Extraliga juniorů

Klub nám vyšel velmi vstříc nákupem nového vybavení, těší trenéra hradeckých juniorů Kozu

První osmičku Extraligy Juniorů uzavírají hradečtí Piráti. Během podzimní části zaznamenali o jednu porážku více, než mají výher. Hlavní trenér Michal Koza upozorňuje na to, že má velmi mladý tým, ale i tak by ho rád viděl výše. Ani on rozhodně zimní přípravu nepodcenil.

Je pouze na nás vybojovat si vrchol sezóny


Podzimní výkony Pirátů byly jako na houpačce. Střídavě se jim dařilo a nedařilo, a i proto jim aktuálně patří osmá příčka. „Sice jsme po podzimní části skončili na 8. místě, nicméně jsem toho názoru, že ačkoliv máme velmi mladý tým, kvalitu máme na to, být pro play off v první šestce. Ovšem aby se ta kvalita projevila, musí kluci ještě přidat právě v přípravě, jak fyzické, tak herní, která celý tým zase posune o krůček dál. Ten pravý boj začíná až v play off, kde se všechny body mažou a je úplně jedno, kdo na koho narazí. Teď je pouze na nás, si tento vrchol sezony vybojovat a umístit se co nejlépe,“ říká odhodlaně trenér Hradce.


Ani hradecké juniory neminula poctivá zimní příprava, která může v jarní části rozhodovat. „Co se týká zimní přípravy, zaměřujeme se jak na střednědobou fyzičku, tak i hodně přidáváme sílu, balanční prvky a další hry a cvičení, které nutí kromě výkonu hráče používat také mozek. Klub nám vyšel velmi vstříc nákupem nového vybavení, jak pro přípravu v hale, tak na hřišti, za což jsem velmi rád a věřím, že nás to posune k tomu podávat na jaře stabilnější výkony,“ přeje si Koza.


Máme to ve svých rukách


Pro spoustu týmů patří k závěrečné prověrce pražský turnaj, kde mohou se soupeři porovnat své nabité síly. „Vrcholem přípravy pro nás bude turnaj Pražský Míček, který se doufám v kategorii juniorů letos nezruší pro nízký počet týmů. Je to mnohem lepší forma přípravy než přípravný zápas. Má to už nějaký náboj, můžeme si hrát se sestavou, dostatek prostoru dostanou i gólmani. Takže si opravdu hodně přeji, aby se turnaj obsadil a mohli jsme týden před začátkem soutěže na tuto perfektní přípravu vyrazit,“ věřil před zveřejněním konání kouč Pirátů.


„Na jaře je primární cíl účast v play off, a především další zabudování mladších hráčů do sestavy tak, aby byli plně připraveni do vrcholu sezony, kde mohou přijít zranění a podobně. Máme to ve svých rukách a pevně věřím, že si tento cíl splníme. Pak už začíná "jiná" soutěž a vyhraje ten odhodlanější, bojovnější a někdy i šťastnější, a my u toho rozhodně chceme být,“ řekl s úsměvem Michal Koza.



Tabulka Extraliga juniorů

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
6 38:17 18
2.
HBC Prachatice
5 12:13 12
3.
HBC Rakovník
6 20:22 6
4.
SK Rebel Praha
5 12:30 3