Extraliga juniorů

Půlka Extraligy juniorů byla vyrovnaná, ta druhá naopak přinesla jasné výsledky

Nejtěsnější zápas odehrála Plzeň s Ústím, která zvítězila až po samostatných stříleních. Jednobrankovou výhru slavily také Pardubice, které však braly v utkání s Malenovicemi plný počet bodů. Skóre otočilo Nové Strašecí, které tak zvítězilo. Naopak Hostivař, Hradec a Kladno braly jasná vítězství.


Nadstavba – Skupina A

Plzeň zvítězila po samostatných stříleních

Velmi vyrovnaný zápas odehrála Plzeň s Ústím, která nakonec vybojovala dva body. Domácí se dostali do vedení už po čtyřiceti pěti vteřinách hry, ale Elba DDM využitou přesilovou hrou vyrovnala. Plzeň však dokázala ještě v první třetině soupeři znovu odskočit. V prostřední části Ústí opět srovnalo skóre a do závěrečné části se šlo za nerozhodného stavu. Nejprve využili početní výhodu domácí, v poslední minutě se však to stejné podařilo také hostujícímu Janu Škurlovi, který svým druhým gólem poslal zápas do prodloužení a následně také do samostatných nájezdů. I tady nakonec byli úspěšnější domácí.

„Opět jsme měli skvělý vstup do utkání, kdy jsme hned od první minuty vedli. Paradoxně, jako bychom v tu chvíli zatáhli ruční brzdu, asi jsme si mysleli, že se soupeř porazí sám. Hosté tak byli po čas první třetiny aktivnější, k čemuž jsme jim pomáhali také našimi vyloučeními. Od druhé třetiny bylo utkání trochu vyhrocené. Soupeř opět srovnal stav z jednoho dlouhého závaru před naší brankou. Ve třetí třetině jsme využili přesilovku, ale odskočit na rozdíl dvou branek se nám nedařilo. Bohužel jsme vedení opět neudrželi, když minutu před koncem soupeř při power play vyrovnal. Prodloužení rozuzlení nepřineslo, a tak jsme uspěli až v samostatných nájezdech. Premiéru a vychytané vítězství si tak se vším všudy užil Ondřej Kočka,“ zhodnotil zápas trenér Plzně Tomáš Semera.

Jasný zápas naopak odehrála Hostivař, která hostila Prachatice. Svého soupeře přestřílela a vytěžila z toho hned sedm branek, které rovnoměrně rozložila do celého utkání. Ani jednou neinkasovala a došla si pro vítězství 7:0.


Nadstavba – Skupina Východ

Hradec se zastavil na desítce

Malenovice se utkaly s Pardubicemi a k vidění byly pouze tři branky. Jako první šli ve druhé třetině do vedení hosté. Malenovice sice ve třetí části srovnaly, ale hosté si vzali vedení rychle zpátky. Radek Pleskot využil přesilovou hru a mističku vah opět překlopil na stranu Pardubic. Do konce utkání sice zbývalo ještě pět minut, ale další gól již diváci neviděli, a tak hosté udrželi těsné vítězství.

„K sobotnímu zápasu do Malenovic jsme jeli v okleštěné sestavě s většinou dorostenců. Znovu jsme po hráčích požadovali jednoduchou hru, jelikož na malenovickém asfaltu se nic jiného hrát nedá. Zápas připomínal hokejbal jen zdaleka a spíše než kreativní souhru, góly a gólové příležitosti nabídl pouze ohromné množství nepřesností, soubojů a ztrát míčku. Ve druhé třetině se nám povedlo jít do vedení, když Martin Petráš proskočil mezi obránci, kteří mu ani necvakli jízdenku. To nám vydrželo do půlky třetí třetiny, kdy se domácím povedlo vyrovnat po chybě v našem předbrankovém prostoru. Nicméně o dvě minuty později jsme dokázali potrestat vyloučení domácích a Radek Pleskot důrazem v brankovišti, který nám scházel celý podzim, rozhodl zápas. V závěru pak ještě Jeník Kuryviál vytasil proti střele domácích do odkryté poloviny branky příložník své hole a odšpuntoval tak oslavy tří bodů z venkovního zápasu, asfaltu a zároveň proti soupeři, který nás na podzim dvakrát přehrál a jednoznačně porazil. Nyní nás doma čeká Hradec Králové a hra o další body, které nás mohou posunout zase o kousek blíže ke kvalifikaci o play off,“ přeje si kouč Pardubic Jiří Doležal mladší.

Také ve skupině Východ přinesl druhý zápas jasné vítězství. Hradec se představil před vlastními diváky proti Buldokům, které k ničemu nepustil. Již v první třetině se ujal čtyřbrankového vedení. Brno reagovalo až po pěti gólech soupeře a jednalo se o jeho jediný gól. Oproti tomu Hradec přidal dalších pět přesných zásahů a zastavil se až na deseti brankách.


Nadstavba – Skupina Západ

Kladno mělo pětigólového střelce

Hned šedesát šest střel bylo k vidění v zápase Nového Strašecí a Rakovníka. Nejprve se do vedení dostali domácí, ale hosté dvěma góly otočili skóre ve svůj prospěch. Další tři branky ale přidali domácí, kteří otočili zápas, ujali se vedení, a i díky dvěma využitým přesilovým hrám brali plný počet bodů.

Kladno se představilo na hřišti KOVA a nezaváhalo. Po třech brankách hostů se prosadili také domácí, kteří však našli recept na hostujícího brankáře pouze jednou. Kladno do toho ale šláplo, zvýšilo tempo a přidalo dalších šest zásahů do černého. Na výhře se podepsal hlavně Vojtěch Vela, který si připsal hned pět branek.