Extraliga dorostu

Z možnosti účastnit se reprezentačních srazů jsem nadšen, hlásí Štěpán Trajer

Mezi oddíly, které hrají Extraligu dorostu, patří také SK Rebel Praha. Tento pražský celek zatím okupuje předposlední místo v západní divizi, i přesto se v tomto týmu najdou individuality. Jednou z nich je Štěpán Trajer, který si svými výkony řekl o nominaci do reprezentace U16!

Hlavní příčinu našeho dosavadního nezdaru vidím v nedostatku hráčů

Štěpáne, zatím se vám v sezóně příliš nedaří. Máte na kontě 4 body a jste na předposledním místě. Kde vidíte chybu?

Hlavní příčinu našeho dosavadního nezdaru vidím v nedostatku hráčů, kteří patří věkem do dorostu. Do zápasů nastupuje většinou okolo šesti dorostenců, tím pádem zbytek týmu tvoří starší žáci. To není samozřejmě optimální.

Na čem budete muset zapracovat, abyste se mohli vyrovnat těm nejlepším?

Klíčem je hrát týmově, jít do každého utkání s maximálním nasazením a hrát sebevědomě. Nesmíme propadat beznaději po první výsledkově nepovedené polovině soutěže.

Jak u vás probíhá zimní příprava? Soustředíte se spíše na fyzičku, nebo také chodíte trénovat na hřiště?

Zatím intenzivně trénujeme hlavně kondičně, v programu máme úpolové tréninky a hokej, nově chodíme trénovat s hráči amerického fotbalu. Od února začínají tréninkové jednotky na hřišti. Doposud si zimní přípravu mohu jen chválit.

Foto: SK Rebel Praha. Štěpán Trajer je tahounem pražských dorosteneckých Rebelů!

Chceme dobrou zimní přípravu přenést do výkonů na hřišti

Jaké cíle si na sebe i na tým kladete do jarní části sezóny? Budete se snažit dostat do vyšších příček tabulky?

Chceme dobrou zimní přípravu přenést do výkonů na hřišti. Také bychom rádi zhodnotili zkušenosti z první poloviny soutěže. Po dlouhé absenci kvůli zranění se nám vrací i kapitán, tak doufám, že zlomí naši kletbu a posuneme se v tabulce výše.

Jste jedním z hráčů, kteří ve svém celku vyčnívají. Máte na kontě 8 bodů stejně jako Filip Grof. Jak na sobě pracujete?

Mým cílem je co nejlepší výkon týmu. Snažím se být platným hráčem hlavně na hřišti, ne ve statistikách a číslech. Ve volném čase posiluji a celkově pracuji na své kondici.

Dokonce jste si vysloužil pozvánku do reprezentace U16. Byl jste za ni rád? Jak jste si užil kemp v Plzni?

Z možnosti účastnit se takových kempů jsem nadšen, vždy mě to posune o kus dál. Tyto akce jsou super zážitky a poslední kemp v Plzni neměl chybu. Vrcholem byl samozřejmě zápas proti U18. Udělám vše pro to, abych si místo v reprezentačním týmu udržel.