Extraliga juniorů

Junioři Ústí s Třincem neinkasovali, Kelti vyhráli nad Kladnem až v prodloužení

Výsledek zápasu Ústí a Třince mluví ve prospěch Elby DDM, která se však o body strachovala až do konce. Kelti otočili zápas s Kladnem a zvítězili v prodloužení. Buldoci díky skvělé druhé třetině zdolali Malenovice. Ježci sice přestříleli Pardubice, ale body jim to nepřineslo.


Nadstavba – Skupina A

Třinec se proti Ústí neprosadil

Bez inkasované branky odehrálo svůj zápas Ústí, které hostilo Třinec. O body se však muselo bát do poslední minuty. Druhý gól totiž přidali domácí až v závěru, kdy si pojistili tři body. Dobrý náskok si vytvořila proti Prachaticím Plzeň, která se naopak strachovat nemusela. „K utkání v Prachaticích jsme jeli v nepříliš početné sestavě. Kluci se s tím však zdatně poprali. Díky našemu aktivnímu pohybu jsme nutili soupeře k faulům. Dvě přesilovky se nám podařilo proměnit a dalších několik vyložených šancí pochytal domácí brankář. Přesto jsme si dokázali vypracovat až čtyřbrankový náskok. V poslední třetině už jsme oproti minulému víkendu náskok nepromrhali, a díky tomu vezeme důležité tři body,“ mohl být spokojený trenér Plzně Tomáš Semera.

Svítkov si zvládl poradit s oslabenou Hostivaří 5:1. „Další kolo Extraligy juniorů nás na domácí půdě čekal nelehký soupeř z Hostivaře. Na podzim jsme v Praze sehráli velice vyrovnané utkání, které skončilo 8:6 pro Hostivař. Tentokráte si však její největší hvězdy plnily extraligové povinnosti v Dobřanech, a tak jsme toho chtěli využít a urvat všechny body pro sebe. Hned od začátku jsme se snažili diktovat tempo hry a postupným tlakem dobývat Keprtovu branku. Ten však byl rozhodnut nekapitulovat, a tak soupeř náš tlak ustál. Vzhledem k tomu, že ojedinělé střely soupeře kryl výtečně chytající Procházka, byl stav po první části 0:0. Řekli jsme si v kabině, že na systému hry ani na přístupu nebudeme nic měnit. Budeme trpěliví a donutíme soupeře k chybám, které potrestáme. Z přemíry snahy však vyplynula vyloučení, a tak jsme Hostivař pustili do hry, když si během prvních pěti minut druhé třetiny zahrála přesilovku pět na čtyři a následně druhou, ze které byla půl druhé minuty přesilová hra pět na tři. V těchto oslabeních jsme však zůstali velice pozorní a Matějové Kábrt a Malý dokázali pro svůj tým uspořit mnoho cenných vteřin svou výtečnou hrou tělem v útočném pásmu. Následně jsme dokázali dvakrát skórovat, když se nejprve prosadil Birta a po minutě Tomeš. Soupeř byl v tu chvíli opařen, když nevyužil svou dlouhou přesilovou hru a následně dvakrát inkasoval. Nabádali jsme své svěřence k ještě vyšší aktivitě a zlomení odporu soupeře. Ve 26. minutě jsme dostali možnost přesilové hry a s tou jsme si parádně poradili. Obránce Korbel se postupně přesunul za Keprtovu klec a přesnou prudkou přihrávkou napříč pásmem vybídl na modré čáře ke skórování Kábrta - 3:0. Do třetí periody jsme tak vstupovali s příjemným vedením. Opět jsme hráli velice aktivně a naše hra přinesla další parádní gól. Kapitán Mouse, ke kterému se dostal míček po ose Korbel - Martínek, se dostal již mimo střelecký úhel, neboť ho Keprt svým pohybem vytlačil za svou svatyni. Mouse vak zakončil od zadního mantinelu a Keprta překonal odrazem od zadní strany vyrážečky 4:0. Za Hostivař ještě v 38. minutě vykřesal jiskřičku naděje Adam Šťastný, který po velkém tlaku v útočném pásmu, kdy nás soupeř více jak minutu vodil jako loutky na provázku, dopravil míček za Procházkova záda. Tři střely dokázal Prochy vyrazit, se čtvrtou si však již poradit nemohl. Na konci 41. minuty ještě Korec vysunul Mouse a ten spustil v útočném pásmu svou vyšívačku, kterou zakončil pod Keprtovo víko - 5:1. V posledních čtyřech minutách jsme si již hlídali skóre a snažili se hlavně vyhnout zranění některé z opor, které v neděli čekal výjezd do Malenovic. Bohužel se nám to nepovedlo, a tak po schované sekyře dohrál Matěj Kábrt. Do poslední minuty jsme soupeři ještě nabídli přesilovou hru, ale ten již nesáhl ani k power play, neboť vedení o 4 branky nám zajišťovalo, že si konec již bez problémů pohlídáme,“ zhodnotil podrobně utkání trenér Svítkova Martin Bláha.


