazoval po celý zápas. Na začátek nás potkala docela vysoká marodka a tým, který je poskládaný z dorostenců, starších žáků, a dokonce i jednoho mladšího žáka, předvedl maximum svých možností. Jeho nasazení vzhledem k síle soupeře bylo až neskutečné, jak do každého střídání šli hráči pozitivně naštvaní a se snahou něco změnit, bylo fascinující je sledovat. Výsledek pro mě není rozhodující, jako to, s jakou vervou kluci bojovali a plnili to, co se jim řeklo. Pro mě vyhráli, za nasazení a plnění pokynů. Přesně takovéto zápasy je budou zocelovat a do budoucna jsou jejich prospěchem. Soupeři gratuluji k výhře,“ vzkázal kouč Přelouče Michal Křemenák.

Jasnou výhrou, i když s podstatně nižším skórem, zvítězila také Hostivař, která si poradila s čistým kontem s pardubickým Autosklem. „Jednoznačný zápas to rozhodně nebyl. Soupeř si vytvořil slušné šance, které neproměnil. Za stavu 3:0 mi přišlo, že už to vypustil a my si v klidu výsledek pohlídali, do té doby bylo vše pořád otevřené,“ všiml si trenér Hostivaře Tomáš Grepl. „Na zápas jsme se těšili a chtěli jsme se pokusit urvat nějaké body. Jenže během několika dnů nás nemile překvapily omluvenky, a tak sestava podle toho odpovídala. Ve dvanácti lidech se prostě proti takovému soupeři hrát nedá. Soupeř byl ve všech směrech lepší. Nemůžu odepřít týmu, že by nebojoval, ale to bylo málo. My máme nyní dva týdny pauzu, tak doufám, že doléčíme všechny šrámy, potrénujeme a do dalšího zápasu vlítneme v plné síle,“ věří ve zlepšení pardubický trenér Miloš Kamaryt.

Už druhou výhru v sezóně si připsal Heřmanův Městec, který také dokázal odehrát utkání s nulou. Brno domácího brankáře překonat nedokázalo a prohrálo 5:0. „Do Heřmanova Městce nás přijelo sedm do pole, a snažili jsme se dostat co nejmíň branek, což se nám po úporné obranné hře docela podařilo,“ těšil brněnského Martina Jaška alespoň částečně splněný úkol. „Brno přijelo díky omluvenkám hráčů pouze v sedmi hráčích, a tak se utkání místo na celé hřiště hrálo pouze na třetinu, kde se hrálo 5 na 5. "Vražedné" tempo soupeře jsme převzali i my, a tak se hrálo velmi nepohledné utkání. Zase na druhou stranu, co soupeři v tomto počtu asi zbývalo? Po první vstřelené brance bylo prakticky rozhodnuto o třech bodech. Náš výkon byl opravdu velmi pomalý a chybělo nám prakticky vše z toho, co umíme. Na vrch jsme přidali to, že jsme absolutně nestříleli na branku a bez toho prostě ani víc branek dát nejde. Když se kouknu na hru a výsledek, tak mně snad přijde, že Brno s námi uhrálo remízu, jelikož my se utkáním vyloženě protrápili a o nějakém nadšení z vítězství nelze ani mluvit," přiznal i přes vysokou výhru hlavní kouč Ježků Jiří Kozel.

Do čtveřice čisté konto hrálo ve prospěch Malenovic, které si jasně poradily s Kyjovem. „Do utkání jsme vstoupili dobře, dali jsme první šťastný gól, který nám hodně pomohl. Postupem času jsme soupeře čím dál víc drželi v pásmu. Celkově dnes byla hra dobrá, soupeři jsme dovolili jen dvě nebezpečné šance a sami si jich vytvořili velké množství. Opět musím tým pochválit, protože jsme odvedli stabilní a dobrý výkon,“ mohl být spokojený trenér Malenovic Adam Kovařík.