Extraliga juniorů

Junioři Pardubic vyhráli gólem z poslední minuty! Kladno bralo dvě těsné výhry

Pardubice odehrály velmi těsný zápas s Heřmanovým Městcem, který rozhodly až v poslední minutě díky přesilové hře. Výborný výkon předvedla Hostivař, která vstřelila Malenovicím hned patnáct branek. Ústí se proti Plzni neprosadilo ani jednou. Kladno zvítězilo nad KOVEM až v prodloužení.


Hostivař se zastavila na patnácti brankách

Už devátou výhru v řadě slavil Svítkov, který si tentokrát poradil s Hradcem. „K utkání a vůbec celému dni jsme se rozhodli přistoupit velice profesionálně, a tak jsme tento den začali již v osm hodin ráno společnou týmovou snídaní. Ta měla za úkol nejen stmelit tým a dobře nasytit naše borce, ale zároveň jim ukázat, jak by se měli před utkáními správně stravovat. Poté následovala procházka podle Labe k Srnojedům, teambuliding, kde jsme si rozebrali hru a statistiky soupeře a pak již samotná příprava na utkání. To pro nás začalo dobře, když nám soupeř na konci první minuty věnoval přesilovou hru, ta se našim borcům podařila využít, když po Korbelově přihrávce otevřel účet zápasu Korec. Hrálo se převážně na branku Hradce, ale ne a ne se nám podařit skóre navýšit. Hradecký Vrkoslav byl ve své brance velice pozorný, a tak všechny naše střely končily bezpečně v jeho výstroji. V deváté minutě vybídl Hruška k brejkové situaci Rakovského a ten technickou bekhendovou střelou srovnal na 1:1. V dalším průběhu hry byly na obou stranách obrany velmi pozorné a brankáři čarovali, a tak k další změně skóre došlo až ve třetí třetině. Přeskupili jsme řady a začali ji velmi aktivně. To přineslo ovoce a podařilo se nám jít do vedení. Po obdržené brance se však soupeř nadechl k neskutečnému odporu a jen díky vynikajícímu Procházkovi jsme neprohrávali. Naštěstí jsme tento tlak ustáli a do konce utkání ještě dvakrát skórovali. Utkání bylo DERBY v pravém slova smyslu, na obou stranách emoce, tvrdé, ale férové souboje, hra nahoru dolů, plná střetů a nádherných zákroků gólmanů. Myslím, že divák si to musel naplno užít. Dokázali jsme podeváté v řadě zvítězit a upevnit si tak průběžné vedení v divizi východ Extraligy juniorů. Zapracovali jsme opět dorostence, a to nás těší. Příští týden nás čekají na jejich asfaltu Malenovice, budeme i nadále úspěšní? Sledujte naši cestu za snem a držte našim borcům palce, ať se jim opět podaří protáhnout sérii neporazitelnosti,“ přeje si trenér Svítkova Martin Bláha.

Těsnou výhru slavily Pardubice, které zvítězily gólem z poslední minuty. „Mohu začít opět povzdechem, že sestavu lepíme, jak se dá a líp asi do konce podzimu nebude, když se na marodku v 2. třetině přidal V. Šmíd, který si přivodil zranění ramene, a ačkoliv se nepotvrdilo zlomení klíční kosti, zpět v sestavě asi taky jen tak nebude. Museli jsme tedy utkání dohrát na dvě pětky, a to ještě J. Jožák dohrával se sebezapřením, když ho limitovalo zranění krku. I přes to všechno jsme utkání měli vyhrát. Většinu utkání jsme hráli na půlce soupeře, ale střelba gólů není disciplína, která by nás letos zdobila. Bitnara v brance jsme se snažili prostřelit a on se kupodivu nedal a vše pochytal. Naplnila se tak slova z první přestávky, kdy jsem říkal, že si tohle utkání můžeme prohrát jen my, a to individuálními chybami, anebo přesilovou hrou - možná jsem měl mlčet. Mrzí hlavně ta spousta situací, kdy jsme měli na zakončení dostatek času, byli v nejlepší možné pozici a my to vystřelíme přímo doprostřed branky. Ze zápasu jsme chtěli urvat tři body, proto jsme i v závěru utkání hráli dost aktivně, a nakonec nebereme žádný, když nás vyloučil rozhodčí dvě minutky před koncem za minimálně sporný faul a my v oslabení inkasovali 49 vteřin před koncem. Již teď ale ladíme formu směrem Třinec, jelikož máme další dvě omluvenky," dělá kouči Ježků Jiřímu Kozlovi těžkou hlavu složení týmu.

Vítězství slavil také Třinec, který se ujal tříbrankového vedení, které sice Bulldogs Brno snížili, ale k dalšímu zdramatizování zápasu se už nedostali. Hned patnáct gólů vstřelila Hostivař, která rozhodně nešetřila Malenovice. Svého soupeře jasně přestřílela a Samuel Kucharčík si připsal hattrick.


Plzeň ani jednou neinkasovala

Ani jednu branku nedokázalo vstřelit Ústí, a prohrálo tak s Plzní 5:0. „Ústí jsme chtěli vrátit porážku z prvního kola. A i přes absenci několika hráčů základní sestavy jsme celé utkání odehráli s vysokým nasazením a aktivní hrou. Jen ve druhé třetině jsme měli pasáž, kdy jsme soupeři dali tři přesilovky za sebou a museli jsme se pouze bránit. Myslím si, že v tu chvíli se utkání zlomilo v náš prospěch, když se soupeři nepodařilo z přesilovek vyrovnat a ve třetím oslabení v řadě utekl Dan Král a dal na 2:0. Skvělý výkon předvedl také Jakub Šlechta, který nás několikrát podržel,“ byl spokojený trenér Plzně Tomáš Semera.

V prostřední části se ujaly tříbrankového vedení Prachatice, které zvládly udržet náskok nad Rakovníkem až do závěrečné sirény. Hned patnáct branek přinesl zápas mezi Novým Strašecím a Berounem. Domácí vstřelili pět branek, ale na výhru jim to tentokrát nestačilo. Kelti jich totiž dali hned deset a tři body putovaly k nim.

Dva zápasy odehrálo Kladno, které se v sobotu střetlo s KOVEM, se kterým odehrálo velmi vyrovnaný zápas. Základní hrací doba branku nepřinesla a hráči Kladna rozhodli až v prodloužení. Také úterní duel Kladna skončil jednobrankovým výsledkem. Dvakrát s Novým Strašecím Kladenští ztráceli, ale v obou případech vyrovnali a nakonec přidali rozhodující gól.