Extraliga juniorů

Chci si vytvořit v hokejbale vlastní odkaz, proto se zaměřuji jen na sebe, vzkazuje mladší z dvojice Wróbelů

Ve 2. Lize na severu Moravy vládne individuálním statistikám teprve 17letý Jakub Wróbel z Karviné, který nastupuje i v Extralize mužů a Extralize juniorů za Třinec. Čeká tohoto talentovaného hokejbalistu stejně zářná budoucnost, jako jeho bratra?

Na 1. Ligu to není

Jakube, ve 2. Lize na severu Moravy si držíte s „B“ týmem Karviné třetí pozici, jste v kabině spokojeni s tímto umístěním?

No v béčku jsme se ne vždy sešli v úplně ideální sestavě, ale i tak jsme dokázali po podzimní části uhrát 3. místo v tabulce, takže to hodnotím kladně a doufám, že nám to půjde i v jarní části a dojdeme co možná nejdále.

Hovořili jste v týmu, že byste chtěli někdy v budoucnu postoupit do 1. Ligy?

No tak to asi ne, v béčku máme tým sestavený převážně z juniorů a občas nám přijde pomoci někdo z A týmu, takže sestavit konkurenceschopný tým, aby uspěl v 1. Lize, to úplně není.

Ve 2. Lize se Ti individuálně náramně daří. Vyhovuje Ti tempo a styl hry více než v juniorské Extralize? Jaké jsou hlavní rozdíly mezi těmito dvěma soutěžemi?

Na osobní statistiky nehledím. Snažím se hrát svůj nejlepší hokejbal. Samozřejmě tam stále vidím rezervy, ale pokouším se je odbourávat. Chci být co nejvíc platný svému týmu, a to je pro mě priorita. V mládežnických kategoriích se hraje nahoru a dolů, mužský hokejbal je daleko silovější, hra je rychlejší.


Priorita? Jednoznačně Karviná

V juniorce nastupuješ za Třinec, v dospělé kategorii za Karvinou, cítíš se více jako karvinský nebo třinecký sportovec?

Tak samozřejmě, že jako ten karvinský, v Třinci s pár spoluhráči působíme na střídavé starty, ale největší prioritou je pro mne Karviná.

Ovlivnily nějak Tvou kariéru úspěchy, které jsi mohl sledovat na vlastní oči u svého bratra Tomáše, například na mezinárodní scéně?

Můj bratr dokazuje už spoustu let, že je jeden z nejlepších hráčů, co v hokejbale působili a stále působí. Vyhrál vše několikrát a já ho obdivuji, ale musím se zaměřit na sebe, protože si chci utvořit vlastní odkaz.



Jakub Wróbel si v 8 zápasech sezóny v dresu Třince v Extralize juniorů připsal 18 kanadských bodů za 9 gólů a stejný počet nahrávek! Autor fotky: Jana Nekolová.