Extraliga dorostu

Repríza loňského finále pro mistra a až na Rakovník vítězili ve druhém kole domácí

CROSSDOCK Extraliga pokračovala tuto sobotu svým druhým kolem, které přineslo hned několik zajímavých střetnutí a výsledků. Po dopoledním východočeském derby, které nad Letohradem ovládl Hradec Králové, se pak zrak hokejbalových fanoušků upíral na pražské Lužiny.

Zápas kola:

HBC Hradec Králové 1988 vs. SK Hokejbal Letohrad 4:3 (1:2, 0:0, 3:1)

Střely: 30:32, vyloučení: 4:3, využití: 2:0, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 3. Novák (Ježek, Hudeček), 35. Fišer (Hrabica, Jiřík), 36. Hudeček (Mitra, Ježek), 40. Hudeček (Pekárek) – 9. Cvejn (Věchet, Faltus), 11. Cvejn (Faltus, Krejsa), 43. Běloušek (Cvejn. Hejtmánek J.).

Východočeské derby bylo ve druhém kole letošní sezóny zároveň zápasem kola. Zajímavé střetnutí začali lépe hráči Hradce Králové, jenomže Letohrad dokázal rychle otočit vývoj zápasu zpět na svoji stranu. Namoklý plast nedělal viditelnější problém ani jednomu týmu, takže diváci sledovali skutečně napínavé střetnutí. Nejzáživnější byla poslední část, kde se Pirátům podařilo vyrovnat a chvíli na to dokonce vrátit vedení zpět na svoji stranu. Aktivita poté zůstala i nadále na straně domácích, z čehož vyplynula i další branka do sítě Jelenů.

HBC Rakovník vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 3:5 (2:0, 0:4, 1:1)

Střely: 16:24, vyloučení: 4:2, využití: 0:1, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 1. Sýkora, 6. Kopecký (Pospíšil, Střeška), 35. Tvarůžek (Kopecký) – 24. Česák (Turyna), 24. Moravec (Staněk), 27. Veselík (Staněk), 28. Emmer (Turyna), 39. Turčani (Förstl, Zajíček).

Autoskláři cestovali do Rakovníka a po prví třetině měli pořádně namále! To domácí hráli skvěle a při první cestě do kabin mohli být více než spokojeni z vedení 2:0. Ovšem prostřední část zase patřila naopak jednoznačně Pardubicím. Čtyři branky v polovině třetiny poslaly rázem do vedení hosty, kteří si ho už vzít nenechali a dokráčeli k prvním třem venkovním bodům v letošním ročníku.

SK Sudoměřice vs. Elba DDM Ústí nad Labem 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Střely: 34:22, vyloučení: 7:7, využití: 2:1, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 8. Kaluža (Fraňo), 10. Fraňo (Toth, Liška), 39. Kaluža (Toth D., Toth M.) – 27. Soukup (Červinka), 37. Sokup.

Na jih Moravy cestovala v sobotu ústecká Elba, která tímto utkáním vstupovala do nového ročníku. A jako by bylo znát, že Sudoměřice chtějí nechat zapomenout na týden starý debakl z Plzně a tentokrát se v první periodě dostaly do dvoubrankového vedení. Druhá perioda přinesla kromě několika dvouminutových trestů na obou stranách také snížení Severočechů, a když o deset hracích minut později přišla i druhá trefa do domácí sítě, začínalo se prakticky od nuly! Jenomže domácí nakonec přeci jenom dokázali ještě překlopit misky vah na svoji stranu a dotáhnout tak zápas do vítězné a především tříbodové koncovky.

HBC Rondo Most vs. HBC Plzeň 6:2 (2:0, 4:1, 0:1)

Střely: 26:24 Vyloučení: 4:6 Využití: 2:0 Oslabení: 0:0

Branky a nahrávky: 3. Valenta (Bruštík, Chytrý), 14. Bruštík (Chyba), 17. Bačák (Singer, Krajíček), 18. Chyba, 25. Bruštík (Chytrý), 27. Prokš (Krajíček) – 27. Krch (Grozka, Valenta), 40. Benedikt (Krch)

Naprosto rozdílné utkání, oproti minulému týdnu, zažila ve druhém kole Plzeň. Ta přijížděla posilněná vysokou výhrou 5:0, s čímž ale v Mostě už vůbec nemohla kalkulovat. Naopak Rondo mělo po úvodním kole, kdy se v Pardubicích neprezentovalo špatným výkonem, o motivaci postaráno, což bylo znát i na hřišti. Domácí totiž rozjeli mocný brankostroj, a když v osmadvacáté minutě svítilo na světelné tabuli skóre už 6:0, vypadalo to s hosty tedy tuze špatně. Mečounům se tak alespoň ve zbývajícím čase povedlo snížit, i tak si ale domácí dokráčeli k pohodovému a zaslouženému vítězství.

HC Kert Park Praha vs. HBC ALPIQ Kladno 5:3 (2:0, 1:2, 2:1)

Střely: 18:27, vyloučení: 4:5, využití: 1:0, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 9. Kruček J. (Zvonek, Dejneka), 15. Kruček M. (Zvonek, Fejfar), 30. Kruček M. (Fejfar, Dejneka), 41. Roznberg, 42. Pala (Fejfar, Kruček M.) – 25. Hnízdil D. (Štěpaník, Špaček), 26. Šrámek (Kohout, Šíma), 43. Prokop (Hnízdil),

Zápas s velkým zet se uskutečnil na závěr celého druhého dějství v hlavním městě. Na Lužinách se totiž uskutečnila repríza loňské skvělé finálové série, tedy mezi Kert Parkem a Kladnem. A i tentokrát se více dařilo aktuálnímu mistrovi české hokejbalové extraligy. Pražané se ovšem dostali v průběhu do dvoubrankového vedení, jenomže to dokázal Alpiq v prostřední části expresně vymazat. Chvíli před druhou sirénou už se ale domácí radovali opět z vedení a ve stejném rytmu pokračovali i ve třetí části, kdy přidali další branky a hostům už dovolili jen pár chvil před koncem snížit.