Extraliga dorostu

Čtyři zápasy dorostenců skončily rozdílem jednoho gólu! Kelti vstřelili dvakrát sedm branek

Extraliga dorostu přinesla velkou porci zápasů. K vidění jich bylo hned jedenáct! Nejlépe se dařilo Hostivaři, která ve středečním duelu dala svému soupeři šestnáct branek. Ve dvou zápasech padl pouze jeden gól, ze kterého se radovaly Svitavy, a dokonce až při samostatných stříleních také Karviná.

Karviná rozhodla gólem ze samostatných střílení

Velmi těsné vítězství si připsal Heřmanův Městec, který se představil na půdě Pardubic. Domácí sice dokázali na první branku soupeře velmi rychle zareagovat. Ježci však odskočili i podruhé a těsný náskok uhájili až do konce. „Dorost dnes odehrál zápas s Ježky. Bohužel od začátku byl soupeř lepší. Ani přesilovka 5 na 3 nás nedostala do hry. Pouze po vyrovnání se hra zlepšila. Bohužel nám to dlouho nevydrželo. Celkově musíme říct, že naše hra byla zbrklá. Soupeř zaslouženě vyhrál,“ musel přiznat trenér Pardubic Petr Bečička.

Do utkání naopak vstoupil výborně druhý pardubický celek. Svítkov se představil proti Eagles, se kterými už po první třetině vedl o čtyři branky. Hostům se sice podařilo v prostřední části mířit třikrát do černého, ale Svítkov svůj náskok ještě navýšil a došel si pro jasné vítězství. „Jiný tým, jiná tvář. Osobní pohovory, sobotní stmelení, to vše pomohlo k jinému výkonu našeho dorostu. Od začátku zápasu soustředěný a disciplinovaný výkon. Do zápasu jsme vstoupili jako uragán a na začátku druhé třetiny jsme vedli již 5:0. Brno jsme pustili vlastními chybami do zápasu, když se mu podařilo snížit až na 5:3. Do poslední třetiny jsme však šli velmi zkušeně a kontrolovaně hlídali střední pásmo a navýšili ještě skóre dvěma brankami. Pochvalu zaslouží celý tým, který pracoval pro výsledek. Tentokrát jsem byl na střídačce klidný. S takovým přístupem hráčů není možné zápas prohrát. Kabina, střídačka fungovala. Osobně mě překvapil výkon Filipa Uhlíře, který navázal na výkony, na které jsme od něj kdysi byli zvyklí. Nejvíce práce však ve třetí lajně udělal Lukáš Choutka, který do hry přinesl dravost a tah na bránu. Od první a druhé lajny jsme tentokrát očekávali dominantní výkon, a to se podařilo, když obě skórovaly. Třetí lajna odvedla černou práci a sama vstřelila branku. Se zápasem je maximální spokojenost. Nyní je potřeba navázat kvalitní prací v tréninku na další zápasy,“ upozorňuje kouč Svítkova Martin Hlavsa.

Jasné vítězství zaznamenal také Hradec, který odehrál svůj zápas na hřišti Poruby. Domácí sice přidali dvě branky, ale soupeř již měl vysoký náskok, který uhájil a slavil výhru 9:2. Hattrick si připsal kapitán hostů Štěpán Palán. Pouze jeden gól vstřelili hráči Svitav, kteří se prosadili v jedenácté minutě. Další branka už v zápase k vidění nebyla, a tak nakonec jediný zásah Lukáše Maurera byl tím vítězným. Ještě vyrovnanější duel se odehrál mezi Karvinou a Hodonínem. Tento zápas nepřinesl ani jeden gól v základní hrací době, ani prodloužení vítěze neurčilo, a tak musela rozhodnout samostatná střílení. V těch vstřelil jedinou branku zápasu Matěj Juřík, který rozhodl o bonusovém bodu pro svůj tým.



Kelti vybojovali dvě výhry!

Na svém hřišti tentokrát přivítal Beroun Kert Park a zápas odehrál na jedničku. Svého soupeře k ničemu moc nepouštěl. Branku vstřelili hosté až v poslední minutě, kdy už se Kelti o výhru strachovat nemuseli. Všichni dobře věděli, jak důležitý nás čeká dvojzápas a jsem moc rád, jak k tomu zápasu celý tým přistoupil a především, že šel od začátku zápasu za svým cílem, kterým byly tři body. Můžeme být spokojeni s předvedeným výkonem, skóre 7:1 zcela odpovídalo průběhu utkání,“ těšilo trenéra Petra Laška.

Druhý zápas odehráli Kelti také v neděli, a i v tomto případě dosáhli na plný počet bodů. Prachatice kousaly o poznání více, skóre se přelévalo ze strany na stranu, ale Beroun si i tentokrát došel pro výhru. „Velmi důležitý zápas, který jsme s jistými vadami na kráse nakonec dovedli do vítězného konce. Škoda častých vyloučení, která nás stála hodně sil. Chválím charakter týmu a touhu jít za vítězstvím, i když jsme museli výsledek zápasu otáčet,“ zhodnotil také nedělní zápas kouč Keltů.

Také Kert Park odehrál dva zápasy a z toho nedělního už výhru vytěžil. Proti Suchdolu se mu dařilo. I když hosté snížili na rozdíl jednoho gólu, tak domácí přidali další tři přesné zásahy a slavili vítězství. Rozdílem jedné branky skončil zápas mezi KOVEM A a Rebelem. Hosté byli celou dobu o krok za svým soupeřem a stále museli dohánět ztrátu. Všechny čtyři branky dali v početní převaze, ale ani to jim na výhru nestačilo. KOVO zvítězilo 5:4.

Na svého soupeře nestačila Plzeň, která odehrála zápas s Kladnem. „Prohra se nikdy nehodnotí dobře. Myslím, že jsme úplně nezvládli zachytávat rozehrávku soupeře. Za stavu 2:1 jsme šli sami na branku soupeře, šanci jsme ale nevyužili, a v tom samém střídání se trefil soupeř. Klasické nedáš dostaneš. Další branky vyplynuly z touhy po vyrovnání, kdy jsme hru více otevřeli. Náš elitní útok nedokázal přehrát soupeře, a to rozhodlo. Soupeř byl dnes lepší a zasloužil si výhru,“ sportovně přiznal plzeňský trenér Michal Edl.

Netradičně ve středu odehrály zápas dva pražské celky. Hostivař se utkala na svém hřišti s KOVEM A a zvítězila jasně 16:2. Do hry se již nedostalo KOVO B, které kontumovalo zápas s Hostivaří.