Extraliga dorostu

Dorostenci Plzně s Kert Parkem nezaváhali, Hradec se ani jednou netrefil

Plzeňští dorostenci si vytvořili proti Kert Parku velmi dobrý náskok, který dovedli do vítězného konce. Hradec se utkal s Pardubicemi, proti kterým nenašel recept na překonání gólmana. Heřmanův Městec si vynutil prodloužení, ve kterém však se Svítkovem padl. Kelti stáhli ztrátu, ale body nebrali.


Divize Východ

Svítkov zvítězil až po samostatných stříleních

Pouhou vteřinu před koncem první třetiny využil přesilovou hru pardubický Filip Kamaryt, který poslal svůj celek proti Hradci do vedení. Také druhý gól daly Pardubice v početní výhodě. Ty tak nakonec byly rozhodujícím faktorem, díky kterému Pardubice zvítězily 2:0. „Začátek zápasu z naší strany nebyl úplně podle představ, Hradec nás ze začátku přehrával a byl více na míčku. V závěru první třetiny jsme se postupně dostávali již do zápasového tempa a využili jsme hned první nabídnutou přesilovku v zápase, vteřinu před první sirénou se trefil Filip Kamaryt. Od druhé třetiny se již naše hra zlepšila jak v útoku, tak i v obraně. Ve třetí třetině jsme využili další nabídnutou přesilovku gólem Dominika Langa. Celkově první jarní zápas dorostu hodnotíme pozitivně, zasloužené tři body proti Hradci, a ještě k tomu čisté konto. Velmi nás potěšilo, že kluci i přes pár bolestivých zákroků zůstali hlavou v zápase a nenechali se rozhodit soupeřem, díky za to,“ vzkázali chválu svému celku trenéři Miroslav Blažek a Aleš Hlaváček.

Velmi vyrovnaný zápas se odehrál mezi celky Heřmanova Městce a Svítkova. Domácí dvakrát doháněli ztrátu, což se jim v obou případech podařilo, a tak muselo jít utkání do prodloužení. Sedm sekund před jeho koncem se prosadil Tomáš Koudela, který přisoudil bonusový bod pro svůj tým. „Chtěli jsme se konečně zvednout z deky, kterou poslední zápasy máme. Bohužel, stále se nedokážeme dlouhodobě dostat do tlaku, a vždy nás přibrzdí zbytečná vyloučení. Ačkoliv jsme si brankové příležitosti vytvořili, koncovka znovu nebyla dobrá. Nejsme dobří v osobních soubojích, nemáme dobrý pohyb po hřišti, nejsme herně chytří, nekomunikujeme. Z tréninku jsme si do zápasu přenesli velmi málo. Pokud se chceme rovnat s nejlepšími, musíme přidat ve všech činnostech. Část zápasu se nesla ve znamení to nevymyslíš a vrcholem bylo hned několik trestů v prodloužení. Věřím, že jsme v kabině pojmenovali věci pravými jmény a půjdeme do dalšího zápasu úplně jinak. Bohužel ani výkony klíčových hráčů nejsou optimální. Přísnější měřítko snesli pouze Koudela s Luxem, dobrou týmovou práci odvedl Drozd. Naším nejlepším obráncem byl však Kuba Besperát – starší žák, který tento post prakticky nehraje. Předpokládám, že do dalšího zápasu půjdeme s upravenou sestavou a šanci dostanou i jiní hráči. Hrajeme Extraligu dorostu, je potřeba si to uvědomit. Není možné doptávat se hráčů, jestli vůbec na zápas jdou. Není možné nabádat hráče k pohybu v tréninku a 100% přístupu, kdy se zastavuje hned první cvičení. Není možné se nerozcvičit na zápas. Tým si musí zvyknout na pojmenování pravdy a upřímnost, jinak se nehneme z místa a problémy se neodstraní. Kdo to nepochopí, pro něho bude Extraliga dorostu konečná a v tomto sportu bohužel neuspěje,“ nenechává si pro sebe kritiku kouč Svítkova Martin Hlavsa.

Výborné utkání odehrála Karviná, která sice hrála po první třetině s Porubou bez branek, ale pak udeřila. V prostřední části se radovala hned čtyřikrát. Na první gól již po patnácti vteřinách hosté díky Lucii Kubínové odpověděli, ale to bylo od nich všechno, další čtyři branky z holí domácích hráčů a jejich jasná výhra 5:1.


Divize Západ

Kelti zabrali příliš pozdě

V utkání s Kladnem se podařilo Keltům vstřelit čtyři góly, ale proti tomuto soupeři to bylo málo. V závěrečné části domácí zabrali, dali tři góly a dostali se pouze na jednobrankovou ztrátu. Kladno si ale náskok nenechalo vzít, přidalo další dva přesné zásahy a výhru si pohlídalo. Mrzí mě ztracené první dvě třetiny, pak už se s takovým soupeřem jako Kladno strašně těžko cokoliv dohání. Příště musíme hrát od začátku zápasu. Každopádně musíme zápas hodit za hlavu a připravit se na další víkend, protože nás čeká klíčový dvojzápas," je si vědom trenér Berouna Petr Laška.

Vysokou výhru slavila Plzeň, která se střetla s Kert Parkem. Proti pražskému celku se dostala do pětibrankového vedení, na které hosté sice zareagovali, ale jeden gól byl na tohoto soupeře málo. „Začátek zápasu byl zbytečně rozpačitý a nervózní. První branka nás uklidnila, bohužel jich mělo v první třetině být více! Ve druhé části přišlo zlepšení, a to zápas rozhodlo. V činnostech, ze kterých padají branky, jsme pořád slaboučcí a je jedno, že se vyhrávají zápasy. Máme úkol připravovat hráče pro A-tým, tak proto říkám slaboučcí. Budeme pracovat na založení útoku a přesilových hrách. Klukům nechybělo nasazení a bojovnost, což je základ dobrého výkonu. V dalších týdnech nás čekají klíčové zápasy, budeme opět pracovat,“ upozorňuje plzeňský Michal Edl.