Extraliga juniorů

Doufám v dohrání soutěže aspoň zkráceným způsobem, přeje si útočník Keltů Matěj Taufer

Junioři Kert Parku Praha zvládli podzimní část ve velkém stylu, když v 9 zápasech ani jednou nezaváhali a s 27 body vládnou juniorské Extralize. Nadvláda Kert Parku se odráží i v individuálních statistikách, kde na předních příčkách můžeme vidět hráče z pražského klubu.

Jedním z výrazných tváří juniorského celku pražského Kert Parku je mimo jiné i Matěj Taufer, odchovanec a talentovaný forvard berounských Keltů, jenž v pražském celku nastupuje na střídavé starty. Taufer se v rozhovoru rozpovídal o podzimní části, atypické zimní přípravě i plánech do budoucna.

Matěj si připsal v 6 zápasech 14 kanadských bodů za 5 branek a 9 asistencí, což mu vyneslo druhou příčku v tabulce nahrávačů a třetí místo v kanadském bodování. Šikovný útočník nastupuje i v 2. Lize ve středních Čechách v keltském dresu, kde se rovněž bodově činil. Ve 4 utkáních zaznamenal 6 branek a 4 asistence!


Tréninky s celým týmem mi chybí

Matěji, jak byste zhodnotil uplynulou podzimní zkrácenou část? Myslím, že se vám v Kert Parku povedla. Souhlasíte?

Uplynulou podzimní část bych hodnotil určitě kladně. Největším negativem bylo za mě její přerušení. Myslím, že jsme podávali dobré výkony jako tým, i když vždycky se dá něco zlepšit. Další věc je, že jsme se zatím neutkali se všemi týmy. Nicméně pevně věřím, že se s nimi na jaře utkáme a natáhneme naší vítěznou šňůru.

Probíhá u vás zimní příprava aspoň po malých skupinkách, nebo máte pokyny od trenérů, jak se udržovat v kondici individuálně?

V kondici se udržujeme individuálně. Dostali jsme pokyny od trenéra, a dokonce i nějaká ilustrační videa. Nicméně to nenahradí tréninky na hřišti s celým týmem. To mi určitě chybí.


Matěj Taufer z Berouna se okamžitě zařadil mezi tahouny juniorského celku pražského Kert Parku. Autor fotky: Pavlína Šachová.

Jsem spíš nahrávač

Myslíte si, že se letošní sezóna ještě zvládne regulérně dohrát?

Upřímně si to nemyslím, ale věřím v to. Doufám, že nějakým zkráceným způsobem by se to se štěstím mohlo dohrát. Byla by velká škoda, kdyby se to nedohrálo. Samozřejmě jsou důležitější věci, které mají prostě někdy přednost.

V individuálních statistikách se Vám letos také vede dobře. Označil byste se spíše za střelce nebo nahrávače?

Určitě spíš za nahrávače. Často v pozicích, kdy bych měl střílet, ještě něco zbytečně vymýšlím. To bych chtěl do budoucna zlepšit. Co se týče statistik, tak těžím hlavně z toho, že hraji v dobrém týmu, se spoluhráči, které znám už nějakou dobu.


Matěj Taufer září také v dresu druholigových Keltů mezi muži! Zdroj fotky: SK Kelti 2008.

Cíle? Dobrá parta a Extraliga mužů

Nastupujete i v 2. Lize za Kelty, kde rovněž okupujete první příčku. Hovoří se o postupu do 1. Ligy?

Před sezónou se lehce hovořilo, ale myslím, že momentálně je to mimo mísu. V týmu jsou hráči, kteří už mají rodiny a 1. Liga je oproti 2. Lize náročnější na cestování. Tudíž myslím, že momentálně tam ani žádné ambice nejsou. Hrajeme to hlavně pro zábavu. Do budoucna ovšem věřím, že by se Kelti mohli podívat i trochu výše.

Za sebou máte už i pár reprezentačních akcí. Na co vzpomínáte nejraději?

Nejraději určitě vzpomínám na Světový pohár 2019. To byl skvělý zážitek. Opravdu jsem si užil i zápas proti Kanadě na Světovém poháru 2018, to byl jeden z nejlepších zápasů, co jsem zažil. Obě akce byly skvěle uspořádané.

Jaké jsou Vaše hokejbalové cíle do budoucna?

Myslím, že mi bude stačit, když budu hrát v dobré partě a bude mě to bavit. Samozřejmě bych si rád někdy zkusil Extraligu, protože už jen z pozorování je to úplně něco jiného.

Matěj Taufer oslavil v roce 2019 na domácím Světovém poháru v České Třebové s reprezentací do 16 let bronzové medaile. Autor fotky: Jiří Zaňát.