Extraliga dorostu

Extraliga dorostu přinesla sice jen tři utkání, ale obrovské množství branek

Ve třech zápasech Extraligy dorostu padlo dohromady neuvěřitelných čtyřicet branek! Hned jednadvacet z nich vstřelili hráči Kladna, kteří si tak jasně poradili s KOVEM B. Dařilo se ale také Hodonínu, který dal gólů čtrnáct. Čisté konto udržel Hradec, který zdolal Svítkov 3:0.


Hradec neinkasoval

Zápas Hradce se Svítkovem vyzněl jasně pro domácí celek, který se dostal poprvé do vedení v první třetině. Dlouho držel Svítkov s Hradcem těsné skóre a zápas pro něj nebyl ztracený. Domácí hráči však přidali v sedmatřicáté minutě druhý gól a nakročili k výhře. V závěru zkusili hosté ještě hru bez brankáře, ale recept na brankáře Pirátů nenašli, oproti tomu Hradec potrestal hru bez brankáře a připsal si vítězství 3:0.

„Po nepříliš vydařeném vystoupení v EXcellent league jsme nastoupili do podzimní dohrávky velmi rozpačitě. Chyběl nám pohyb a klid. Soupeř s přehledem hlídal střední pásmo a my jsme ztroskotávali hned v rozehrávce. Velmi špatnou hru předvedli naši obránci. Dopustili jsme se i mnoha vyloučení, kdy jsme ztratili hodně sil v oslabení. Z mého pohledu vše špatně. Je potřeba spadnout zpátky na zem, začít pracovat a zlepšit individuální činnosti jednotlivců. O týmovém pojetí hry se též nedalo hovořit,“ nebyl s utkáním spokojený trenér Svítkova Martin Hlavsa.


Kladno překročilo dvacet gólů

Ještě lépe se dařilo Hodonínu, který se představil v Porubě. Hosté nastoupili do zápasu výborně od první minuty, ve které vstřelili hned dvě branky! Ve své show pokračovali i nadále, a po první třetině svítil na tabuli stav 0:8. Domácí sice vyhráli závěrečnou třetinu, ve které vstřelili dvě branky, ale to už na náskok Hodonína nestačilo. Nepomohlo jim ani zranění brankáře, za kterého musel do brány už v první třetině zaskočit hráč z pole. Hosté si připsali tři body za výhru 14:2. Hattrick si připsali Sebastian Jánoš a Roman Žádník.

Také Kladno prokázalo střeleckou chuť, a i tento celek vstřelil velké množství gólů. Zastavil se dokonce až za dvacítkou. V utkání s KOVEM B dovolil svému soupeři pouze osm střel, se kterými si poradil Marek Štěpánek a nedovolil domácím skórovat ani jednou. Jeho spoluhráči naopak vstřelili hned jednadvacet branek a zápasem prošli bez zaváhání. Šest gólů vstřelil Jáchym Jelínek, o jeden méně dal Ondřej Kučera a čtyři zásahy zaznamenal kapitán Jiří Rod.