Extraliga juniorů

Junioři Rakovníku nebodovali ani v jednom zápase, Malenovice jako první porazily Svítkov!

Hráči Svítkova utržili první letošní porážku, kterou jim přinesly Malenovice. Ty o svém vítězství rozhodly ve třetí třetině. Pardubicím se proti Buldokům nepovedlo prosadit. Plzni se podařilo vstřelit deset branek. Rakovník nezískal ze dvou zápasů žádný bod, Prachatice si připsaly tři body z šesti.


Pardubice se neprosadily ani jednou

Bez inkasované branky odehráli zápas Buldoci, kteří nastoupili proti Pardubicím. Ti dali druhý gól až při soupeřově hře bez brankáře, kterou Pardubice zkusily v závěru, vyrovnat se jim ale nepodařilo, podruhé inkasovaly a nezískaly ani jeden bod. Pro výhru si naopak hned od začátku nakročila Hostivař, která se utkala s Hradcem. Ten se prosadil až v samotném závěru zápasu, kdy už bylo se strany pražského celku o vítězství rozhodnuto.

První porážku inkasoval Svítkov, který nestačil na Malenovice. „K sobotnímu zápasu jsme se vydali do Malenovic, kde nás čekal nevyzpytatelný soupeř. Vstup do utkání se nám vyvedl a již ve třetí minutě jsme se ujali vedení. Soupeř vyrovnal po naší nepozornosti a nedůraznosti před brankou opět skvěle chytajícího Šťovíčka. Závěr třetiny byl zakončen ukázkovou akcí dva na jednoho a vsítěním branky Josefa Vlašiče po přesné přihrávce Jakuba Ilicha. Tato třetina byla bohužel z naší strany jediná gólově úspěšná. I přes herní a střeleckou dominanci (na střely 19:47) a kontrolu hry jsme udělali více chyb v obranném i útočném pásmu, které nás stály vítězství a ukončily naši krásnou sérii výher. V tréninku se budeme hodně věnovat těmto chybám a věřím, že v dalším utkání najedeme opět na vítěznou vlnu. Závěrem bych chtěl poděkovat celému týmu za disciplinovanost a důvěru, protože udržet hráče v klidu i přes velkou agresivitu soupeře a vulgaritu jeho realizačního týmu bylo celý zápas velice těžké,“ přiznal trenér Pardubic Tomáš Kroupa.

„Od začátku jsme chtěli hrát důrazně a rychle, dařilo se to spíše z poloviny. Svítkov se prosadil velmi brzy po našem absolutním nedůrazu u vlastního brankoviště. Povedlo se nám srovnat, ale soupeř, prakticky po stejné akci, jakou jsme skórovali my, skóroval taktéž. Druhá třetina byla hodně bojovná, příliš šancí nebylo, ale opticky byl mírně lepší soupeř, který často střílel prakticky ze všeho. Ve třetí třetině jsme postupně přebírali otěže a zápas byl čím dál více nervózní. Pět minut před koncem jsme dokázali proměnit přesilovku a srovnat, za další dvě minuty jsme už po důrazu na brankovišti vedli a za pár sekund přidali další branku. Druhý povedený závěr na domácím hřišti po sobě. Hra už vypadala konečně dobře a odrazilo se to i na výsledku. Soupeře jsme v závěru prakticky nepustili na míček. Možná to vypadá jako štěstí, ale štěstí to nebylo, celý zápas jsme si za tím šli, a nakonec jsme moc rádi, že se to povedlo. Teď je třeba navázat v dalších zápasech,“ přeje si odhodlaně kouč Malenovic Adam Kovařík.


Plzeň se zastavila na desítce

Svému soupeři nedala žádnou šanci Plzeň, která zvítězila na svém hřišti jasně nad Rakovníkem 10:1. K utkání jsme přistoupili zodpovědně a od začátku jsme určovali tempo hry, což jsme vyjadřovali i vstřelenými góly. Varovným prstem může být jen třetí třetina, kdy jsme přestali kombinovat a hráči začali hrát až moc sami na sebe,“ byl si vědom trenér Plzně Tomáš Semera.

Dobrý zápas odehrálo také Ústí, které se ujalo dvoubrankového vedení, na které Prachatice zareagovaly, ale tým Elba DDM dalšími dvěma góly rozhodl o své výhře. Druhý zápas odehrály Prachatice o den později, tentokrát si poradily s Rakovníkem 4:2. Stejným výsledkem skončil také zápas KOVA a Nového Strašecí, i tady vyhráli domácí, kteří rozhodli o zisku bodů už v první třetině.