Nadstavba - Skupina Východ

Buldoci se zastavili těsně před desítkou

Heřmanův Městec sice Pardubice přestřílel, ale domácím se dařilo lépe najít prázdná místa v bráně a připsali si vítězství 4:1. „V zápase s Heřmanovým Městcem jsme chtěli navázat na povedenou třetí třetinu v Brně, což se nám také povedlo a dostali jsme se do vedení. Bohužel nástup do druhé třetiny vypadal jako návrat do podzimních zápasů, nedůraz v osobních soubojích, zejména před vlastní brankou a předržování míčku nás o vedení připravilo. Jsem rád, že se nám tým povedlo o přestávce restartovat a ve třetí třetině zápas rozhodnout,“ mohl být spokojený trenér pardubického týmu Jiří Doležal.

Malenovice vyhrály proti Buldokům první třetinu, ale Brno udeřilo v prostřední části, kdy dalo hned šest branek a dostalo se do jasného vedení. Třetí část přinesla opět vyrovnaný průběh, ale zaváhání z prostřední části vzalo Malenovicím všechny body.

Nadstavba – Skupina Západ

Zápas mezi Kladnem a Berounem se přeléval ze strany na stranu

Nejvyrovnanější zápas celého víkendu odehrálo Kladno s Kelty. Kladenští se dostali v prostřední části do dvoubrankového vedení a otočili skóre ve svůj prospěch. Beroun ale zabral, srovnal a v prodloužení nakonec bral dva body. „Do utkání jsme vstoupili aktivně a po celou první třetinu jsme byli lepším týmem. Škoda jedné podceněné situace, která znamenala srovnání stavu. Druhá třetina byla z naší strany trošku laxní. Soupeř dvěma góly otočil skóre, nicméně rozhodně to nebyl on, kdo by diktoval tempo. Přesilovkou na konci druhé části jsme nepohrdli, zužitkovali ji a ve třetí části zase dominovali. Zasloužené srovnání jsme si nechali na 42. minutu. Otázku bodů navíc vyřešil Taufer gólem na 4:3 v poslední minutě prodloužení. Suma sumárum, zasloužená výhra, kdy jsme byli týmem, který šel za výhrou a získal ji. Za to patří všem hráčům dík, protože nepříznivé skóre zvrátili. Od začátku jsme šli do zápasu pozitivně. Po celé utkání, až na drobný výpadek v prostřední části, jsme se drželi na této vlně. Tento přístup se nám v konečném zúčtování vyplatil stejně jako dílčí zásahy do sestavy. Při vědomí toho, že hráči, kteří nehráli závěr zápasu, žili i nadále s týmem, mám osobně druhé utkání po sobě z našeho přístupu pozitivní pocity,“ byl rád trenér Keltů Roman Novák.