Extraliga juniorů

Junioři Třince udolali vedoucí Svítkov po nájezdech! Plzeň nasázela 7 branek

Třinec si vyšlápl na Svítkov, proti kterému nakonec bral dva body. Týmy Hradce a Hostivaře zvládly odehrát zápas bez inkasované branky a došly si pro plný počet bodů. Nezaváhaly ani Malenovice. Plzeň se proti Berounu trefila sedmkrát. Zápas Ústí proti Kladnu měl čtyřgólového střelce.


Hned dva týmy neinkasovaly

Ani jednu branku nedovolila svému soupeři vstřelit Hostivař, která se naopak trefila do černého hned pětkrát a došla si pro hladké vítězství. Bez inkasované branky odehrál zápas také Hradec, proti kterému nastoupili Buldoci. Ani těm se nepovedlo vyzrát na brankáře soupeře a podlehli mu 0:4.

Utkání se podařilo otočit Malenovicím, které za tři body porazily Heřmanův Městec. „Hodně těžké utkání, začátek jsme nechytili a docela jsme byli rádi, že jsme po první půli prohrávali "jenom" 0:1. Pohyb nebyl ideální, hledali jsme zbytečně složitá řešení a rychlost rozehrávky byla příšerná. Změny na druhou půli jsme udělali a začali jsme konečně hrát, jak jsme chtěli. Povedlo se srovnat, využít přesilovku a pak ještě jednou udeřit. Třetí třetinu jsme odehráli velice zodpovědně, a když se pět minut před koncem povedlo šťastnou střelou přidat čtvrtou branku, dohrávalo se nám dobře. Na konci jsme museli bránit dlouhé oslabení ve třech, ale obstáli jsme. Velké zlepšení nastalo v obraně, tam jsme se hodně uklidnili a zpřesnili hru. Dokázali jsme vyhrát druhé utkání v řadě a hodláme tuto sérii prodloužit. Tým zaslouží velkou pochvalu za celkové zlepšení,“ těšilo trenéra Malenovic Adama Kovaříka.

Těsný zápas odehrál Svítkov se Třincem, domácí nakonec brali těsnou výhru 4:3 po samostatných stříleních. „Sestavu jsme kvůli zraněním a karanténám opět doplnili o dorostence a starší žáky a šli jsme se se silným soupeřem, v jehož řadách nechyběl ani obávaný Jan Stromko, porvat o dobrý výsledek. Utkání bylo hráno ve svižném tempu a na obou stranách byly k vidění velice pohledné akce. Kvůli našim oslabením si Třinec otevřel na našem hřišti slušnou střelnici (25:43). Procházka, který v tomto utkání střežil naši svatyni, byl však velice pozorný a chytal v neskutečné formě. I díky tomuto aspektu jsme tři minuty před koncem normální hrací doby vedli o dvě branky a vše se zdálo na dobré cestě ke třem bodům. Dvě individuální chyby, kterých jsme se v závěru dopustili, kdy jsme si nedobře rozebrali soupeře a pozdním dostoupením jeho střelců jsme dopustili srovnání skóre, však poslali utkání do prodloužení. V něm se nám nepodařilo využít nabídnutou přesilovou hru, a tak zápas musela po padesáti minutách rozhodnout až individuální dovednostní soutěž. V té byli Třinečtí úspěšní dvakrát, zatímco za naše barvy proměnil nájezd pouze Dan Martínek, a tak na nás zbyl z tohoto krásného utkání pouze jediný bod. Oslabení nás stála mnoho sil a ty možná na konci trochu chyběly. Mrzelo nás hlavně to, že jsme se dvakrát poslali do tří za vyhození míčku mimo hrací plochu. Těchto chyb se prostě musíme příště vyvarovat. Jediný získaný bod má však pro nás cenu zlata. Jelikož i kdybychom již všechna zbývající utkání prohráli a ostatní kandidáti na postupové příčky ani jedenkrát nezaváhali, třetí postupovou příčku do jarní nadstavby nám již nikdo nevezme. Ideální by však bylo svou pozici ve zbývajících třech zápasech ještě vylepšit a přenést si do jara jeden nebo dva bonusové body. Za zmínku ještě stojí osobnost Jana Stromka, již jeho příprava před utkáním, stejně jako jeho hra a vystupování v utkání samotném, by měla být pro mnoho hráčů nejen této kategorie inspirací,“ upozornil trenér Svítkova Martin Bláha.


Škurla rozhodl zápas s Kladnem

Už ve čtvrtek se utkal Beroun s Kladnem a svému soupeři těsně podlehl. Kladno uspělo díky dvěma využitým přesilovým hrám. Keltům se nepovedl ani sobotní zápas, ve kterém prohráli s Plzní 7:4. Do utkání jsme vstoupili dobře, vedli 2:0, ale bohužel jsme se následně vedením uspokojili. Místo toho, abychom soupeře dorazili, tak jsme jej pustili zpět do utkání po velmi špatně odehrané druhé třetině. Ve třetí třetině jsme už opět podali precizní výkon a získali díky tomu důležité tři body,“ těšilo nakonec kouče Plzně Tomáše Semeru.

Sobotní utkání nezvládlo ani Kladno, které přivítalo na své půdě Ústí. Za hosty zazářil Jan Škurla, který se zapsal do listiny střelců hned čtyřikrát! Pět branek vstřelily svému soupeři také Prachatice, které si rozdělily góly rovnoměrně do celého utkání a postupnými kroky si došly pro plný počet bodů. Pro ten si došlo také Nové Strašecí, i ono slavilo pětkrát. Zápas ovlivnila vyloučení, protože hned čtyři branky z šesti padly při přesilové hře. Rakovník ale odešel s prázdnou.